Interviu HotNews.ro

VIDEO Cercetatorul Andrew Marshall despre Grupul Bilderberg: Soarta lumii n-ar trebui sa fie decisa de albi batrani si bogati care se aduna in secret

de Adrian Novac     HotNews.ro
Vineri, 28 mai 2010, 0:38 Actualitate | Internaţional


Andrew Marshall
Foto: Arhiva personala
Jim Tucker, unul dintre cei mai neobositi "vanatori" ai bilderbergilor, a spus urmatoarele despre selectul grup al elitelor occidentale: "poate ca Dumnezeu a creat Universul, dar, in privinta planetei Pamant, mesajul Clubului Bilderberg catre Dumnezeu este simplu: multumim, dar mai departe avem noi grija"*. Mai multe surse au anuntat ca saptamana viitoare ar putea avea loc cea de-a 58-a intalnire a Bilderberg Group, in localitatea spaniola Sitges, in apropiere de Barcelona. Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, vorbeste pentru HotNews.ro de "fenomenul" Bilderberg.


Adrian Novac: Ai studiat si ai scris despre Grupul Bilderberg. Multa lume se intreaba ce e de fapt acest grup: un club social unde elita mondiala vorbeste libera despre evenimente curente sau e un guvern secret al lumii, asa cum sustin unii?

Andrew Marshall: Nici una, nici alta. Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii - "un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme". Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial.

 
cercetator asociat in cadrul Centre for Research on Globalization (CRG) in Montreal (Canada) * studiaza Economie politica si Istorie * a scris zeci de articole, eseuri si referate pe diverse probleme sociale, politice si economice, atat pentru Global Research, cat si pentru numeroase ziare si reviste din intreaga lume * este co-editor, impreuna cu profesorul Michel Chossudovsky, al cartii "The Global Economic Crisis: The Great Depression of the XXI Century", care este o compilatie de eseuri scrise de diferiti autori, cercetatori si academicieni pe tema crizei economice * are trei materiale publicate in acest volum aparut recent
 
 
Andrew Gavin Marshall
Grupul Bilderberg NU este un guvern mondial secret, nu are un astfel de statut institutional. Este o organizatie internationala de tip think tank, iar membrii sai si agenda de discutie sunt deseori modelate in jurul ideii de guvernare globala, care reprezinta, in parte, obiectivul formarii grupului si un punct central al intalnirilor pe care le au.

Dar nu trebuie sa confundam institutia cu scopurile sale. Bilderberg este, la modul simplu, un think tank occidental, fara indoiala cel mai puternic din lume, unde elitele occidentale din cercurile militare, politice, academice, ale serviciilor de informatii, economice, industriale si bancare se intalnesc pentru a discuta si a ajuta la creionarea schimbarilor majore globale la nivel social, politic si economic.

A.N.: Intalnirile grupului Bilderberg se desfasoara mereu timp de 3-4 zile. Ce vorbesc bilderbergii in timpul acestor conferinte? Exista vreun subiect ce revine mereu pe agenda discutiilor?
A.M.: Ei se concentreaza deseori pe evenimente actuale, dar un subiect ce se discuta in mod sigur la fiecare intalnire este starea economiei mondiale. Acest lucru se intampla deoarece principalele persoane si institutii din economia globala sunt reprezentate intotdeauna la intalnirile Bilderberg. De la banci precum Goldman Sachs (care este mereu prezenta), la banci centrale importante (Fed-ul, Fed-ul din NY, Banca Centrala Europeana etc), pana la presedintele Bancii Mondiale si liderii Fondului Monetar International, ai Organizatiei Mondiale a Comertului, la care se adauga multi ministri de finante si oficiali ai trezoreriilor, economia globala este un punct de atractie in timpul intalnirilor.

Politica externa este o alta chestiune majora luata in discutie, iar la intalniri participa reprezentanti de rang inalt din domeniul militar si al informatiilor, oficiali diplomatici straini, de exemplu din Departamentul de Stat si Consiliul de Securitate Nationala, sefi ai diplomatiilor dintr-o serie de tari occidentale, precum si oficiali NATO.

Avand in vedere reuniunea care se apropie, ne putem astepta ca probleme principala sa o reprezinte criza datoriilor din Europa, mai ales daca ne gandim ca intalnirea este gazduita de Spania, o tara ce ar putea fi lovita din plin de criza. O alta tema majora ce ne asteptam sa fie discutata este razboiul purtat de NATO in Afganistan si extinderea acestui conflict in Pakistan. De asemenea, este foarte probabil ca Iranul sa fie pe agenda discutiilor.

A.N.: Cine decide lista participantilor la intalniri? Poate cineva "sa-si cumpere" locul pe lista participantilor?
A.M.: Lista invitatilor este determinata de Comitetul Director al Grupului Bilderberg, alcatuit din cate doua persoane din 18 tari, care participa mereu la intalniri. Comitetul Director este format in principal din membri pe termen lung, multi care au participat la prima intalnire, cea din 1954, precum fostul bancher David Rockefeller, care inca ia parte la fiecare reuniune.

Nu  exista o lista publicata a Comitetului Director actual, dar informatiile care au transpirat in presa au indicat ca anumite persoane fac parte din Comitet, asa cum sunt David Rockefeller si Henry Kissinger, care si el participa la fiecare reuniune.

Categoric ca banii ajuta sa ajungi pe lista participantilor, insa, cu toate acestea, acest lucru are mai mult de-a face cu "pe cine cunosti" mai mult decat cu "cati bani ai". Se intampla insa ca "pe cine cunosti" si te ajuta sa ajungi acolo are, de asemenea, o gramada de bani. Cei care participa in mod regulat la aceste intalniri sunt oamenii care determina valoarea si puterea sistemului monetar global (bancherii centrali), oameni care determina valoarea banilor: puterea iti aduce un loc pe lista mai rapid decat ti l-ar aduce banii, dar foarte des cele doua merg impreuna. Membrii Comitetului Director invita de asemenea politicieni, academicieni si industriasi/bancheri tineri, care sunt in ascensiune si de perspectiva, caci participarea la o intalnire a grupului Bilderberg iti poate propulsa rapid cariera daca cei de-acolo te plac.

A.N.: Cei care participa la aceste intalniri o fac in calitate oficiala sau de persoane private? Informatiile auzite la intalniri sunt impartite cu guvernele tarilor lor?
A.M.: Participantii iau parte la reuniuni ca persoane private. Cu toate acestea, multi oficiali publici din tari occidentale participa la intalnirile Bilderberg si deseori merg pe banii contribuabililor. In Statele Unite, participarea la astfel de intalniri este considerata o infractiune, deoarece se incalca astfel asa-numitul Logan Act. Acesta interzice oficialilor americani sa se intalneasca in secret cu persoane private, in special din domeniul industriei.

Bilderbergii au insistat ca oficialii publici nu participa in calitate "oficiala", adica in calitate de reprezentanti ai guvernelor lor. Totusi, Bilderberg "incurajeaza" participantii la reuniuni sa discute si sa ofere informatii de la intalniri cu liderii tarilor respective. Vorbim aici de un paradox interesant, caci Grupul Bilderberg cere secret absolut, insa e foarte fericit ca "oficialii publici" participa si relateaza despre intalniri superiorilor lor. Astfel incat, in timp ce Bilderberg nu ofera guvernelor rapoarte politice in mod deschis, ei influenteaza facatorii de opinie in incercarea de a obtine un consens general in ceea ce privesc chestiunile majore.


Un forum pentru "socializarea elitelor"

A.N.: Unde si cand poate cineva folosi informatiile obtinute la intalnirile grupului?
A.M.: Le poate folosi cat de repede posibil. Nu li se permite sa mearga sa vorbeasca cu presa despre ele sau chiar sa vorbeasca public despre intalniri si despre lucrurile discutate. Cu toate acestea, participantii actioneaza deseori in interesul Grupului Bilderberg.

Inca o data, acest lucru nu sugereaza ca Bilderberg “da ordine”, ci ca el este un forum pentru “socializarea elitelor”, in cadrul caruia lideri de seama din Europa Occidentala si America de Nord se aduna pentru a discuta, a dezbate si a obtine un consens general asupra unor probleme vitale. Participantii se intorc apoi la pozitiile pe care le ocupa si isi continua activitatea, fiind deseori in functii in care interactioneaza si socializeaza continuu cu alti membri ai grupului Bilderberg.

