Autoritatile franceze au evacuat luni gara Saint-Lazare din centrul Parisului, dupa ce au primit o amenintare cu bomba, a anuntat politia locala, citata de Reuters. Oficialii din Franta au decis saptamana trecuta ridicarea nivelului de alerta terorista, dupa ce au primit informatii legate de un posibil atac sinucigas in metroul parizian.

Gara din Paris, evacuataFoto: Reuters

Un purtator de cuvant al politiei a afirmat luni ca evacuarea garii a fost decisa ca masura de precautie.

Echipe de genisti verifica imobilul.

Oficialii din Franta au anuntat saptamana trecuta ridicarea nivelului de alerta terorista, dupa ce au primit informatii legate de un posibil atac sinucigas in metroul din Paris.

Seful politiei nationale a spus ca este ingrijorat de doua tipuri de amenintari: tentativa de asasinare a unei personalitati publice si un atac intr-un spatiu public aglomerat, de exemplu un metrou sau un magazin.

O sursa apropiata Ministerului de Internea declarat recent ca teritoriul Frantei este supus unei importante amenintari de atac terorist incepand de joi, 16 septembrie. Sursa a precizat ca aceasta amenintare ar putea viza transporturile.Sursa citata nu a oferit alte detalii si a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a confirmat ulterior ca "amenintarea este reala" si ca "vigilenta noastra a fost intarita".

Potrivit postului de radio RTL, serviciile secrete franceze cauta "o femeie, o terorista susceptibila de a comite un atentat kamikaze la Paris". "Doua informatii concordante" au parvenit, "la Ministerul de Interne, dintr-o tara maghrebiana si de la un serviciu secret francez", precizeaza RTL, care adauga ca sistemul de alerta fost marit, fara a se ajunge insa la ultimul stadiu.

Dalil Boubakeur, rectorul Marii Moschei din Paris si fost presedinte al Consiliului francez al cultului musulman, a fost plasat sub protectie din cauza pozitiilor moderate pe care le-a exprimat.

In data de 11 septembrie, seful antiterorismului francez, Bernard Squarcini, a afirmat ca amenintarea comiterii unui atentat pe teritoriul Frantei "nu a fost niciodata atat de mare", si a citat ca principala sursa de informare al-Qaeda Maghrebului islamic (AQMI). "Ne aflam astazi la acelasi nivel de amenintare ca in 1995", an marcat de un val de atentate in Franta.