Premierul albanez Sali Berisha a acuzat opozitia ca "a dorit sa declanseze o lovitura de stat violenta", recurgand la "un scenariu tunisian" pentru Albania, transmite AFP. Declaratia sefului Executivului albanez a fost facuta in contextul in care trei persoane au fost impuscate mortal vineri, in capitala albaneza, in timpul confruntarilor violente dintre sustinatorii Partidului Socialist si fortele de ordine.

Violente la TiranaFoto: Agerpres

Liderul opozitiei socialiste, Edi Rama, a vrut sa implementeze scenariul tunisian in Albania, a spus Berisha, in timpul unei conferinte de peresa organizate in noaptea de vineri spre sambata.

"El si acei albanezi ticalosi similari lui Ben Ali au imaginat pentru voi, cetateni ai Albaniei, scenariul tunisian", a declarat premierul de la Tirana, referindu-se la confruntarile violente din Tunisia care au dus la inlaturarea presedintelui Zein al-Abidin Ben Ali, aflat de 23 de ani la putere.

Rama a respins categoric acuzatiile lui Berish, spunand ca "nu a existat un astfel de scenariu". Partidul Socialist a acuzat Guvernul pentru decesul celor trei persoane, ucise in timpul manifestatiilor violente de vineri, din Tirana.

Edi Rama a afirmat ca ministrul de Interne Lulzim Basha se face vinovat de abuz in functie, in timp ce l-a acuzat pe premierul Berisha ca este cel care "a orchestrat politic" moartea celor trei demonstranti.

Manifestantii socialisti au cerut vineri organizarea de noi alegeri, dupa ce vicepremierul si-a dat demisia, fiind acuzat de coruptie. Sali Berisha a respins acuzatiile si a spus ca printre demonstranti s-au aflat "bande de criminali, banditi, traficanti si terioristi".