Parlamentul grec a votat joi legislatia de implementare a masurilor fiscale, la doar o zi dupa adoptarea unui plan de austeritate draconic, transmite Reuters.

Legea propusa de guvernul socialist a lui George Papandreou a primit 155 de voturi "pentru" si 136 "impotriva".

Legea prevede mijloacele pentru a atinge economii de 28 miliarde de euro la bugetul de stat in patru ani si angajamentul la privatizari masive care ar trebui sa aduca alte 50 de miliarde in vistieria statului. Adoptarea acestui text deschide calea pentru eliberarea urmatoarei transe de 12 miliarde de euro din ajutorul financiar.

Ministrii de finante din zona euro se vor reuni de altfel duminica, pentru a decide eliberarea transei a cincea din imprumutul acordat in 2010, plus "ajutorul financiar suplimentar ale caror contururi nu sunt inca pe deplin definite".

Votul de joi a avut loc in timp ce, in piata Syntagma din Atena, manifestantii au continuat sa protesteze fata de masurile de austeritate adoptate de guvernul socialist a lui George Papandreou.

Proiectul de buget de austeritate adoptat miercuri prevede economii de 28,4 de miliarde de euro si privatizari masive care ar trebui sa aduca alte 50 de miliarde in vistieria statului pana in 2015.