In acest fel, apare o influenta subtila, caci participantii actioneaza in interesul Grupului Bilderberg, deoarece ei impartasesc aceste interese si trebuie sa interactioneze cu muti dintre membrii sai, atat in calitate oficiala, cat si privata. Cei care actioneaza in interesul grupului si care se aliniaza cu obiectivele Bilderberg pot sa urce in mod constant prin birocratia institutionala. Deseori, politicienii care participa la intalniri ajung la cele mai inalte pozitii ale puterii politice.

A.N.: Influenta bilderbergilor este extinsa la nivelul intregului glob sau doar la unele tari si regiuni?
A.M.: Participantii la intalniri provin aproape in exclusivitate din Europa Occidentala si America de Nord. Exista, la diverse intalniri, invitati speciali din alte tari. De asemenea, Turcia este o exceptie notabila, fiind un membru vechi al grupului.

In plus, au fost anumite ocazii cand au participat reprezentanti (de obicei din mediul academic) din Rusia, China sau Iran, precum si din alte tari din Orientul Mijlociu.

Realitatea este ca majoritatea populatiei mondiale nu este reprezentata in niciun fel la aceste intalniri, caci America de Sud, Africa si Asia nu participa deloc. Cu toate acestea, deoarece natunile si elitele occidentale care participa sunt cele mai puternice natiuni si persoane din lume, deciziile lor afecteaza oameni din intreaga lume.  De aceea, discutiile grupului se invart adeseori in jrul chestiunilor legate de dezvoltarea “Lumii a Treia”.

Vezi un material realizat de History Channel despre Grupul BilderbergA.N.: Daniel Estulin, care monitorizeaza de multi ani Grupul Bilderberg, a declarat ca grupul a avut un plan de a diviza Canada in 1996. Cunosti si alte exemple in care grupul s-ar fi amestecat in afacerile interne ale unei tari?
A.M.: Da, Grupul Bilderberg a cautat deseori sa modeleze situatii politici nationale importante. Margaret Thatcher a participat la intalniri ale grupului, dar in momentul in care n-a fost de acord cu notiunea abandonarii lirei sterline si adoptarea euro, ea a provocat mania grupului, fiind inlocuita in scurt timp cu un alt membru Bilderberg, John Major.

Influenta bilderbergilor asupra afacerilor interne ale statelor este in cea mai mare parte subtila si foarte rar vizibila. Ea se manifesta mult mai des in selectarea si ascensiunea liderilor politici majori. Bill Clinton a fost invitat la o intalnire in timp ce era inca guvernatorul statului Arkansas. Dupa doi ani de la participarea sa la reuniune, Clinton a devenit presedintele SUA.

John Edwards a partcipat la intalnirea din 2004 si a impresionat atat de tare grupul cu discursul sau, incat bilderbergii l-au selectat sa fie vicepresedintele lui John Kerry pentru alegerile din acel an din SUA.

In Canada, Pierre Trudeau, Jean Chretien si Stephen Harper au participat fiecare la intalniri Bilderberg, inainte de a ajunge premieri sau cand erau in functie.

Cu toate acestea, grupul se concentreaza mai mult pe chestiuni internationale decat cele nationale; amestecul lor in treburile interne ale unei tari se face doar pentru a influenta interesul lor international. De aceea, daca exista un politician la putere care se afla in opozitie cu obiectivele grupului, bilderbergii isi vor folosi influenta pentru a sprijini sa ajunga la acea functie pe cineva care este mult mai inclinat fata de interesele lor.

A.N.: Exista vreun lucru de care sa le fie teama celor din Bilderberg? Au existat momente in istoria grupului cand membrii sai au avut opinii diferite legate de vreun subiect important?
A.M.: Bilderbergilor nu le place publicitatea. Ei au reusit, pana foarte curand (ultimii cinci ani), sa tina media mondiala intr-o "gaura neagra" in legatura cu intalnirile lor. La fiecare intalnire succesiva incepand din 2005 incoace, par sa fi fost dezvaluiri tot mai multe si discutii in presa din intreaga lume, chiar daca inca la un nivel foarte mic comparat cu importanta acestei conferinte. Expunerea lor este tot mai mare, iar bilgderbergilor nu le place publicitatea.

Bilderbergii sunt deseori in dezacord unii cu altii, ei discutand si contrazicandu-se in mod deschis. Nu exista UN SINGUR punct de vedere in cadrul Bilderberg. Mai ales in perioada in care neo-conservatorii erau la putere in Statele Unite, exista o animozitate crescuta intre europeni si americani in legatura cu probleme esentiale, precum dosarul iranian.

Opiniile lor diferite sunt insa un semn bun: ca nu exista o elita complet unita si ca sunt dezbinati intre ei. Cu toate acestea, trebuie sa avem in vedere ca disensiunile dintre bilderbergi sunt mai mult legate de "mijloace" decat de "scopurile" pe care le urmaresc. Spre exemplu, e putin probabil ca bilderbergii sa se contrazica in legatura cu obiectivul crearii unei banci centrale globale, insa ei pot sa nu fie de acord cu felul in care vor face acest lucru, ce institutie sa fie transformata in banca centrala mondiala etc. Mai mult, e putin probabil ca se vor contrazice in legatura cu prezenta NATO in Afganistan sau cu folosirea Aliantei Nord-Atlantice ca o institutie a militarismului si imperialismului international, insa cu siguranta se vor certa in legatura cu situatia precisa in care sa foloseasca NATO, cum sa foloseasca alianta si sa utilizeze puterea acesteia.

De exemplu, au existat o multime de disensiuni in ceea ce priveste Irakul, multi dintre bilderbergi opunandu-se invaziei; aceasta este o chestiune care creeaza divergente in cercurile elitei chiar si astazi. Totusi, disensiunile au avut in vedere mai degraba notiunea de "ocupatie", in opozitie cu cea mai simpla de "schimbare de regim". A fost in interesul tuturor sa-l inlature pe Saddam Hussein insa membrii grupului s-au contrazis daca trebuie sa fie o interventie militara sau o ocupatie militara.

Iranul este o problema ce i-a dezbinat si continua sa-i divizeze pe bilderbergi si astazi. Din nou, problema aflata in mijlocul dezbaterii nu este cea a "exploatarii economice" si a "imperialismului". Mijloacele "exploatarii" si cele ale "imperialismului" sunt cele care stau la baza disensiunilor.


David Rockefeller, mai influent decat presedintele SUA

A.N.: Participantii la intalniri trebuie sa depuna un juramant de confidentialitate. A
 
Niciun grup nu are puterea pentru a manipula in secret evenimentele care au loc in lume. State individuale, sute de mii de grupuri si milioane de oameni influenteaza lumea, fiecare in masura de care este capabil. Evenimentele mondiale sunt rezultatul acestor influente complexe, multiple si nu al unei organizatii secrete, atotputernice.
 
 
Todd Leventhal, expert in teoriile conspiratiei, Departamentul de Stat, interviu acordat HotNews.ro in iulie 2009
incalcat vreodata cineva acest cod al tacerii?
A.M.: Oamenii au vorbit despre diferite intalniri si activitati generale. Nu am informatii despre vreo persoana care sa fi incalcat acest juramanat sau care a fost certata pentru ca a facut asta, insa participantii au relatat doar chestiuni  minore dezbatute acolo. Una dintre aceste declaratii a venit din partea presedintelui Grupului, Etienne Davignon, care a spus unui canal media european ca moneda euro a fost dezbatuta in cadrul intalnirilor Bilderberg. Nu cred insa ca el, ca presedinte al Grupului, nu va fi invitat din nou la intalniri. Nu a existat insa nicio sursa care sa relateze totul despre Grupul Bilderberg.

A.N.: Reusesc bilderbergii sa-si implementeze mereu cu succes agenda sau cateodata dau si gres?
A.M.: Ca toate institutile create de oameni, si Grupul Bilgerberg este plin de probleme. Bilderbergii sunt departe de a fi perfecti. La intalnirea de anul trecut, au pus la punct o agenda pentru crearea unei "trezorerii globale" si au anuntat ca sprijina negocierile ce urmau sa aiba loc la summit-ul de la Copenhaga. Cu toate acestea, discutiile din capitala Danemarcei au esuat iar acest lucru a dus la intarzierea planurilor Bilderberg.

Acest lucru s-a intamplat deseori si in legatura cu integrarea europeana. In 2005, cand alegatorii francezi si olandezi au votat "Nu" in ceea ce priveste Constitutia Europeana, Grupul Bilderberg a fost furios. Asa incat, multi dintre membrii grupului, care sunt personaje-cheie in Uniunea Europeana, au trecut la implementarea Tratatului de la Lisabona.

