Interviul acordat de catre Sebastian Lazaroiu site-ului Gandul.info a determinat revocarea acestuia din functie. Lazaroiu a declarat ca, fara Miscarea Populara, PDL va pierde atat alegerile prezidentiale, cat si guvernarea. Mai mult, fostul ministru al Muncii a declarat ca usa partidului ii este deschisa magantului liberal Dinu Patriciu pentru a colabora la coagularea polului de centru-dreapta. De aminitit este si faptul ca Lazaroiu nu a fost primit in partid cu bratele deschise, iar parlamentarii PDL au demonstrat acest lucru la dezbaterea Codului de asistenta sociala, cand au lipsit de la sedinta Senatului, iar dezbaterea proiectului a fost amanata.

Sebastian Lazaroiu a acordat joi un interviu site-ului Gandul.info in care a criticat din nou PDL:

  • "Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014".
  • "Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta, va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare (...) Ei au vazut ce rol are presedintele in acest sistem constitutional. Daca ai presedintele, poti sa stai 10 ani la guvernare, daca nu ai presedintele, poti sa stai 10 ani in opozitie"

Intrebat daca Dinu Patriciu ar avea usile deschise la PDL pentru o discutie pe marginea proiectului Miscarea Populara, Lazaroiu a raspuns:

  • "Nu stiu, probabil ca da. Cand vorbesti de bani si de altceva, probabil e mai greu sa ai usile deschise. Cand vrei sa vorbesti de ideologie, de valori si de perspective, orice partid isi deschide usile pentru asemenea discutii".
  • "Nu cred ca e o problema din punctul asta de vedere, doar ca domnul Dinu Patriciu, dar e strict parerea mea, e un liberal mai prea radical. Adica noi gandim ca dansul, da, aparatull de stat e prea stufos. Noi credem ca, daca statul a putut sa functioneze cu 800.000 de functionari, acum 5-6 ani, de ce n-ar putea si acum. Dansul vine si spune 300.000 ar fi suficient".