Un barbat si o femeie au fost arestati in timp ce incercau sa intre ilegal in MacDill Air Force Base in Florida, transmite FoxNews. Asupra celor doi au fost gasite arme si echipament militar.

Cei doi au fost retinuti in timp ce au incercat sa intre in baza militara in cursul dupa-amiezii de luni. Un purtator de cuvant al bazei, Katherine B. Holt, a declarat ca cei doi nu au putut sa prezinte acte de identitate valide. Agentii de securitate au perchezitionat vehiculul in care se aflau barbatul si femeia, descoperind echipament militar si arme. Ofiterul a afirmat ca nu stie cate arme au fost gasite, adaugand insa ca era vorba de pusti.

Holt a spus ca in masina n-a fost descoperit exploziv.

Autoritatile n-au publicat numele celor doi suspecti.

FoxNews precizeaza ca baza din Florida este sediul U.S. Central Command, care coordoneaza operatiunile militare din Afganistan si Irak.

O parte din baza militara americana a fost inchisa dupa incident.

Securitatea la bazele militare din SUA a fost intarita dupa ce, in toamna anului trecut, 13 persoane au fost ucise si 30 ranite in urma unui atac armat care a avut loc la baza Fort Hood din statul american Texas. Atacatorul a fost identificat drept maiorul Nidal Malik Hasan.

Dupa doar cateva zile, patru politisti au fost ucisi intr-o ambuscada care a avut loc la o cafenea din statul Washington. Doi barbati au intrat intr-o cafenea din Parkland, in apropierea bazei militare aeriene McChord, si au deschis focul.