Un ofiter de rang inalt al serviciilor secrete americane a declarat presei ca, inainte de a-l ucide, autoritatile SUA au folosit mijloace multiple pentru identificarea precisa a lui Osama bin Laden, transmite myfoxdc.com.

Oficialul, care a vorbit sub anonimat, a spus ca o femeie, despre care se crede ca era sotia lui bin Laden, a dus la identificarea liderul al-Qaeda, dupa ce aceasta l-a strigat pe nume in timpul raidului efectuat de trupele americane de comando in vila in care temutul terorist se ascundea in Pakistan.

UPDATE - Bin Laden a incercat sa se ascunda in spatele unor femei in timpul atacului fortelor speciale americane, iar una dintre acestea a murit dupa ce a fost folosita drept scut uman, a povestit presei consilierul prezidential american pentru antiterorism, John Brennan, citat de Reuters.

Un test ADN confirma moartea lui Osama bin Laden, a declarat luni un inalt oficial american. Potrivit acestuia, ADN-ul prelevat din corpul uneia dintre persoanele ucise in timpul interventiei militare corespunde cu cel al liderului terorist.