Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca nu mai candideaza din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti, fiind nemultumit ca "greii partidului" Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu nu il considera "suficient de intelectual" ca sa reprezinte partidul.

"Am spus ca nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti datorita faptului ca greii intre ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu au o campanie impotriva mea, ca nu pot reprezenta partidul. Ei nu considera ca e corect sa fie reprezentati de un cetatean care si-a facut notorietate cu pliciul in Can-Can. Am decis ca las intelectualii sa reprezinte partidul, sa fac partie, daca eu nu sunt suficient de intelectual sa-i reprezint, daca notorietatea nu conteaza", a explicat Silviu Prigoana.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca atacurile la adresa sa care vin din partea colegilor de partid nu au legatura cu munca lui politica.

Prigoana a mai spus ca el nu a facut de rusine partidul, a fost disciplinat, ca intr-un final sa se ajunga ca Baconschi sa spuna despre el ca este copia palida a lui Oprescu.

"Eu n-am facut de rusine partidul, am fost disciplinat, ca intr-un final sa se ajunga ca greii partidului, intelectualii partidului sa spuna ca sunt o copie palida a domnului Oprescu. Atunci am sa-l las pe domnul Baconschi sa fie copia imbujorata a domnului Oprescu", a precizat Prigoana.

Prigoana a mai spus ca a ajuns deputat PDL "pe vot popular", aratand ca el a fost singurul deputat democrat-liberal din Bucuresti care a intrat in Parlamentul Romaniei "pe vot popular, cu aproape 60%".

Silviu Prigoana a mentionat ca ramane in PDL si ca mai e timp pana la alegeri.

"Raman in PDL, nu sunt un tradator, nu plec din PDL la prima adiere. Daca partidul e nemultumit de declaratiile mele, sa ma excluda", a precizat Silviu Prigoana.

Intrebat daca intentioneaza sa candideze la alegerile din Bucuresti ca independent sau din partea altei formatiuni politice, Prigoana a raspuns ca mai e timp pana la alegeri.

"Mai e timp pana la alegeri. Poate sa doreasca UDMR sa-i reprezint sau alte aliante, cum este PNG-PRM, se vor orienta sa-i reprezint pe ei in alegeri", a adaugat Prigoana.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 TV, ca este "nadusit" pe "greii" din PDL, pentru ca nu merg sa candideze la alegerile locale, el sustinand totodata ca Elena Udrea si Roberta Anastase "nu sunt grele" si ca "mai au de mancat politica".

Luni seara, Traian Basescu a declarat, la TVR, ca Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru la Primaria Capitalei, precizand ca si Monica Macovei ar putea fi un candidat bun.

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, vineri, la RFI ca Silviu Prigoana "seamana cu actualul primar, Sorin Oprescu", insa a apreciat ca ar trebui ca PDL sa caute si alti candidati pentru Primaria Capitalei, chiar daca Prigoana sta bine in sondaje.

"Inteleg ca Silviu Prigoana e bine plasat in sondajele de etapa. Nu vad de ce nu am merge si pe alte variante la Primaria Capitalei. Logica mea e urmatoarea: in cazul ca Sorin Oprescu nu poate fi batut, ar trebui sa avem un candidat care sa nu-i semene lui Sorin Oprescu si care sa reprezinte Bucurestiul activ economic, Bucurestiul companiilor multinationale, Bucurestiul educat, Bucurestiul care vrea o politica edilitara si urbanistica in sfarsit coerenta, nu proiecte futuriste, autostrazi suspendate sau alte stadioane care costa de patru-cinci ori cat ar fi fost cazul sa coste", a explicat Baconschi.

In opinia sa, "mai bine pierzi glorios, dand un semnal politic care sa recredibilizeze PDL in Capitala, unde oamenii bine nu prea mai ies la vot, decat sa iesi cu o copie palida a actualului primar".

"Poate ca domnul Prigoana nu poate fi palid, insa cert este ca seamana cu actualul primar, din mai multe puncte de vedere, nu-i o judecata de valoare, e o constatare", a continuat Teodor Baconschi.

Posibila candidatura a lui Silviu Prigoana la Primaria Capitalei din partea PDL a fost criticata in mai multe randuri si de Cristian Preda si Theodor Paleologu.

Silviu Prigoana este reprezentantul PDL cel mai bine plasat in sondaje pentru a candida la Primaria Capitalei, insa in partid exista si varianta sustinerii unui candidat independent, a declarat, saptamana trecuta, agentiei MEDIAFAX liderul PDL Bucuresti Elena Udrea.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l considera pe Prigoana ca fiind in mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primarie. "Exista si varianta unui candidat independent, sustinut de alte partide politice, asa cum domnul Oprescu ar fi sustinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

La nivelul PDL Bucuresti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primaria Capitalei, intrebarile vizandu-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoana si Adriean Videanu, astfel urmand sa fie stabilit profilul candidatului formatiunii.