UDMR a obtinut postul de secretar general al Guvernului, in schimbul sustinerii candidaturii lui Vasile Blaga la functia de presedinte al Senatului, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice. Kelemen Hunor se intalneste cu grupul UDMR de la Senat.

UPDATE: "UDMR va prelua Secretariatul general al Guvernului si, in schimb, il vom sustine pe dl senator Blaga", a anuntat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, dupa intalnirea cu senatorii maghiari.

Acesta a mai spus ca, pe de alta parte, pe cei din UDMR "i-au derajat declaratiile colegilor democrat-liberali care au considerat ca un senator maghiar nu poate fi sustinut pentru aceasta functie".

"Ideea era sa avem un singur candidat in coalitie, dar in momentul formarii coalitiei functia de presedinte al Senatului nu a intrat in discutii, ea nefiind la dispozitia noastra. In aceasta situatie creata dupa plecarea dl Geoana, noi am spus ca trebuie discutate toate aspectele, atat presedintia Senatului, cat si alte functii daca vrem sa ajungem la o concluzie comuna si daca vrem sa avem un singur candidat", a explicat Kelemen.

"Dorinta noastra de a avea un candidat a fost foarte puternica si ne-au deranjat foarte mult afirmatiile colegilor din PDL care au considerat ca un senator maghiar nu poate fi sustinut pentru o astfel de functie. Am inteles ca nu este pozitia oficiala a PDL, dupa discutiile de azi-dimineata cu presedintele Emil Boc, si am discutat mai departe posibilitatea sa sustinem un singur candidat", a continuat liderul UDMR.

"Intentia noastra este de a intari Coalitia, de a merge pana la sfarsitul mandatului in aceasta formula si, sigur, din acest punct de vedere, aceste discutii erau necesare", a mai spus Kelemen, care a sustinut ca solutia propusa de PDL (Vasile Blaga pentru sefia Senatului - n.r.) este una "corecta" si ca intr-o coalitie trebuie sa faci tot timpul compromisuri.

"In sedinta de grup, colegii mei au acceptat aceasta propunere, au votat-o si cu ea vor intra la sedinta Senatului de la ora 16.00. Sper ca in seara asta aceasta situatie se va finaliza si mergem mai departe", a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a mai precizat ca nu s-a discutat inca, la nivelul Uniunii, numele celui care va prelua sefia SGG. "Vom discuta in zilele urmatoare si vom stabili o persoana, este prematur sa vorbim despre o propunere concreta", a explicat Kelemen.

Premierul Emil Boc a revocat-o vineri pe Daniela Andreescu din functia de sef al Secretariatului General al Guvernului, afirmand ca e vorba despre "o decizie administrativa, iar doamna Andreescu si ANI vor face precizarile necesare".

Premierul a spus ca "nu am primit o informare de la ANI" in legatura cu Andreescu.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat joi ca s-a sesizat din oficiu si verifica un posibil conflict de interese in care s-ar afla secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu. Potrivit unor informatii aparute in presa, Daniela Andreescu s-ar afla intr-un conflict de interese, pentru ca atat sotul, cat si fiica detin firme care au inchiriate sedii in cladiri ale RA-APPS, institutie aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului.