Intr-un video publicat de LiveLeak si atribuit lui Anders Behring Breivik, atacatorul din Oslo, apare si Vlad Tepes, care este considerat unul dintre cei mai importanti luptatori crestini impotriva islamizarii Europei. Filmul de aproximativ 12 minute, "Knights Templar-2083" (2083 - A European Declaration of Independence), este structurat in patru parti: 1.The Rise of Cultural Marxism, 2. Islamic Colonialism, 3. Hope si 4. New Beginnig. Ideea principala a filmului este "eliminarea musulmanilor" din Europa.

Vlad TepesFoto: Captura LiveLeak

In manifestul de 1518 pagini, la sectiunea eroi europeni care au luptat impotriva islamizarii gasim urmatoarea caracterizare a domnitorului roman, singurul care beneficiaza de o prezentare mai ampla:

"Vlad Tepes a fost un geniu al razboiului psihologic. Ceea ce a lasat el in urma merita sa fie studiat in scolile de relatii publice, stiinte politice, psihologie sociala, in scolile militare etc. Ca orice alt conducator, el a avut doi inamici: problemele interne sau tradarea si agresorii islamici din exterior care ii amenintau tara. A reusit sa isi infranga dusmanii din exterior, folosind acelasi nivel de cruzime ca orice alt conducator din vremea sa, dar a fost un adevarat maestru in a inscena cruzimea pentru a obtine efectul maxim. A fost cel mai mare maestru al imagologiei, sute de ani inainte ca aceasta stiinta sa fie descoperita si teoretizata." (p.244).

N.R. Imagologia este disciplina sociala care studiaza comunicarea prin imagini si modul cum se cristalizeaza aceste imagini in mentalul individual si colectiv, in functie de orizontul de interpretare a grupurilor umane pe timpul dezvoltarii lor istorice.

La finalul descrierii este oferit linkul la pagina Wikipedia, unde este prezentat domnitorul roman.

Anders Behring Breivik si-ar fi pregatit cu atentie actiunea inca din toamna anului 2009.

El a oferit si detalii ale pregatirii, evocand "utilizarea terorismului ca mijloc de a trezi masele si spunand ca se asteapta sa fie perceput ca "cel mai mare monstru dupa al Doilea Razboi Mondial".

Filmul contine diatribe impotriva islamului, marxismului, multiculturalismului.

Ele descriu mai ales islamul ca principala "ideologie de genocid" si se incheie cu fotografii diferite ale lui Behring Breivik, dintre care una il prezinta in pozitie de tragere cu o pusca de asalt.

"Inainte de a incepe cruciada noastra, trebuie sa ne facem datoria si sa decimam marxismul cultural", se arata intr-un text.

Nationalist convins si auto-declarat fundamentalist crestin, Anders Behring Breivik a postat, de-a lungul vremii, numeroase comentarii online in care critica imigrantii veniti in tara sa, dar si pe politicienii care, considera el, sustin acest fenomen. Intr-unul dintre comentariile postate online, Anders Behring Breivik ii critica pe imigrantii care "trimit bani din Norvegia catre islamisti".

Anders Behring Breivik a recunoscut faptele care ii sunt imputate, a declarat avocatul sau la televiziunea norvegiana NRK, precizand ca acesta isi considera gestul "crud dar necesar". Anders Behring Breivik si-a pregatit cu atentie actiunea inca din toamna anului 2009. El a oferit si detalii ale pregatirii, evocand "utilizarea terorismului ca mijloc de a trezi masele si adaugand ca se asteapta sa fie perceput ca "cel mai mare monstru dupa al Doilea Razboi Mondial".

Citeste si: Autorul atacurilor de la Oslo, Anders Breivik: A fost crud, dar necesar