Atunci cand irlandezii au votat pentru prima oara "Nu" in legatura cu tratatul, acest lucru a fost o lovitura pentru bilderbergi. De fiecare data cand agenda Grupului Bilderberg este intaziata, se intampla din cauza ca democratia functioneaza, ca oameni simpli sunt implicati in procesul de decizie. Acest lucru spune multe despre agenda si mijloacele Grupului Bilderberg.

A.N.: Dar bilderbergii iau doar decizii "proaste" pentru lume sau, din contra, ei imbunatatesc viata oamenilor din intreaga lume?
A.M.: Grupul Bilderberg imbunatateste vietile membrilor sai si ale institutiilor care il compun. Ei actioneaza si iau decizii care aduc foloase elitei occidentale si sunt deseori nocivi si daunatori pentru vietile majoritatii oamenilor. De exemplu, la intalnirea din 1973, Grupul Bilderberg a discutat despre iminenta crestere globala a pretului la petrol. Dezbaterile lor nu s-au centrat pe cum sa previna aceste majorari de preturi sau cum sa ajute oamenii sa treaca peste scumpiri, ci cum sa dirijeze fluxul de petro-dolari din statele producatoare de petrol in sistemul bancar occidental si apoi cum sa imprumute acesti bani tarilor in curs de dezvoltare.

Acest lucru a dus, in ultima instanta, la varful de crestere a pretului la petrol din 1970 si la majorareaa de catre Rezerva Federala (care fost mereu reprezentata la Bilderberg), a dobanzilor la imprumuturile internationale, fapt care a provocat criza datoriilor din anii '80.  

Agenda lor este legata in special de centralizarea puterii globale. Acest lucru pare un blestem pentru interesele populatiei mondiale.

A.N.: Ni s-a spus mereu ca presedintele Statelor Unite este cea mai puternica persoana din lume. Exista cineva "deasupra" lui? Cine-l manipuleaza pe liderul de la Casa Alba?
A.M.: Nu exista vreo structura sau pozitie oficiala despre care sa putem spune ca este mai puternica decat presedintele Statelor Unite ale Americii, dar as preciza ca presedintele SUA, la fel ca alti lideri politici majori, este mai mult o marioneta decat un presedinte. Puterea lui nu este un lucru absolut. Rezerva Federala din SUA determina valoarea dolarului american, inflatia, rata dobanzilor, iar deciziile pe care le ia afecteaza atat economia nationala, cat si cea globala. Seful Fed este mai puternic decat presedintele SUA, care de fapt nu are niciun fel de autoritate asupra deciziilor luate de Rezerva Federala.  

Bancile Centrale au fost si sunt, in practica, institutii mult mai puternice decat statele-natiune.

In Statele Unite, as spune ca David Rockefeller este una dintre cele mai puternice persoane, cu siguranta mai puternic decat presedintele. Presedintii apar si dispar, insa Rockefellerii raman intotdeauna. Ei sunt o familie dinastica de bancheri si industriasi. James Wolfensohn, fostul presedinte al Bancii Mondiale, a declarat la Consiliul Relatiilor Externe cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a lui David Rockefeller, ca familia Rockefeller a fost cea mai influenta familie in toata chestiunea "globalizarii".

In acest fel, trebuie sa facem o distinctie intre elitele nationale obisnuite si elitele globale. David Rockefeller a fost membru si fondator al numeroase institutii si organizatii globale de tip think tank, care au ajutat la modelarea elitelor sociale, politice si economice. De aceea, influenta sa, desi e mai discreta decat cea a presedintelui american, este mult mai mare decat a liderilor politici. Cei care modeleaza mintile si formeaza carierele unor lideri politici sunt de departe mult mai influenti in interiorul structurilor de putere decat insisi liderii politici.

In acest context, banul este rege si cei care controleaza valoarea sistemului monetar global exercita o putere mult mai mare decat cei care conduc aparatul politic din natiunile-stat, care nu fac altceva ei insisi decat sa serveasca pur si simplu interesele economice globale. Vorbim aici despre diferenta intre puterea formala si cea informala si influenta.

 
o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita. Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler. Intalnirea din 2008 s-a desfasurat la Westfields Marriott in Chantilly (Virginia), cea din 2009 langa Atena. La fiecare patru ani, reuniunile se desfasoara in SUA sau Canada. Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu au voie sa vorbeasca despre cele discuate in timpul reuniunilor, grupul nu are pagina de internet si nicio intalnire nu este inregistrata. Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori - printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey - s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.
 
 
Bilderberg Group
A.N.: Uniunea Europeana este o creatie a Grupului Bilderberg?
A.M.: Bilderberg a fost creat initial cu scopul de a integra Europa. Sa spui ca este "o creatie" a Grupului Bilderberg este intr-un fel neadevarat, deoarece au fost multe institutii si organizatii implicate in formarea Uniunii Europene. Grupul Bilderberg a fost categoric unul dintre cele mai influente si mai de succes in constituirea Uniunii.

Crearea UE a fost unul dintre subiectele cele mai de durata din intalnirile grupului, iar bilderbergii inca nu au reusit sa-si atinga toate obiectivele legate de Europa. Moneda euro a fost un subiect de discutie si dezbatere si multi dintre cei implicati in crearea fundatiilor intelectuale, politice, economice si monetare ale Uniunii Europene au participat la intalnirile Bilderberg.

A.N.: Care sunt rolurile pe care Banca Mondiala si Fondul Monetar International le joaca in crearea/activitatea Grupului Bilderberg? Dar NATO si ONU?
A.M.: Oficiali din aceste institurii sunt prezenti intotdeauna la intalnirile Bilderberg, in special sefii FMI, ai Bancii Mondiale si ai NATO. Rolul lor exact in implementarea agendei Bilderberg si in participarea la activitatile grupului este neclar, dar cu certitudine ca aceste institutii si cei care le conduc sunt aliniati intereselor Bilderberg.

De exemplu, functia de presedinte al Bancii Mondiale este decisa de catre Grupul Bilderberg. Bilderbergii promoveaza oameni din interiorul lor, sugerand ca acestia ar trebui sa ocupe aceasta pozitie. Oficiali publici merg la presedintele SUA cu aceasta propunere, iar acesta pare sa urmeze mereu sfatul grupului si numeste acea persoana ca director al Bancii Mondiale. La urma urmei, nu ar fi cea mai stralucita idee sa numesti pe cineva intr-o pozitie ce are atata putere si influenta in economia globala daca grupul Bilderberg nu si-a dat acordul in legatura cu acea persoana!

Aceste institutii ajuta la modelarea economiei politice mondiale prin mijloace care servesc interesele Bilderberg. Nu sugerez ca tot ceea ce fac ele este decis de catre Bilderberg, insa subliniez din nou aceasta "socializare a elitelor", care este rolul final al grupului Bilderberg: aducerea laolalta a elitelor globale care gandesc la fel, care privesc lumea si locul unde ar trebui sa ajunga intr-o maniera cat se poate de identica .

Are sens daca stai sa te gandesti ca membrii sai conduc aceste institutii intr-o maniera care serveste intereselor Bilderberg, caci ei impartasesc tocmai aceste interese. Grupul Bilderberg ajuta la modelarea opiniilor despre lume ale elitelor, astfel incat influenta sa este mai degraba discreta decat directa.

A.N.: Care sunt motivele pentru care aceste persoane (politicieni, bancheri si directori executivi foarte influenti) incearca sa creeze Noua Ordine Mondiala?
A.M.: "Noua Ordine Mondiala" este o expresie retorica care este folosita deseori pentru a comunica o idee de "guvernare globala " sau de "guvern global". Ideea este ca "Noua Ordine Mondiala" ar reprezenta o transformare totala a sferelor socio-politico-economice intr-un sistem si o structura de guvernarare globala.

In acest sens, suntem martorii unor apeluri pentru o "Noua Ordina Mondiala", asociate cu incercari de a crea institutii si mecanisme globale noi.

David Rockefeller a scris in cartea sa din 2002, "Memorii", ca "Unii chiar sunt convinsi ca am fi parte dintr-o cabala secreta care actioneaza impotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite, caracterizandu-mi familia si pe mine ca "internationalisti" si  conspiratori, alaturi de alte persoane din lume, in vederea construirii unei structuri globale politice si economice mai
David Rockefeller si Nicolae Ceausescu (1978)
David Rockefeller si
Nicolae Ceausescu (1978)
Foto: Agerpres
integrate - O Singura Lume, daca doriti. Daca aceasta este acuzatia, ma declar vinovat si sunt mandru de ea".

