Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a criticat sambata propunerea USL de organizare a unei dezbateri in PE pe tema derapajelor democratice din Romania, transmite Agerpres, care precizeaza ca democrat-liberala a facut un apel la europarlamentarele PSD si PNL sa-si "tempereze liderii si sotii" in acest caz. Barbu i-a raspuns astfel presedintei Organizatiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, care i-a solicitat sotiei presedintelui tarii, Maria Basescu, sa-l determine pe seful statului sa demisioneze.

Iata declaratiile Sulfinei Barbu:

* Este surprinzatoare agresivitatea de care s-au molipsit brusc femeile de la PSD si PNL de la colegii lor asa-zisi revolutionari Antonescu si Ponta. Colegele politiciene de la PSD si PNL au fost mai mult decat discrete in arena politica pana acum, insa se pare ca au fost aruncate intr-o batalie care nu este a lor si iresponsabil. Este de neinteles cum femeile din PSD si PNL solicita sanctionarea Romaniei la nivel european prin blocarea fondurilor europene, prin ridicarea dreptului de vot si prin aplicarea sanctiunilor financiare impotriva Romaniei si in acelasi timp le spun protestatarilor ca le vor rezolva problemele.

* Este surprinzator cum colegele noastre din PSD si PNL, care activeaza la nivel european, vin cu actiuni impotriva Romaniei, este ca atunci cand un om care abia s-a ridicat din prapastie vii si ii dai un vant sa cada din nou in prapastie. Gestul OFPSD de astazi indreptat impotriva Romaniei sunt convinsa ca va fi sanctionat la vot de catre romani si reprezinta un atac fara precedent al unei formatiuni politice impotriva propriei tari.

* Imi exprim speranta ca PSD si PNL, prin reprezentantii de la Bruxelles, le vor cere scuze romanilor pentru ceea ce le-au facut si as vrea sa le cer europarlamentarelor din cele doua partide sa-si tempereze si sa-si convinga sefii de partid si sotii ca este foarte important pentru Romania sa ramana cu aceeasi imagine la nivel european.

Rovana Plumb a spus sambata ca liderii USL vor cere o dezbatere in Parlamentul European pe tema derapajelor democratice din Romania.