Senatorul Mircea Geoana a anuntat joi, la Dabuleni, ca va lansa o noua forta politica menita "sa insanatoseasca Romania", fara a preciza numele si programul noii constructii. "Eu nu cred ca, in clipa de fata, o constructie care sa semene cu ceea ce sunt partidele clasice din Romania mai poate fi o alternativa pentru electorat", a declarat Geoana, in fata a zeci de persoane.

Mircea Geoana la Caminul Cultural din DabuleniFoto: Agerpres

"Romania are nevoie de alternativa care nu e nici la putere, nici la USL si, din pacate, nu este nici la PSD si cred ca e momentul sa ridicam vocea si glasul si sa ne stergem lacrimile de tristete pentru ca, in acest moment, chiar mai important decat PSD-ul este nevoie de a face politica adevarata, pentru oameni si alaturi de oameni", a spus Geoana, potrivit Agerpres.

"Pur teoretic, ce ar putea sa aiba succes e o construcite complet diferita fata de un partid obisnuit", a sustinut Geoana. Potrivit fostului lider PSD, ingredientele formatiunii politice ar trebui sa fie "cinste, anticoruptie, competente, un minim de valori legate de patriotism, daca nu credinta, macar frica de Dumnezeu. In jruul acestor repere se pot aduna foarte multi oameni".

"Nu vreau sa vin eu cu un concept sa-l pun pe masa. As dori ca cei care au incredere ca un astfel de efort merita facut sa vina alaturi de mine si sa-l construim impreuna (...) E un spatiu foarte mare pentru o constructie diferita, credibila, care sa fie contruita de jos in sus, si nu de sus in jos", a mai spus Geoana.

Organizatorii intalnirii lui Mircea Geoana cu oamenii din colegiul in care acesta a candidat au impartit cate o scrisoare din partea senatorului, in care el mentioneaza ca ramane alaturi de cei care l-au votat.

"Sunt si voi ramane alaturi de voi. (...) Va asigur ca voi ramane fidel valorilor noastre. Va asigur ca ne vom mai intalni pe drumul nostru politic", le-a transmis Mircea Geoana oamenilor din colegiul sau.

Mircea Geoana declara miercuri seara, la Realitatea TV, ca episodul excluderii sale din partid l-a marcat, insa nu considera ca va ramane singur, "sunt multi care ma vor urma, daca ma voi hotari sa formez un nou partid politic", a spus Geoana.

"Cred ca e nevoie de un alt proiect politic pentru Romania", a spus Geoana, precizand ca opozitia nu are prea multe sanse sa devina, in viitor, mai credibila. "Nu pot spune ce formatiune, dar ceea ce simt e ca exista o asteptare imensa pentru ceva diferit fata de ce inseamna partidele actuale", a adaugat el.