Presedintele Traian Basescu a lasat luni sa se inteleaga ca este de acord cu demiterea fostului sau consilier, Sebastian Lazaroiu, din functia de ministru al Muncii, recomandand oricarui ministru care doreste sa critice partidul care il sustine sa se abtina pana pleaca din Guvern.

“As recomanda oricui ii da prin cap intre cei din guvern sa-si atace partidul care il sustine sa se abtina pana pleaca din guvern”, a spus presedintele, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, care il inlocuieste pe Sebastian Lazaroiu.

“Nu puteti avea pretentia la parlamentari sa va sustina masurile atata timp cat va permiteti sa dati lectii, atat timp cat aveti si un background subtire in raport cu partidul pe care il criticati”, a continuat Traian Basescu.

“Tineti-va criticile pentru opozitie”, a adaugat seful statului.

Sebastian Lazaroiu a fost demis dupa ce, intr-un interviu acordat site-ului Gandul.info, ca, fara Miscarea Populara, PDL va pierde atat alegerile prezidentiale, cat si guvernarea. Mai mult, fostul ministru al Muncii a declarat ca usa partidului ii este deschisa magnatului liberal Dinu Patriciu pentru a colabora la coagularea polului de centru-dreapta.