Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat in cadrul discutiei online cu cititorii HotNews.ro, de marti 6 martie ca a fost selectat in cadrul The Forum of Young Global Leaders, o organizatie asociata Forumului Economic de la Davos. Victor Ponta a fost selectat in cadrul organizatiei alaturi de alte 192 de persoane din intreaga lume. The Forum of Young Global Leaders este o organizatie non-profit in cadrul careia sunt pusi la aceeasi masa tineri sub 40 de ani, care s-au remarcat in diverse domenii.

Presedintele PSD a anuntat in cadrul discutiei online de pe HotNews.ro de marti 6 martie ca a fost selectat in cadrul Young Global Leaders al World Economic Forum de la Davos. Potrivit paginii de Internet a The Forum of Young Global Leaders, Victor Ponta a fost selectat pentru acest forum alaturi de alte 192 de persoane din intreaga lume. Potrivit listei finale, publicate marti 6 martie, Victor Ponta este prezentat drept membru al Parlamentului Romaniei.

The Forum of Young Global Leaders este o organizatie non-profit aflata sub supravegherea guvernului Elvetiei. Potrivit descrierii facute pe pagina de prezentare, The Forum of Young Global Leaders are o relatie de cooperare stransa cu World Economic Forum care organizeaza in fiecare an Forumul Economic de la Davos. Reprezentantii World Economic Forum au explicat pentru HotNews.ro ca The Forum of Young Global Leaders este o organizatie afiliata Forumului Economic de la Davos.

David Aikman, directorul Forum of Young Global Leader, a explicat in 2011 ca in fiecare an exista cateva mii de aplicanti din care sunt alesi aproximativ 200 pentru a intrat in acest forum. “Este un proces de selectie foarte riguros care dureaza aproximativ 6 luni”, a explicat David Aikman, intr-un interviu postat pe site-ul organizatiei.

Procedura prevede ca fiecare aplicant trebuie sa fie recomandat de catre altcineva. In conditiile de nominalizare se mentioneaza clar ca cei care doresc sa devina membri ai forumului nu pot aplica in nume propriu ci trebuie sa fie recomandati de cineva. Reprezentantii oraganizatiei au transmis ca nu pot preciza cine l-a nominalizat pe Victor Ponta, aceste date fiind confidentiale.

Contactat de HotNews.ro si intrebat cine l-a nominalizat, Victor Ponta a transmis urmatoarele despre nominalizarea sa: "Eu am fost sustinut de colegi din partide si fundatii progresiste din Europa". Victor Ponta nu a dorit sa mentioneze numele colegilor din partide sau numele fundatiilor care l-au nominalizat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului din 2003 Adrian Nastase, premier in acel moment a participat la lucrarile de la Davos. Intr-o postare din 2008 Adrian Nastase mentioneaza ca in 1993 alaturi de Tony Blair a fost nominalizat printre cei 200 de ”tineri lideri mondiali pentru lumea de maine”. Vezi postarea lui Adrian Nastase. Victor Ponta a mentionat ca nu a fost nominalizat de Adrian Nastase pentru a face parte din forumul Young Global Leader.

Organizatia enumera si principalele criterii in baza carora aplicantii pot fi selectati:

  • Candidatul trebuie sa aiba 40 de ani sau mai putin.
  • Candidatul trebuie sa aiba un palmares bogat de realizari si o bogata experienta de leadership. De obicei, acest lucru înseamnă 5-15 ani de experienţă profesională remarcabilă şi o indicaţie clară ca doreste sa joace un rol de lider important pentru tot restul carierei sale.
  • A demonstrat un angajament de a servi societatea, în general, prin contribuţii excepţionale, şi să aibă o perspectivă globală. Etc...

Cei care sunt acceptati in cadrul forumului activeaza in organizatie timp de 5 ani. Membrii Forum of Young Global Leaders se intalnesc o data pe an. Anul acesta lucrarile forumului vor avea loc in Mexic. Reprezentantii organizatiei contactati de HotNews.ro au explicat ca, practic, in fiecare an membrii forumului pun in discutie diverse proiecte. In 2011 acestia au discutat despre un proiect care vizeaza persoanele din tarile sarace, ideea centrala fiind aceea de a crea o platforma prin care persoanele din tarile sarace sa poata accesa aplicatii din domeniul invatamantului pentru telefoane in mod gratuit.

Victor Ponta este al doilea roman nominalizat in cadrul acestui forum din 2005 si pana in prezent. Potrivit inregistrarilor de pe pargina de Internet a organizatiei, din 2005 si pana in prezent, pe langa Victor Ponta, in acest forum a fost acceptata romanca Ioana Popescu..