Seful statului trebuie sa lamureasca rapid cum si de ce a apelat la un personaj la limita imposturii, cum a fost posibil ca un ciudat cu profil de sarlatan sa treaca de filtrul SRI si SPP si sa expuna institutia prezidentiala ridicolului suprem. Aliodor Manolea e necunoscut ca psiholog, dar se poate mandri cu un trecut halucinant, de tamaduitor cu parfum de sarlatan. Dincolo de anecdotica situatiei, cazul Aliodor are si latura lui, sa-i zicem, cat se poate de grava.

Acum zece ani, Aliodor si sotia au impartit diplome oricui dorea sa ajunga, contra cost, extrasenzor sau operator radiestezist. Tot prin 2000 il gasim incropind o mica afacere din organizarea de tabere "pentru trecerea psihoenergetica in noul mileniu, pensiune completa". Se lauda prin interviuri cu puterile sale paranormale, cu priceperea sa de vindecator ocult si povesteste cum Stefan cel Mare a reusit, prin puteri paranormale, sa faca disparuti cateva mii de soldati turci.

  • HotNews.ro i-a realizat un profil extins pe care il puteti citi aici. Toate datele contureaza un profil clasic de impostor, cu o falsa aura academica si cu mult tupeu.
  • Mircea Geoana a cazut intr-o mare de ridicol din cauza ca a parut sa creada in puterile paranormale ale unui intreprinzator cu atacuri energetice ca Aliodor Manolea, de care si el s-a folosit prin 2007. 
  • Traian Basescu are insa o problema si mai mare. Nu putem desparti candidatul Basescu de functia de sef al statului. Pozand cu seful statului cateva saptamani in campania electorala, personajul a pus in pericol prestigiul functiei prezidentiale. Ce imagine proiecteaza azi Romania in lume, cand intreaga opinie publica afla ca alaturi de seful statului ajung cu mare usurinta personaje cel putin dubioase? Cata capacitate de discernamant are, pana la urma, cel care se lasa pe mana lor? 
  • Seful statului ar putea spune ca n-a stiut cine e Aliodor Manolea. Nu e o scuza. SRI si SPP aveau obligatia sa stie, sa-l informeze si sa-l puna in garda ca risca sa se umple de ridicol. 
  • Cum e posibil ca un sef de stat in functie, un candidat la functia suprema, sa apeleze la serviciile unui personaj contestat in lumea academica si cu profil de sarlatan?
  • Care era, de fapt, rolul lui Aliodor Manolea in campania electorala? N-am auzit nici pana azi vreo explicatie oficiala. 
  • Cit timp a lucrat pentru Traian Basescu in campanie?
  • Cum a ajuns sotia lui, Doina Manolea, sefa la Inspectoratul Teritorial de Munca? Cum e posibil ca un personaj care in urma cu zece ani se recomanda expert "in bioterapie proximala si distala" care prin "mijloace si procedee specifice realizeaza consulting sinergetic in cele mai variate domenii" sa conduca institutii publice? Cine i-a adus pe sotii Manolea in PDL? Cine l-a recomandat pe Aliodor la Cotroceni? Pe ce filiera a ajuns el acolo?
  • L-a mai folosit Traian Basescu si in trecut? A apelat la serviciile sale si in alte situatii de criza, de pilda la referendum? 
  • In lipsa acestor explicatii, nu vad de ce Mircea Geoana ar fi mai ridicol decat Traian Basescu. Amandoi au cazut mult prea usor victimele unor glumeti, amandoi au aruncat, cu nesabuinta lor, viata politica in delir si ne fac de ras in toata lumea civilizata.