Regizorul de film Michael Moore a afirmat ca Osama bin Laden poate fi mort, "dar, intr-un fel, el a castigat", relateaza FoxNews. Intr-un mesaj postat pe site-ul de microblogging Twitter, Moore si-a justificat afirmatia scriind: "Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat PatriotAct. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica te conduce in prezent".

Michael MooreFoto: Agerpres

Duminica si luni, regizorul a scris mai multe mesaje pe contul sau de Twitter, printre care:

* "monstrul pe care noi l-am creat, da, NOI, in anii 1980, INARMANDU-L, FINANTANDU-L si ANTRENANDU-L in arta terorii impotriva URSS, a trebuit in sfarsit sa fie eliminat..."

* "Care ziarist are curajul sa spuna? Teroristul din anii '80, inarmat de americani, Osama bin Laden a fost ucis astazi de catre America"

* "OBL (n.red. Osama bin Laden) a fost aruncat in mare potrivit traditiei musulmane. Da, la majoritatea funeraliilor musulmane la care am partcipat, ne-am urcat in elicopter si am aruncat mortul in Lacul Erie".

* "Poate ca a murit, dar, intr-un fel, el a castigat. Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Am votat PatriotAct. Am cheltuit trilioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica te conduce in prezent".

In iulie 2010, Moore spunea ca americanii nu vor avea loc in Rai din cauza ca guvernul de la Washington este inclinat spre razboi. Intr-un interviu pentru "Democracy Now", regizorul a afirmat ca-i va cere presedintelui Barack Obama sa retraga trupele americane din Irak si Afganistam, deoarece razboaiele purtate acolo sunt "imorale".

Moore este cunoscut pentru productiile sale controversate, intre care Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 si Sicko. Spre exemplu, in Fahrenheit 9/11 el a vorbit despre legaturile intre familia lui George W. Bush si cea a lui Osama ben Laden, in timp ce, in Sicko, Moore a prezentat sistemul de sanatate american si industria farmaceutica. In 2009, el a lansat pelicula "Capitalismul: O poveste de dragoste", despre criza financiara globala si economia SUA in timpul perioadei de tranzitie de la Administratia Bush la cea a lui Barack Obama.

Potrivit Fortune Magazine, filmele lui Moore au facut incasari de peste 300 de milioane de dolari in intreaga lume. Cel mai mare succes l-a avut Fahrenheit 9/11, care a criticat administratia Bush pentru felul in care a actionat in Irak, si care a adus venituri de peste 200 milioane dolari. Averea lui este estimata la cateva zeci de milioane de dolari.

Citeste mai multe mesaje pe site-ul oficial: http://www.michaelmoore.com.