Ideea generala este ca perioada statelor-natiune se apropie de sfarsit si ca ele vor fi inlocuite de structuri continentale sau supra-nationale, asa cum este Uniunea Europeana si, in  final, cu un sistem de guvernare globala. In acest fel, apelurile la o "Noua Ordina Mondiala" tind sa fie apeluri pentru o guvernare globala mai extinsa.

In ultima instanta, scopul este puterea. Ce vor cei mai puternici oameni din lume? Mai multa putere. Cand ai atata putere si atata bogatie, exista putine lucruri dupa care tanjesti, in afara de mai multe putere si mai multa bogatie. Asa incat, o "Noua Ordine Mondiala" este din ce in ce mai mult "Ordinea Lor Mondiala".


Tacerea media

A.N.: Cum se face ca in presa importanta din lume nu prea vedem informatii legate de intalnirile Grupului Bilderberg? De ce au hotarat sa se intalneasca in secret, departe de ochii publicului si al presei?
A.M.: Nu vedem prea multe relatari despre intalnirile Bilderberg deoarece multi dintre participanti sunt reprezentanti ai organizatiilor si corporatiilor media din intreaga lume. In Statele Unite, CEO-ul de la "Washington Post" si cativa membri din consiliul de conducere al publicatiei "New York Times" sunt deseori prezenti la intalnirile Bilderberg.

Chiar si ziaristi si editori seniori de la publicatii precum "Economist" si "Financial Times" participa la intaniri, la fel cum sunt prezenti si directori executivi de la conglomerate media importante, precum General Electric, News Corp. sau Time Warner.

Acest lucru permite grupului sa mentina o "tacere" media legata de intalnirile sale. Cu toate acestea, in ultimii cativa ani se observa ca secretomania presei este pusa din ce in ce mai mult la incercare.

Bilderbergii afirma ca se intalnesc "in particular", nu "in secret", lucru care nu este decat o interpretare retorica. Ei sustin ca se intalnesc "in particular" pentru a putea vorbi "liber" si "deschis" si, de aceea, sa poata sa dezbata si sa discute chestiuni cu mai multa claritate.

Totusi, in realitate, intalnirile lor sunt secrete si nedemocratice. Ideea ca oficiali publici trebuie sa se intalneasca "in particular" ca sa "discute liber" este in opozitie cu principiile democratice. De ce oficiali publici nu vorbesc liber in public? Dupa cum se presupune, functiile lor trebuie sa serveasca interesul public, deci publicul ar trebui sa determine ce trebuie sa faca oficialii si cu cine ar trebui sa discute "liber". Asa cum a spus John F. Kennedy intr-un discurs tinut, in 1961, in fata American Newspaper Association: "Insasi cuvantul in secret este incompatibil cu o societate libera si deschisa, iar noi, ca oameni, suntem in mod inerent si istoric opusi societatilor secrete, juramintelor secrete si actiunilor secrete. Am decis cu mult timp in urma ca pericolele tinuirii excesive si nefondate ale faptelor pertinente depasesc cu mult pericolele care sunt citate pentru a le justifica. Chiar si astazi, exista putina valoare in asigurarea supravietuirii natiunii noastre daca traditiile noastre nu supravietuiesc odata cu ea".

Daca bilderbergii actioneaza in interesul oamenilor de pretutindeni, discutiile lor trebuie sa fie deschise pentru toti oamenii. E un adevar extrem de simplu. Intalnirile lor sunt secrete tocmai pentru ca nu doresc ca oamenii sa stie despre ce discuta ei.

A.N.: Exista alte grupuri sau organizatii similare cu Bilderberg?
A.M.: Da, exista. Comisia Trilaterala** a fost creata de Zbigniew Brzezinski si David
 
Unii chiar sunt convinsi ca am fi parte dintr-o cabala secreta care actioneaza impotriva celor mai bune interese ale Statelor Unite, caracterizandu-mi familia si pe mine ca "internationalisti" si conspiratori, alaturi de alte persoane din lume, in vederea construirii unei structuri globale politice si economice mai integrate - O Singura Lume, daca doriti. Daca aceasta este acuzatia, ma declar vinovat si sunt mandru de ea.
 
 
David Rockefeller
Rockefeller in 1973, ca o institutie-sora a Grupului Bilderberg. Amandoi erau membri de mult timp ai Grupului Bilderberg si, in cadrul intalnirii din 1972, au facut propunerea de a se crea Comisia Trilaterala, care sa aduca impreuna elite din America de Nord, Europa Occidentala si Japonia. Bilderberg a dorit astfel sa ramana un grup exclusiv occidental, iar Comisia Trilaterala a fost creata cu intentia de a integra si Japonia.

In timp ce Bilderberg are circa 120-130 de invitati in fiecare an, la intalnirea Comisiei Trilaterale participa anual aproximativ 300 de persoane. Astazi, comunitatea CT inlude nu doar persoane din Japonia, dar si din alte natiuni asiatice, precum China si India, de unde participa tot mai multi reprezentanti .

Scopul Comisiei Trilaterale a fost acela de a crea "o comunitate a natiunilor industriale", dar si sa coordoneze si sa ajute la socializarea elitelor din aceste trei regiuni majore intr-o structura de putere globala mult mai unita: sa coordoneze agende si politici economice si de afaceri externe.

In acest fel, Comisia Trilaterala include reprezentanti din sectorul militar, bancar, academic, intelectual, politic, economic, al serviciilor de informatii, din media, sindicate si ONG-uri, cu scopul de a construi o elita transnationala mai unita. Spre deosebire de Bilderberg, Comisia Trilaterala are o pagina de internet si pune la dispozitia publicului rapoarte si publicatii diverse (chiar daca atunci cand le studiezi nu spun prea multe despre activitatile si intalnirile lor).

Chiar de la originile sale, Comisia Trilaterala si-a aratat dispretul pentru democratie, prin publicarea raportului (disponibil pe pagina lor de internet) "Criza democratiei", in care, in esenta, autorii au afirmat ca problema democratiei este aceea ca este prea multa. Acest studiu a fost scris in contextul miscarilor pentru drepturi civile si anti-razboi din SUA, iar autorii studiului au sugerat ca "puterea" si "autoritatea" statelor de a actiona erau in scadere. Autorii concluzionau ca, pentru supravietuirea "democratiei", trebuia ca ea sa fie cat mai putina. In esenta, studiul incerca sa defineasca "democratia" si sa intrebe: democratie pentru cine anume?

A.N.: E gresit sa afirmam ca actuala criza globala este un rezultat al deciziilor luate de Bilderberg?
A.M.: Ca sa raspund simplu, da. Acest lucru ar da mult prea mult credit Grupului Bilderberg. Criza economica mondiala este rezultatul unei multitudini de ideologii, institutii, persoane si politici. Vinovatii au fost bancile centrale, departamentele si oficialii din finante si trezorerii, marile banci internationale, ideologia neoliberala, institutii financiare globale (precum FMI si Banca Mondiala, OMC), precum si un amestec de alti actori si institutii (presedinti, banci de investitii etc).

Acum, trebuie sa precizam ca o mare parte dintre persoanele si institutiile care au jucat un rol central in aparitia crizei economice globale este reprezentata la Bilderberg, de la banci centrale si trezorerii, pana la institutii financiare globale si banci. Acest lucru nu inseamana totusi ca Bilderberg "a provocat" criza, ci pur si simplu ca multi dintre membrii grupului au avut un rol important in acest lucru.

Criza economica globala a fost o tema importanta de discutii la intalnirile Bilderberg si, din lucrurile ajunse in presa, multi bilderbergi sunt ingrijorati ca o criza economica globala atat de mare ar putea sa-i afecteze chiar si pe ei.

A.N.: Intalnirea de anul trecut a avut loc la Atena. Exista vreo legatura intre acea reuniune si evenimentele care au loc in prezent in Grecia?
A.M.: Nu pot sa indic nicio legatura directa intre cele doua, dar este, cel putin, un simbol extrem de important: acolo unde merge Grupul Bilderberg, urmeaza deconstructie organizata. Evenimentele din Grecia si masurile de austeritate impuse elenilor de catre Uniunea Europeana si Fondul Monetar International sunt dovada ca multi oficiali si numeroase institutii legate de Bilderberg sunt, de asemenea, implicate in situatia din Grecia.

