Lucrarea lui Charles Darwin "Originea speciilor prin selectie naturala sau pastrarea raselor favorizate in lupta pentru existenta", dupa numele sau intreg, a castigat titlul de "cea mai influenta carte din istorie" in urma unui sondaj de opinie organizat online de catre fondatorii proiectului "The Academic Book of the Future", scrie cnn.com.

Charles DarwinFoto: captura Google

Publicata in anul 1859, cartea lui Darwin, ce sta la baza intemeierii biologiei evolutioniste, a castigat sondajul de opinie obtinand mai mult de un sfert dintre voturile participantilor.

Sondajul a prezentat 20 de lucrari academice, selectate de catre specialistii organizatiei fondatoare a proiectului "The Academic Book of the Future", dintr-o lista de 200 de titluri de lucrari din stiinta, filosofie si arta.

"Nu este deloc surprinzator ca lucrarea lui Darwin a iesit pe primul loc. Nicio alta lucrare nu a influentat la fel de mult modul in care gandim despre lumea care ne inconjoara," a declarat Alan Staton, directorul de marketing de la Asociatia Librariilor din Marea Britanie.

"Manifestul Partidului Comunist", scris de catre Karl Marx si Friedrich Engels si "Operele complete ale lui William Shakespeare" au ocupat locurile 2 si 3 in urma sondajului de opinie.

Citeste si: