Un inalt oficial al politiei din Marea Britanie s-a declarat "dezamagit" de pedepsele primite pana in prezent de unii dintre suspectii acuzati de vandalism si jafuri in timpul tulburarilor din ultimele zile, transmite Telegraph. Adjunctul comandantului politiei, Stephen Kavanagh, a declarat pentru BBC ca problema pedepselor "prea usoare" va fi prezentata Guvernului de la Londra. Peste 1.500 de persoane au fost arestate pana in prezent in intreaga tara.

Kavanagh a spus ca ofiterii sunt "dezamagiti" de unele dintre pedepsele primite de vandali. Politia din Manchester a anuntat miercuri seara ca doi barbati implicati in actele de vandalism si violentele de pe strazile orasului britanicau fost condamnati la zece si, respectiv, 16 saptamani de inchisoare.

Comandantul Tim Codwin va prezenta problema in fata Guvernului de la Londra, a spus Kavanagh.

Conform cifrelor, 1590 de persoane au fost arestate pana in prezent in intreaga tara.

La Londra, numarul celor arestati a ajuns la 888 de persoane, oficialii punand deja sub acuzare 237 dintre ele.

Intrebat cat timp vor mai fi prezenti pe strazile din Londra miile de politisti, Kavanagh a spus: "Este o povara mare pe resursele fizice, emotionale si practice ale politiei noastre. Vor fi prezenti inca o noapte si dupa aceea vom analiza problema".