Declaratia presedintelui Traian Basescu privind criza din Grecia nu era necesara, ea reprezinta o greseala din punct de vedere diplomatic, a declarat la RFIvicepresedintele PSD, Constantin Nita. In opinia social-democratului, "faptul ca se intalneste Guvernul astazi nu ne spune nimic". Executivul a fost convocat la Palatul Cotroceni, luni, 24 octombrie.

Sambata, la plecarea spre Bruxelles, presedintele Traian Basescu a declarat: "Din cauza situatiei din Grecia, toata regiunea este contaminata de neincredere. Liderii din zona euro, care intarzie la nesfarsit o decizie pentru Grecia, fac foarte mult rau nu numai Greciei (...) Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro. Romania nu are probleme cu sistemul bancar. Din pacate insa, plateste deja consolidarea sistemului bancar european, prin dobanzi foarte ridicate, ajunse la un nivel deja inacceptabil. Nu se poate impinge plata facturii imprumuturilor facute la nesfarsit catre guverne care au un nivel foarte ridicat de indatorare catre state care nu sunt in zona euro".

Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a taxat declaratiile presedintelui: "Nu stiu daca era cazul intr-un asemenea moment de criza sa avem o asemenea iesire. In plan diplomatic, cred ca a fost o greseala. Lucrurile acestea puteau fi tratate altfel si nu public".

In opinia fostului ministru pentru IMM-uri, "si Romania o sa aiba destule probleme. Faptul ca nu avem lichiditati, faptul ca nu sunt masuri de crestere economica, bancile acorda din ce in ce mai greu credite, lucrurile acestea vor pune o mare presiune in stabilirea bugetului pe anul viitor".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.