Un barbat din Scotia a fost condamnat la doi ani de inchisoare dupa ce a rupt vălul traditional purtat de o femeie musulmana, transmite LiveLeak. William Baikie a recunoscut ca a atacat-o pe Anwar Alqahtani , smulgandu-i de pe fata vălul niqab. Incidentul s-a produs la 27 aprilie, la Glasgow.

Baikie a fost condamnat pentru "atac rasist". Judecatoarea Lindsay Wood a afirmat ca agresarea femeii a fost "odioasa", iar gestul lui Baikie a reprezentat "o rusine absoluta".

Barbatul a disparut dupa ce a atacat-o pe Alqahtani, insa a fost identificat in baza imaginilor inregistrate de circuitul CCTV. Potrivit informatiilor, el a mai fost condamnat pentru "comportament rasist".

LiveLeak scrie ca Alqahtani, care este din Arabia Saudita, a mers in Scotia pentru a urma un masterat. Femeia, care poarta un niqab "pentru a-si arata modestia", a fost atacata in timp ce se indrepta spre Gara Centrala, de unde urma sa ia trenul. Baikie a rupt vălul femeii, care a fost nevoita "sa-si caute alt obiect de imbracaminte pentru a se acoperi".

Condamnarea lui Baikie vine la o saptamana dupa un scandal produs in Franta. O avocata franceza in varsta de 60 de ani i-a smuls vălul de pe fata unei femei musulmane in ceea ce politia locala a descris ca fiind primul caz de acest fel produs in Hexagon. Cu doar cateva inainte, Camera inferioara a Parlamentului francez aprobase un proiect de lege care va interzice femeilor sa poarte in public vălul islamic de tip burqa, ce le acopera intregul corp in afara de ochi si maini. Documentul urmeaza sa ajunga la Senat, unde votul va avea loc cel mai probabil in aceasta toamna.