Acest lucru nu indica in mod implicit ca scopul reuniunii Bilderberg de anul trecut a fost acela de a se ocupa de situatia din Grecia. Acest lucru este foarte probabil sa fie una dintre chestiunile foarte importante in cadrul reuniunii din acest an.


Sitges, Spania, 2010

A.N.: Unii cunoscatori ai fenomenului Bilderberg au anuntat deja ca intalnirea din acest
Proteste anti-Bilderberg
Proteste
anti-Bilderberg
Foto: Captura Youtube.com
an va avea loc saptamana viitoare in Spania. Ce crezi ca se va afla pe agenda discutiilor din 2010?
A.M.: Chestiunea principala cred ca va fi actuala criza globala a datoriilor. Bilderbergii vorbesc in termeni mai clari decat este obisnuita opinia publica, astfel incat nu exista iluzii sau informatii eronate potrivit carora criza din Grecia este un incident izolat. Ceea ce se intampla in Grecia se va extinde la lumea occidentala, industrializata.

Criza datoriilor este o criza a civilizatiei occidentale, iar bilderbergii nu au niciun fel de iluzie in legatura cu acest lucru. In ultimele cateva luni, bancile centrale si institutii financiare internationale (precum Bank for International Settlements si Fondul Monetar International) au emis rapoarte si avertismente in legatura cu o criza globala a datoriilor: exact acesti oameni si aceste institutii sunt reprezentati la intlanirile Bilderberg. Este sigur sa afirmam ca aceasta criza va fi subiectul principal la reuniunea din acest an.
 
De asemenea, este semnificativ ca intalnirea are loc in Spania, despre care multi cred ca va fi una dintre urmatoarele tari lovite de criza datoriilor.

Alte subiecte importante ce vor fi foarte probabil abordate la reuniunea din 2010 sunt razboiul din Afganistan si extinderea lui in Pakistan, precum si dosarul iranian. Ambele chestiuni sunt adevarate butoaie cu pulbere. Posibilele razboaie din Pakistan si Iran ar avea sanse foarte mari sa devina razboaie mondiale, astfel incat, faptul ca natiunile occidentale importante preseaza pentru interventie si sanctiuni tot mai mari in cele doua tari, fac ca ambele probleme sa fie subiecte fierbinti de discutie.

Ziaristul Jim Tucker vorbeste despre intalnirea din 2010 a bilderbergilor

A.N.: Ce crezi: Grupul Bilderberg este cel care hotaraste soarta lumii? De ce ar trebui sa ne temem de deciziile pe care le iau bilderbergii?
A.M: Soarta lumii este mai mult o chestiune teoretica si filozofica, decat una academica. Soarta lumii este decisa de catre persoane, institutii, idei, ecosisteme, sisteme sociale, politice si economice, de cicluri naturale. Acest lucru i-ar da Grupului Bilderberg mult prea mult credit in istoria lumii.

Grupul Bilderberg poate si deseori urmareste sa modeleze evenimentele mondiale, insa, cu toate acestea nu inseamna ca el este de facto un guvern mondial.

Elitelor le place sa-si imagineze ca au control absolut, insa de multe ori lumea le trimite mementouri ca nicio persoana nu poate controla, in totaliatate, nici macar propriul destin, cu atat mai putin pe cel al oamenilor din jur. Pentru fiecare actiune, exista o reactiune egala si opusa. Agenda elitelor este deseori contracarata de agenda oamenilor simpli.

Un exemplu in acest sens il reprezinta proiectul elitelor de integrare a Americii de Nord, o incercare de a construi aceasta zona intr-un mod similar cu cel al Uniunii Europene. Este un proiect creat in totalitate de elite, nu este discutat sau dezbaut in mod public, ci doar in particular si in secret. Indiferent de efortul initiatorilor, proiectul nu-si atinge obiectivele.

Mai mult, in timp ce elitele discuta de necesitatea de a modela gandirea sociala pentru a-i determina pe cetateni sa se vada nu ca "americani" sau "canadieni", ci mai degraba ca "nord-americani", ei au determinat o mica grupare de cetateni-activisti din America de Nord sa se opuna acestui proiect de integrare. Astfel incat, putem vedea cetateni si grupuri de interese din intreaga America de Nord, de la stanga politica pana la dreapta esichierului politic, discutand si lucrand impreuna pentru a se opune proiectului integrarii Americii de Nord.

Acest lucru nu este pentru mine un semn al detinerii puterii absolute. Cu toate acestea, ar trebui sa ne preocupe intalnirile Bilderberg si ce se discuta acolo.

N-ar trebui insa sa ne temen de Bilderberg. Ei se intalnesc in secret deoarece "se tem" de opinia publica si de puterea adevarata pe care o au oamenii, ce pot oricand sa ia le puterea si bogatia.

Bilderbergii actioneaza si reactioneaza la frica, asa incat noi trebuie sa contrabalansam aceasta cu o atitudine deschisa si sincera. Nu trebuie sa-i privim cu teama, ci cu curiozitate sincera si oportuna. Trebuie sa intelegem, sa expunem si sa demascam intalnirile si agenda Bilderberg, ca sa jucam un rol mai activ si mai direct in situatiile socio-politico-economice in care participam. Nu exista loc pentru teama atunci cand cautam adevarul si dreptatea.

Cei care detin puterea sunt cei care se tem mai mult, deoarece au o paranoia implacabila ca pierd puterea, lucru care ii face sa ia masuri mai drastice pentru a se mentine in frunte si a-si extinde influenta. 

Fundatiile sociale, politice si economice ale lumii trebuie determinate de oameni si nu de catre batrani albi si bogati, de 120 de ani, care se tem atat de mult de oameni ca trebuie sa se intalneasca si sa vorbeasca in secret.

Daca va uitati la binele facut de-a lungul istoriei de anumite persoane si popoare, el a fost facut la vedere, ca toti sa poate vedea si sa invete din el. Cei care vorbesc si lucreaza pentru adevar, egalitate, dreptate si libertate o fac in mod deschis si cu dedicatie. Cei care cauta castigul personal, puterea si bogatia, nu-si fac publice scopurile si atitudinele, caci sunt lipsiti de onoare, integritate si se opun idealurilor de adevar si justitie. Ceea ce se face pe merit, trebuie facut in mod deschis. Cu aceasta perspectiva in minte trebuie sa studiem Grupul Bilderberg.


Vezi
aici informatii suplimentare despre Grupul Bilderberg.

Citeste mai multe despre Centre for Research on Globalization (CRG).


* Citatul a aparut in cartea "Clubul Bilderberg - Conducerea secreta a lumii", de Daniel Estulin, Editura Meditatii, 2008, pag.79

** Intlanirea europeana regionala a Comisiei Trilaterale va avea loc la Bucuresti, intre 15-17 octombrie 2010.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

41463 vizualizari

 • +4 (22 voturi)    
  Iar se intalnesc? (Vineri, 28 mai 2010, 0:35)

  Guld [anonim]

  Iar ne paste o criza, un razboi, un atentat, ceva!
  • +12 (22 voturi)    
   black is beautiful (Vineri, 28 mai 2010, 6:28)

   conspiratoru [anonim] i-a raspuns lui Guld

   ei, dacă soarta lumii ar fi decisă de negri tineri si săraci care s-a întâlni în văzul lumii în jungla amazoniană, cu totul altfel ar fi…
   • -1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Vineri, 28 mai 2010, 13:43)

    Mowgli [anonim] i-a raspuns lui conspiratoru

    • +1 (3 voturi)    
     Ce fac occidentalii cu niegrii e mai corect (Vineri, 28 mai 2010, 15:17)

     Piti [anonim] i-a raspuns lui Mowgli

     mai corect cred ca ai spune ce fac occidentalii cu niegrii din africa si nu invers ..
  • +6 (16 voturi)    
   Nu fii paranoic (Vineri, 28 mai 2010, 9:56)

   www.360romania.eu [anonim] i-a raspuns lui Guld

   Oamenii se gandesc doar ce sa mai inventeze ca sa te tina interesat de sistem. Ce sa iti mai bage pe gat la costuri mari ca sa te tina la serviciu 10 ore pe zi. Asta este tot. Munca este nobila - daca nu ar fi niste creiere luminate care sa aiba ambitie sa impinga rasa umana inainte, atunci am trai toti inca in pesteri. La cate lene exista la individul de rand acest lucru ar fi sigur.
   • 0 (0 voturi)    
    Povestea lucrurilor (Sâmbătă, 29 mai 2010, 0:50)

    D.Gabriel [utilizator] i-a raspuns lui www.360romania.eu

    Rezultatul intalnirilor Bilderberg se reflecta aici, asa cum este prezentata chiar de catre americani insisi.
    Vezi aici:
    http://www.storyofstuff.ro/
   • +1 (1 vot)    
    RE:Nu fii paranoic (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 13:18)

    zwt [anonim] i-a raspuns lui www.360romania.eu

    "creiere luminate"
    Vorbesti despre doctrina luciferiana?

