Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana, exclus din partid la inceputul acestei saptamani, vizeaza in proiectul sau politic constituirea unei formatiuni care sa fie inscrisa la Tribunal in prima parte a anului 2012 si care pana in martie sa aiba grupuri parlamentare proprii, au declarat surse parlamentare, citate de Mediafax. Geoana a anuntat joi, la Dabuleni, ca va lansa o noua forta politica menita "sa insanatoseasca Romania", fara a preciza numele si programul noii constructii.

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

Sursele au precizat ca Geoana vrea ca pana in martie 2012 la noua formatiune sa adere 20-25 de parlamentari, deputati si senatori, astfel incat sa se constituie grupuri parlamentare proprii. Pentru constituirea unui grup parlamentar e nevoie de sapte senatori si 12 deputati.

Totodata, la noua formatiune a lui Mircea Geoana este prevazut sa adere patru sau cinci presedinti de Consilii judetene pana in februarie-martie 2012.

Geoana a anuntat joi, la Dabuleni, ca va lansa o noua forta politica menita "sa insanatoseasca Romania", fara a preciza numele si programul noii constructii.

Mircea Geoana declara miercuri seara, la Realitatea TV, ca episodul excluderii sale din partid l-a marcat, insa nu considera ca va ramane singur. "Sunt multi care ma vor urma, daca ma voi hotari sa formez un nou partid politic", a spus Geoana.

"Cred ca e nevoie de un alt proiect politic pentru Romania", a spus Geoana, precizand ca opozitia nu are prea multe sanse sa devina, in viitor, mai credibila. "Nu pot spune ce formatiune, dar ceea ce simt e ca exista o asteptare imensa pentru ceva diferit fata de ce inseamna partidele actuale", a adaugat el.