Un barbat si o femeie au fost ucisi prin lapidare in nordul Afghanistanului, dupa ce au fost acuzati de talibani ca aveau o relatie amoroasa, transmite AFP, citand declaratii ale martorilor si ale oficialilor locali. Informatia a venit la doar cateva zile dupa ce o femeie afghana pe nume Bibi Sanubar a fost biciuita si apoi executata pentru un presupus adulter. Ea a fost impuscata de trei ori in cap, intr-o executie publica. Barbatul acuzat ca a avut o relatie cu ea se afla in custodia talibanilor in Afghanistan, iar viitorul sau este incert.​

Femeia in varsta de 23 de ani si barbatul de 28 de ani au fost ucisi deoarece "au avut o relatie", a declarat Mohammad Ayob, guvernatorul districtului Imam Sahib din provincia Kunduz. Oficialul a afirmat ca executia a avut loc in satul Mullah Quli, aflat sub controlul talibanilor.

Abdul Satar, unul dintre locuitori din Mullah Quli, a declarat ca aproximativ 100 de persoane, majoritatea talibani, s-au strans duminica seara in centrul satului, unde a fost citit un comunicat in care se preciza ca cei doi au recunoscut ca au avut o legatura amoroasa. Satar a afirmat ca barbatul era insurat, in timp ce femeia era logodita.

Satar a spus ca, dupa citirea verdictului, "cativa din multime au inceput sa arunce pietre in cei doi pana i-au omorat".

Atat femeia, cat si barbatul au avut mainile legate la spate si au fost obligati sa stea intr-un camp deschis in timp ce talibanii citeau sentinta.

Un comandant taliban local, care a refuzat sa-si dea numele, a confirmat executiile: "Cuplul a recunoscut ca a fugit pe ascuns si, pe baza marturisirii, cei doi au fost omorati cu pietre".

Potrivit legii islamice Sharia, relatiile sexuale intre persoane necasatorie sunt pedepsite cu bataia in public. Pedeapsa pentru cei prinsi avand relatii extraconjugale este lapidarea.

O vaduva a fost lapidata pentru adulter saptamana trecuta

Saptamana trecuta, o femeie pe nume Bibi Sanubar a fost biciuita si apoi executata pentru un presupus adulter. Ea a fost impuscata de trei ori in cap, intr-o executie publica.

Autorul executiei a fost Mohammad Yousuf, un comandant taliban local din districtul Qadis, in provincia vestica Badghis.

Potrivit informatiilor, talibanii au acuzat-o pe Sanubar, care era vaduva de patru ani, ca a avut "o relatie ilegala" de pe urma careia a ramas insarcinata. Ea a primit mai intai 200 de lovituri de bici, inainte de a fi impuscata in cap de trei ori.

Locuitorii din zona au declarat ca Sanubar si barbatul cu care ar fi avut o relatie urmau sa se casatoreasca.

Barbatul a fost arestat insa de talibani, primind ca pedeapsa 200 de lovituri de bici.