Un preot italian a fost suspendat dupa ce a fost filmat cu o camera ascunsa in timp ce-i facea avansuri sexuale unui tanar actor, transmite AFP, citand o informatie ANSA. Filmarea a fost facuta de un post de televiziune din peninsula.

In luna aprilie, un tanar din zona Milano a afirmat intr-o emisiune de televiziune ca a fost abordat de un preot in varsta de 51 de ani din Caravaggio, la care mersese sa discute probleme de familie. Postul TV a decis sa trimita la preot un tanar actor, care sa pretinda ca e un adolescent cu tendinte homosexuale. Intalnirea a fost inregistrata cu o camera ascunsa.

In inregistrare, preotul poate fi vazut cum ii spune tanarului ca si el a avut in trecut experiente homosexuale. ANSA precizeaza ca preotul a incercat, de asemenea, sa-l sarute pe tanar.

Postul TV i-a solicitat explicatii preotului care a declarat ca "poate am exagerat... fara sa-mi dau seama". Prelatul a afirmat ca a incercat sa-l ajute pe tanar.

Canalul de televiziune nu a precizat numele preotului, insa el a fost recunoscut de cativa enoriasi, care l-au reclamat episcopului.

Preotul a fost suspendat, in timp ce Vaticanul investigheaza cazul.

Biserica Catolica a fost afectata, in ultimele luni, de un val de acuzatii de abuzuri sexuale asupra copiilor de catre preoti pedofili din Europa si SUA.

Vineri, Papa Benedict al XVI-lea a cerut iertare pentru "abuzarea celor mici" de catre preotii pedofili. "Cerem insistent iertare de la Dumnezeu si de la persoanele implicate, in timp ce promitem sa facem tot ce e posibil sa ne asiguram ca astfel de abuzuri sa nu mai aiba loc niciodata", a spus Suveranul Pontif.