    "sa impinga rasa umana inainte"
    Ma intreb ce parere ar fi avut victimele masacrelor secolului trecut, nu ca asta ar fi mai breaz. Presupun ca 250 mil. de oameni ucisi de diversele guverne ale planetei in secolul XX au fost pierderi colaterale in calea "progresului", niste puturosi...
  • +1 (5 voturi)    
   va recomand (Vineri, 28 mai 2010, 10:46)

   maze [anonim] i-a raspuns lui Guld

   Un clip foarte bun despre manipularea globala in care traim:
   http://www.youtube.com/watch?v=mhqFldfjh_4&playnext_from=TL&videos=9ivrV1vKdU4

   Un clip de despre Spiritul Liber care este in fiecare din noi:
   http://www.youtube.com/watch?v=J5JgCszfVto
  • -1 (3 voturi)    
   ne paste! (Vineri, 28 mai 2010, 11:51)

   oblio [anonim] i-a raspuns lui Guld

   Cu siguranta!
  • -1 (3 voturi)    
   intrebare profunda! (Vineri, 28 mai 2010, 13:44)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Guld

   Oare base si iliescu se duc?
  • 0 (0 voturi)    
   Bun simt (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 6:32)

   Adrian Pop [anonim] i-a raspuns lui Guld

   Nu de ei depinde...
 • +4 (30 voturi)    
  Am citit o carte despre club (Vineri, 28 mai 2010, 0:53)

  Vlad_I [anonim]

  Draga "cercetator" intelegi democratia cum iti place tie, deci 2-3 sute de radicali de stanga isi pot face un club privat, iar legal nimeni nu-i poate dizolva, este dreptul lor. Dar, daca oamenii bogati se asociaza, libertatea aia nu mai este valabila, potrivit logicii tale, trebuie sa-ti dea explicatii tocmai tie. As mai putea spune ca esti un masochist, in toate rasele nu gasesti oameni care sa vorbeasca de rau propria rasa, numai la albi, gasesti sute de mii care invinovatesc propria rasa caucaziana de toate relele din lume. Daca tu consideri ca clubul Bilderberg, protejeaza rasa alba, nu pricepi nimic, in primul rand rasa alba este in puternic declin de populatie, si daca apara interesele caucazienilor, isi fac treaba asa de rau ca nici macar nu se vede. Rusia pierde 500 mii de locuitori anual, in restul europei de est situatia nu-i roz, in occident musulmanii au de 4-5 ori mai multi copii iar in america de nord peste cativa zeci de ani albii vor ajunge minoritari. Declinul rasei albe este ca la Bizant si Roma, este complex si profund. Prefer sa vad ca se reunesc bogatii din tarile democrate decat sa se reuneasca bogatii din tarile bananiere , ecologistii sau sindicatele.
  • +2 (10 voturi)    
   De cine crezi ca a fost scrisa acea carte? (Vineri, 28 mai 2010, 7:51)

   ashcj [anonim] i-a raspuns lui Vlad_I

   Crezi ca ei nu stiu de imagine? Nu o fi nimeni printre ei care sa spuna prostimii ce trebuie sa auda?
   Cu un lucru spus la finalul interviului sunt total de acord: "Cei care vorbesc si lucreaza pentru adevar, egalitate, dreptate si libertate o fac in mod deschis si cu dedicatie. Cei care cauta castigul personal, puterea si bogatia, nu-si fac publice scopurile si atitudinele, caci sunt lipsiti de onoare, integritate si se opun idealurilor de adevar si justitie".
  • +7 (13 voturi)    
   ai atins un subiect extrem de sensibil (Vineri, 28 mai 2010, 9:01)

   cet23 [anonim] i-a raspuns lui Vlad_I

   Ai atins un subiect extrem de sensibil. Atat de sensibil, inca majoritatea oamenilor refuza sa se gandeasca la el si-l resping din start.
   Declinul si "intrarea" in minoritate a rasei albe, tocmai in tarile albilor. Iar alternativa e inficosatoare. Nu oamenii in sine sunt infricosatori, ci modelele de societate ce le poarta cu ei, ca sa ma exprim astfel.
   Genul de societate fundamentalista islamica (in Europa de Vest) sau societatea tipica sud-americana (foarte saraca si extrem de violenta) sunt niste cosmaruri pentru orice alb. Ori... cetatenii europeni de origine araba si cei americani de origine hispanica au demonstrat ca in anumite proportii ingrijoratoare sunt inclinati mai degraba spre a crea astfel de societati decat cele traditional europene si americane. Coroborat cu natalitatea lor mare, e extrem de ingrijorator.
   Si ceea ce este si mai ingrijorator este ca intrebarea "ce putem face pentru a impedica asta?" nu are raspuns. Incluziunea sociala are rezultate mult prea modeste cu niste costuri financiare colosale. Sau are raspunsuri terifiante, care din start - pe buna dreptate - sunt respinse.
   Nu e vorba ca toti europenii de origine araba sau americanii de origine hispanica sunt incompatibili cu societatile occidentale actuale.Nici poveste! Dar o parte prea mare dintre ei sunt.... prea diferiti, dar in sensul rau. Fiindca exista si un sens rau al cuvantului "diferit", in ciuda a ceea ce propaga conceptiile de corectitudine politica.
   Nu e vorba de rasa sau de culoare pielii. E vorba despre principiile si modul de viata al oamenilor. Iar intre acestea si rasa exista totusi o anumita legatura.
   • 0 (0 voturi)    
    Fostele colonii (Sâmbătă, 29 mai 2010, 0:55)

    D.Gabriel [utilizator] i-a raspuns lui cet23

    A venit timpul ca si colonistii sa fie invadati de fostii sclavi. Nu e o chestie de rasa, e o chestie de drept de proprietate si folosinta.
    Occidentalii imperialisti au furat destul din lumea a treia.
    Acuma se invarte roata...
    • +1 (1 vot)    
     cauzele emigratiei (Sâmbătă, 29 mai 2010, 7:51)

     cet23 [anonim] i-a raspuns lui D.Gabriel

     Am auzit destul de des parerea exprimata de tine mai sus.
     Totusi, eu cred ca oamenii astia nu au emigrat in Occindet ca sa razbune o istorie coloniala, ci pentru o viata mai buna economic. Iar cei care fac probleme, chiar nascuti in Ocident din parinti de origini straine, au o multime de reprosat Occidentului (de ce sunt "desfranati", de ce intra politia in cartier la ei - cum e cazul tinerilor arabi "rebeli" din suburbiile Parisului, etc etc), dar niciodata nu am auzit pe vreunul sa reproseze trecutul colonial.
     Fiindca pana si "dezintegratii" sociali sunt mai lucizi in gandire decat avocatii corectitudinii politice, care sunt neobositi in a gasi orice acuzare "albilor cotropitori si rasisti".
   • +2 (2 voturi)    
    RE:ai atins un subiect extrem de sensibil (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 13:12)

    zwt [anonim] i-a raspuns lui cet23

    Ai omis genocidul din Africa de Sud orientat impotriva minoritatii albe.
  • +2 (8 voturi)    
   Draga Vlad (Vineri, 28 mai 2010, 9:21)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Vlad_I

   Mai citeste odata articolul si ai sa-ti dai seama despre ce este vorba in realitate.
   Nu este vorba de pastrarea si aparare arasei albe, intrucat Gruparea Bildenberg are alt obiect. este vorba de manipularea intregii populatii (fara deosebire de culoare) in vederea unor interese economice de grup.
   Nicidecum nu ai sa vezi bogati din tarile bananiere, deoarece in aceasta grupare sunt personaje din familii grele.
   Documenteaza-te bine inainte de a comenta si pe alocuri a jigni persoane despre care nu ai habar.
   • 0 (8 voturi)    
    PC and Black Magic! (Vineri, 28 mai 2010, 9:50)

    john [anonim] i-a raspuns lui Dan

    deci sa ne dam pe mana unor radicali de stanga care nus tiu decat cheltuieli in exces si mult SOCIALISM!


    jos maoismul!
  • 0 (0 voturi)    
   subscriu (Vineri, 28 mai 2010, 20:50)

   lerakje [utilizator] i-a raspuns lui Vlad_I

   subscriu!
 • +3 (21 voturi)    
  Soarta lumii... (Vineri, 28 mai 2010, 0:59)

  Observator [anonim]

  ... o vor decide, cel mai probabil niste meteoriti mai maricei. Si-atunci cred ca nici macar albii batrani si bogati nu vor mai avea resurse sa se salveze.

