Doua persoane au fost impuscate mortal vineri, in capitala albaneza, in timpul confruntarilor violente dintre sustinatorii Partidului Socialist si fortele de ordine, transmite Reuters. Socialistii, aflati in opozitie, cer demisia Guvernului de la Tirana, pe care-l acuza de coruptie. Incidentele au avut loc in fata cladirii Executivului albanez.

Violente in AlbaniaFoto: Reuters

"Avem doi civili morti. Par sa fi fost ucisi de la mica distanta, cu pistol de calibru mic. Erau morti cand au ajuns la noi", a declarat Sami Koceku, chirurg la Spitalul Militar din Tirana.

Presedintele tarii, Bamir Topi, si liderul opozitiei socialiste, Edi Rama, au facut apel la calm.

Dupa trei ore de confruntari, politia albaneza a reusit sa-i disperseze pe cei 20.000 de manifestanti, preluand controlul total pe principalul bulevard din Tirana.

Politia a anuntat ca mai multi ofiteri au fost raniti in timpul confruntarilor, in care demonstrantii stransi in fata cladirii Guvernului au aruncat in fortele de ordine cu bete, pietre si umbrele. Politistii au raspuns cu gaze lacrimogene, tunuri de apa si gloante de cauciuc. Mai multe masini, inclusiv vehicule ale politiei albaneze, au fost incendiate.