Din nou despre Gravity. Am mai scris aici despre erorile din film. De data asta si cei de la Discover reiau subiectul si analizeaza filmul. De asemenea, cei de la Wired au si ei un text similar. Concluzia lor este aceeasi: Gravity e un film bun, dar cu multe scapari stiintifice, pornind chiar de la ideea de baza a filmului, cu distrugerea unui satelit invechit al rusilor, care nu se face oricum, oricand. Daca medicii privesc amuzati serialele gen E.R. (unde lucrurile nu stau tocmai ca in realitate), atunci si astronautii zambesc pe sub mustata cand vad Gravity.

Bee-LionFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • In Romania, cel putin din 1990 incoace, se nasc anual mai multi baieti decat fete. Raportul a ramas aproximativ acelasi, spune INS, cam 1,05 baieti nou nascuti la o fetita. In alte tari acest raport se schimba dramatic. Ce legatura are asta cu foametea, puteti vedea aici.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • 9 predictii tampite ale unor oameni extrem de destepti

  • 10 tehnologii SF care deja exista

  • Micile minciuni pe care ti le spui zilnic

  • 13 ciudatenii pe care nu le stiai acum un minut si 44 de secunde (cat dureaza clipul)

  • TED Talks. Amy Cuddy: Limbajul trupului determina cine esti

Limbajul corpului influenteaza modul in care ne percep ceilalti, dar poate schimba si modul cum ne vedem noi insine. Psihologul social Amy Cuddy ne demonstreaza cum "pozitiile corporale specifice puterii" - a sta intr-o postura care insufla siguranta in sine, chiar si cand nu ne simtim siguri pe noi - pot influenta nivelurile de testosteron si de cortizol din creier si pot avea chiar un impact asupra sanselor noastre de succes.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O zi usoara tuturor!

Sursa foto articol.