  Pana una alta nu vad ce e rau ca soarta lumii sa fie decisa de albi batrani si bogati?
  Daca sunt batrani e de presupus ca au o oarecare experienta, daca nu chiar intelepciune. Daca sunt bogati e de presupus ca au stiut nu numai sa ajunga la acel nivel de bogatie ci si sa o pastreze. In sfarsit, daca sunt albi fac parte din grupul care a tot deslusit, cu rabdare, problemele negrilor, galbenilor, pieilor rosii etc. cu care a venit in contact!

  Ar fi mai bine daca de soarta lumii s-ar ocupa niste negri tineri si saraci??

  Marturisesc, n-am citit decat titlul articolului. Sper insa ca acest raspuns sa fie acoperitor... :-)
  • -1 (5 voturi)    
   imi place motzaiala ta, adormirea in papuci (Vineri, 28 mai 2010, 12:13)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui Observator

   a se citi mai clar ce inseamna "soarta lumii" - impartirea resurselor sau accesul la ele. Sa spunem ca realitatea ar fi ca 1% din populatie, reprezentata de acesti mosnegi ganditori - controleaza 80 % din resurse iar resul de de 99% ce mai ramane. Tu esti fericit ca ai de munca, sau iti faci un concediu, asta e ce poti mai mult, in conditiile actuale, dar daca realitatea ar fi cu totul altfel? A zis bine cine a zis ca avem capacitatea sa influentam, dar nu o facem - deocamdata.
 • +5 (13 voturi)    
  felicitari (Vineri, 28 mai 2010, 1:16)

  The Saker [utilizator]

  felicitari ca ati abordat acest subiect, foarte comentat de altfel in media alternativa; e de bun simt ca opinia publica sa fie bine informata
 • +5 (29 voturi)    
  Trist (Vineri, 28 mai 2010, 1:30)

  Lole [anonim]

  E greu tare cu tot prostu naiv ce pune botu la teorii conspirationiste facute de oameni nebuni, lipsiti de educatie si in general ratati (da, acesti oameni sunt ratati, o viata au si pe aia o petrec murind de grija altora, crezand ca ei afla ADEVARUL).
  E clar, daca esti prost si ai o viata de 2 lei, da vina pe societate si pe grupuri de interese, ei sunt cei ce te controleaza si nu iti permit sa fii LIBER. Cere anarhie si capetele celor vinovati, si motiveaza asta cu "adevarul".
  Sunt oameni care iau decizii pentru mai multi, asa a fost de cand e lumea civilizata si asa e BINE. Nu toata lumea trebuie sa ia decizii despre orice, doar oameni care au mai mult de pierdut/castigat. Mai sunt si grupuri de oameni ce doresc raul a mai multi pentru a se imbogati, si asta se intanleste zilnic, dar sa pui botu ca un grup de oameni decid soarta intregii omeniri, cu intanliri secrete si ritualuri amuzante e deja nebunie clara.
  Luati si vedeti-va de grija, cititi cat trebuie, lucrati, aveti grija de familie si prieteni, aspirati pentru mai mult, nu uitati de ambitie, dar nu puneti botu la toate tampeniile astea facute de nebuni.
  Sau macar inainte de a asculta unul din acesti conspirationisti (din lipsa unui cuvant mai bun) macar culegeti cateva informatii despre el.
  Domnul David Ike de exemplu crede ca liderii de stat ai SUA si UK, precum si regina si multi altii sunt REPTILIENI..imbracati in pile de oameni..nu imi vine sa cred ca sunt oameni care cred asta si nu sunt medicati, ingrijiti de doctori..dar eh..vorbesc unui forum pe net, unde toata lumea are aceeas greutate in voce, faceti cum vreti ca asa e mai bine. :).. xx Reptilianu xx
  • +11 (23 voturi)    
   E greu sa ramii lucid (Vineri, 28 mai 2010, 1:01)

   big_fufu [utilizator] i-a raspuns lui Lole

   E mai usor sa crezi ca altii sunt de vina.
   Si e chiar bestial sa vii cu afirmatii de genul: sa nu ne mai conduca albii bogati si batrini.
   Perfect.
   Sa vina niste negri tineri si cit mai saraci, stiu eu niste ghetouri... va fi bestial, va garantez:))
   Evident, prostia nu e apanajul unei singure rase... dar nici nu tre sa ne imbatam cu apa chioara.... realitatea e asa cum e, indiferent cit de politicaly corect vrem noi sa ne dam.
   • +5 (11 voturi)    
    simplificari primitive (Vineri, 28 mai 2010, 8:13)

    ilinca sanda [anonim] i-a raspuns lui big_fufu

    Nu ma simplificati lucrurile. Omul spune ca nu e corect ca niste albi caucazieni in virsta sa decida pentru restul planetei, pentru tineri, pentru asiatici, pentru indieni, pentru negri, etc. Adica o patura demografica foarte restrinsa (bogat.in virsta,alb) sa decida pentru restul, nefacind altceva decit sa-si apare propriile interese. Nu mai veniti cu rasisme de duzina si nu mai acuzati pe toti ca ar fi comunisti, e primitiv. Ca fapt divers, nu toti tinerii negri stau in ghetouri (ca doar acolo se pare ca sinteti in stare sa-i vedeti). Unii mai ajuns si presedinti..
  • 0 (10 voturi)    
   Si mai trist (Vineri, 28 mai 2010, 8:59)

   Lol [anonim] i-a raspuns lui Lole

   Stii ce e mai trist? Mai trist e ca din cauza unor "echilibrati" ca tine ajung sa sufar si eu. Mai vesel insa este insa faptul ca in viitor sunt absolut sigur ca vei avea mult mai mult de suferit decat mine. Socul pentru tine va fi muult mai mare. Pana una alta stii ce zic? Du-te tu strange sticlele de plastic si lupta impotriva incalzirii globale ca stiu ca asta iti place.

   Ignoranta mi se pare vomitabila, entuziasmul chiar infantil si setea de informatie nu. Copile, tu nu cunosti nici macar stiinta lumii din care faci parte si cataloghezi asa cu o nota de superioritate drept nebuni niste oameni care cerceteaza, care nu expun idei din burta ci ajung la ele dusi de fapte si marturii. Pune mana si citeste putina fizica. Vei fi surprins ce ciudatenii vei gasi acolo. Poate ti se mai dezimbuiba mintea.

   Eu insa la urma urmei cred ca totusi astia ca tine stiu ei ce stiu, asa undeva in subconstient. Trebuie sa fii tampit sa crezi ca democratia conduce lumea. Deci ce vreau sa zic e ca esti ori tampit ori las. Tind sa cred ca esti las. Tind sa cred ca refuzi orice construct asupra caruia tu nu ai control. Tind sa cred ca din cauza ca nu poti accepta faptul ca tu, nimeni in drum, nu ai nici o putere respingi instinctual orice teorie sau practica care iti arata asta, lasule care esti las.

