Compania de stat chineza COVEC (Chinese Overseas Engineering Group), care ar fi trebuit sa construiasca doua tronsoane din autostrada A2 din Polonia, ce leaga Varsovia de Lodz, a anuntat ca va inceta lucrarile de executie, dupa ce autoritatile poloneze s-au aratat nemultumite de intarzierile si deficientele intampinate in derularea contractului, relateaza Warsaw Business Journal.

Constructia autostrazii A2 din Polonia a fost sistata luna trecuta dupa ce subcontractorii firmei chineze au inghetat lucrarile, in semn de protest ca nu au fost platiti la timp.

Directoratul General pentru Drumuri si Autostrazi din Polonia (GDDKiA) - autoritatea nationala a drumurilor din aceasta tara - a trimis recent constructorului chinez un ultimatum, cerandu-i sa vina cu un plan credibil cu privire la modul in care intentioneaza sa finalizeze lucrarile.

Warsaw Consultants, firma de PR a companiei COVEC, a transmis intr-un comunicat ca aceasta a depus un document de intrerupere a contractului cu GDDKiA.

Cu toate acestea, COVEC este dispusa sa continue executia acestei autostrazi, daca va reusi sa negocieze noi conditii cu compania poloneza de drumuri.

"COVEC vrea sa se intoarca la masa negocierilor cu GDDKiA (...) COVEC a intampinat numeroase dificultati pe parcursul derularii acestui contract, precum gasirea de subcontractori de incredere care sa sustina consortiul, dar nu a renuntat niciodata. Suntem pregatiti sa discutam deschis cu investitorul si sa ajungem la o concluzie cat mai curand posibil, astfel ca lucrarile la autostrada sa inceapa", se arata in comunicatul transmis de Warsaw Consultants, din partea COVEC.

Discutii in acest sens ar urma sa aiba loc spre sfarsitul acestei saptamani.

In schimb, GDDKiA a transmis intr-un comunicat ca, daca firma COVEC nu va reusi sa ofere o solutie constructiva, va fi nevoita sa rezilieze contractul si sa initieze procedurile legale pentru recuperarea unor daune de cel putin 186 milioane de euro.