Amanarea unei decizii privind remanierea Guvernului Boc este "riscanta", a afirmat la RFI deputatul PDL Raluca Turcan. Subiectul trebuie transat rapid, pentru ca ministerele vizate risca sa devina ineficiente, a afirmat parlamentarul democrat-liberal. HotNews.ro a scris luni ca democrat liberalii asteapta ca remanierea guvernamentala sa aiba loc in cursul acestei saptamani. In aceeasi stire se arata ca remanierea a fost amanata pe fondul pretentiilor UNPR-ului.

Raluca TurcanFoto: Hotnews

Pentru Raluca Turcan, "remanierea este importanta, in conditiile in care Guvernul are doua lucruri importante de finalizat: stabilizarea economica a Romaniei si trecerea spre crestere economica (...), iar din punct de vedere politic, PDL trebuie sa se pregateasca pentru alegerile locale si sa aiba in bloc-start echipa cu care va defila in alegerile locale si chiar parlamentare de anul viitor. Pe acesti doi parametri, cred ca o remaniere s-ar impune".

Raluca Turcan precizeaza ca premierul Emil Boc a primit un mandat de la PDL sa discute remanierea cu presedintele Traian Basescu: "Daca premierul considera ca Guvernul are cea mai buna forma, cea mai buna structura politica care sa duca partidul la victorie anul viitor, atunci subiectul remanierii este inchis. Insa cred ca aceasta pozitie trebuia sa o aiba si la intalnirea cu forul de conducere al PDL, unde totusi am inteles ca premierul a primit un mandat din partea conducerii partidului sa discute remanierea cu presedintele Traian Basescu. (¬) Deci premierul a primit mandat totusi ca remanierea sa fie o prioritate si sa o discute cu presedintele".

Marti, un comunicat al Guvernului preciza ca "nu exista nici un demers institutional intre primul-ministru si presedintele Romaniei in vederea realizarii remanierii guvernamentale. In consecinta, acest subiect nu este de actualitate". Acesta precizeaza ca potrivit art. 85, alin 2 din Constitutia Romaniei remanierea se efectueaza de presedinte, la propunerea primului-ministru.

HotNews.ro a scris luni ca democrat liberalii asteapta ca remanierea guvernamentala sa aiba loc in cursul acestei saptamani. In aceeasi stire se arata ca remanierea a fost amanata pe fondul pretentiilor UNPR-ului.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.