Teritoriul Frantei este supus unei importante amenintari de atac terorist incepand de joi, 16 septembrie, a declarat luni dimineata o sursa apropiata Ministerului de Interne, care a precizat ca aceasta amenintare ar putea viza transporturile, relateaza Le Monde. Sursa citata nu a oferit alte detalii si a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, a confirmat ulterior ca "amenintarea este reala" si ca "vigilenta noastra a fost intarita".

Potrivit postului de radio RTL, serviciile secrete franceze cauta, incepand de joi, "o femeie, o terorista susceptibila de a comite un atentat kamikaze la Paris". "Doua informatii concordante" au parvenit, "in noaptea de miercuri spre joi, la Ministerul de Interne, dintr-o tara maghrebiana si de la un serviciu secret francez", precizeaza RTL, care adauga ca sistemul de alerta fost marit, fara a se ajunge insa la ultimul stadiu.

Dalil Boubakeur, rectorul Marii Moschei din Paris si fost presedinte al Consiliului francez al cultului musulman, a fost plasat sub protectie din cauza pozitiilor moderate pe care le-a exprimat.

In data de 11 septembrie, seful antiterorismului francez, Bernard Squarcini, a afirmat ca amenintarea comiterii unui atentat pe teritoriul Frantei "nu a fost niciodata atat de mare", si a citat ca principala sursa de informare al-Qaeda Maghrebului islamic (AQMI). "Ne aflam astazi la acelasi nivel de amenintare ca in 1995", an marcat de un val de atentate in Franta.