Mark Zuckerberg, presedintele si fondatorul retelei de socializare Facebook, a fost desemnat miercuri "Personalitatea anului 2010" de catre publicatia Time, informeaza Reuters.

Mark ZuckerbergFoto: Reuters

Potrivit revistei Time, titlul i-a fost acordat lui Mark Elliot Zuckerberg "pentru conectarea a mai mult de jumatate de miliard de oameni si configurarea relatiilor sociale dintre ei; pentru crearea unui nou sistem pentru schimbul de informatii; si pentru schimbarea modului in care traim".

Zuckerberg avea 19 ani si studia la Harvard cand lansa, in 2004, un serviciu web numit Thefacebook.com, conceput in camera sa de camin si destinat studentilor din universitati.

Acum el este unul dintre cei mai tineri miliardari din lume, iar site-ul sau de socializare a ajuns cea de-a treia companie de internet din SUA, reteaua atragand o multime de investitori si peste 500 de milioane de utilizatori.

Potrivit revistei Forbes, averea lui Zuckerberg este estimata la 6,9 miliarde de dolari. El a decis recent sa doneze 100 de milioane de dolari unor scoli publice din Newark (New Jersey), alaturandu-se astfel campaniei "Giving Pledge", initiata de Bill Gates si Warren Buffett, care ii indeamna pe cei mai bogati oameni din lume sa-si doneze o mare parte din bani in scopuri caritabile.

La 26 de ani, Zuckerberg este al doilea cel mai tanar castigator al distinctiei, dupa aviatorul american Charles Lindbergh - cel care a fost prima persoana desemnata "Omul Anului" de catre revista Time, in 1927, dupa ce a devenit primul pilot care a realizat, de unul singur, un zbor trans-atlantic.

Revista Time defineste "personalitatea anului" ca fiind acea persoana care a avut cea mai mare influenta, buna sau rea, asupra evenimentelor din anul respectiv.