   Tot ce sper este ca esti si bugetar =))))
  • +4 (12 voturi)    
   Mai documenteaza-te (Vineri, 28 mai 2010, 9:28)

   Stelian [anonim] i-a raspuns lui Lole

   Din pacate esti foarte ignorant si nu ai citit prea multe carti la viata ta in afara probabil de literatura obligatorie de la scoala si de Sanda Brown.
   Citeste istoria Fam. Rotshild, Kazarii al 13 lea trib, O istorie sincera a poporului român, istoria loviturilor de stat in România si multe alte carti de istorie si nu numai si poate atunci iti vei mai schimba din opinii. Nu arunca vorbe jignitoare daca nu ai suportul informational in spate. Ignoranta ta nu iti da dreptul de emite judecata.
   Chiar daca acest Andrew Marshall are vre-o pasarica sau vre-un stol, asta nu inseana ca nuj are dreptate in problematica Bilderberg. Chiar are o abordare foarte echilibrata.
   Daca chiar nu ai avut ocazia sa citesti si altceva, te sfatuiesc sa cauti subiecte de genul "Protocoalele înteleptilor Sionului", "Federal Reserve" (Banca Federala a statelor unite - banca privata), vezi cine este "David Rockefeller" si cine a donat terenul pe care s-a construit ONU in state si multe multe altele de genul acesta. Ca sa le poti abia atinge si corela minimal iti trebuie ani in care sa citesti din multe surse. Abia atunci iti vei da seama cat de mic esti si cat de putin contam noi.
   • +3 (5 voturi)    
    pentru Stelian (Vineri, 28 mai 2010, 12:10)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Stelian

    "Protocoalele inteleptilor Sionului" ete o brosurica cu origine controversata si nu are rost sa o recomanzi ca si carte de referinta. Una din versiuni este aceea care zice ca aceste "protocoale " sunt o mistificare facuta de Ohrana tarista.
    Printre altele acolo spune ca pasca evreiasca se face cu sange de goim ( crestin). Tu chiar crezi aceata bazaconie?
   • +3 (5 voturi)    
    Draga conspirationistule (Vineri, 28 mai 2010, 12:31)

    Lole [anonim] i-a raspuns lui Stelian

    Inainte sa mai spun cateva lucruri am sa cad de acord cu tine in ceea ce priveste Fed`ul din state, stiu ce fac, stiu cum imprumuta bani la banci cu 0% dobanta, iar apoi bancile imprumuta apoi acei bani statului cu dobanzi.
    Ai spus sincer si corect "cat de mic esti", cat de putin contam noi, nu este chiar asa corect. In majoritate contam mai mult.
    Referitor la protocoalele blabla...este o porcarie. Facuta sa impresionezi idioti, si sa ii tina ocupati si vorbind despre asta in loc sa isi vada de ale lor.
    Nu imi place ca m-ai facut ignorant si cred ca tu esti ipocrit in cazul de fata spunand ca nu am citit prea multe carti, si apoi enumerand niste lecturi de 2 lei alaturi de un nume important.
    Cat despre istoria loviturii de stat din Romania stiu destule, am fost atent la orele de istorie, si am fost si curios sa studiez singur acasa la vremea respectiva. Pur si simplu enumeri niste chestii crezand ca dai impresia ca esti citit, intelectual si mult superior. Nu vreau sa te insult, dar privestete din exterior si ce imagine iti faci.
    Hai ms daca ai citit asta si o zi buna.
   • +2 (4 voturi)    
    hmmm (Vineri, 28 mai 2010, 13:31)

    gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui Stelian

    Majoritatea cartilor pe care le recomanzi nu sunt cu nimic mai presus de Sandra Brown. Alegi sa categorisesti un om pe care nu-l cunosti drept ignorat pe baza unei analize superficiale si presarate cu atacuri la persoana a punctului sau de vedere (punct destul de bine argumentat). Dintre voi doi, mai mult ca sigur ca tu esti cel mai superficial si ignorant
  • +1 (1 vot)    
   Asa e bine (Vineri, 28 mai 2010, 17:35)

   Vesel [anonim] i-a raspuns lui Lole

   // Dar stii cum se cheama cand puterea de stat se uneste cu cea financiara si cu puterea marilor corporatii? In nici intr-un caz capitalism... In nici intr-un caz economie de piata libera.... Interventia UE in Grecia incalca tratatul de fondare al UE. Falimentul Greciei ar fi atras pierderi serioase ale Golman Sachs & JP Morgan. Intr-o economie de piata asta nu era nici o problema... Daca speculezi se intampla sa mai si pierzi... Dar nu, ei, elitele nu au voie sa piarda. Pentru ca, nu-i asa: ei sunt cei care hotarasc soarta lumii... Daca ar pierde... vai! ce s-ar mai alege de noi, prostimea... Asta se numeste FASCISM. Si spre asta ne indreptam: spre o recrudescenta a fascismului, sub forme ceva mai sofisticate.
   • -1 (1 vot)    
    Draga Vesel (Vineri, 28 mai 2010, 19:05)

    Lole [anonim] i-a raspuns lui Vesel

    Esti putin paranoic, interventia UE in Grecia nu face decat sa aleaga intre un rau mai mare si unul mai mic (mai putin mare ar fi mai corect). Caderea Goldman sachs si a JP ar fi dus la un nou val de criza economica si criza de lichiditati in cazul de fata.
    Nu ai sa vezi niciodata capitalism pur, democratie pura, petele astea ce le vezi tu nu fac decat sa asigure o stabilitate economica.
    Nu vreau sa crezi ca iau apararea GS sau JP, au facut greseli uriase, au mancat banii SUA cu bailout`ul si tot isi dau bonusuri la personal de sute demii de euro(chiar si milioane in unele cazuri).
    Oricum ideea este sa te calmezi, nu este nici un fascism.
 • +2 (10 voturi)    
  ya, right (Vineri, 28 mai 2010, 1:55)

  radu [anonim]

  felicitari, pacat de cele cateva derapaje cam 'commy'. ma opresc doar la unul: 'Daca va uitati la binele facut de-a lungul istoriei de anumite persoane si popoare, el a fost facut la vedere, ca toti sa poate vedea si sa invete din el.' cat de la vedere a fost planuita caderea comunismului?
  acum, sa ma iertati ca si eu cred ca marele dezavantaj al democratiei este ca(cand) e prea multa.
  • +3 (5 voturi)    
   domokratzia (Vineri, 28 mai 2010, 8:32)

   panfil flecaru [anonim] i-a raspuns lui radu

   este aia care este.
   modul de aplicare conteaza.
   o democratzie dezlanata, duce la harababura( ca cum ar fi pela noi) si in extrem la anarhie.
   cert este ca, in exercitziul democratziei trebuie sa existe un control, exercitat prin legi si aplicarea lor cu autoritate si nepartinire.

   deomokratzia, de obicei, se cucereste. problema vine atunci cand institutziile chemate s'o exercite si s'o supravegheze sunt incompetente.

   marx propavaduia revolutzia mondiala, marxistii adevaratzi opunandu-se lui lenin si revolutziei bolsevice. s'a dovedit c'aveau dreptate, revolutzia comunista nu poate reusi intr'o singura tzara, din care apoi sa fie exportata. revolutzia mondiala va deveni posibila ca urmare a globalizarii. e mai usor sa inlaturi un singur guvern. de asta marxistii traditzionali asteptau coacerea conditziilor.

   deci, mai draga, se pare ca cei doi barbosi germano-evrei, aveau oarece zvon pela urechi, inca dela acea vreme.
   ce face, azi bildeberg, este inceput de multa vreme. bildeberg, trilataterala, cefereul american, masoneria, toate astea sunt continuari a unei lucrari si lucraturi, de mult icepute, la noua ordine mondiala.

   ca lucrurile au inceput de mult, ca merrg incet, nu ea atat de important. este o lucarare mai serioasa decat autostrada bechtel si va dura ceva mai mult :-))
  • +2 (6 voturi)    
   marele dezavantaj? (Vineri, 28 mai 2010, 9:25)

   dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui radu

   da radule, marele dezavantaj al democratiei este ca foarte putini inteleg ce e aia democratie.

   nu se pune la vot cine sa proiecteze si sa construiasca un pod, un avion, cine sa fie medic,...etc.... dar unii isi imagineaza ca cine sa conduca o tara este stabilit de "popor"....

   daca deciziile ar fi luate pe baza votului "poporului" de mult ar fi disparut civilizatia de care beneficiem....
 • +1 (3 voturi)    
  mai citeste (Vineri, 28 mai 2010, 1:57)

  monarhu [anonim]

  http://www.bibliotecapleyades.net/bloodlines/index.htm
 • +9 (13 voturi)    
  un interviu bun (Vineri, 28 mai 2010, 2:10)

  Profu [anonim]

  Vi se pare acest articol ca rimeaza cu presa romaneasca ?
  Vi se pare ca acest articol cuprinde niste exagerari ?
  Mi s-a parut extrem de decent (nu stiu altfel cum sa descriu) - fara conspiratii iudeo masonice sau alte nebunii ...
  Sigura ca ma voi duce maine la munca si imi voi vedea de familia mea dar chiar sa raman numai in cercul asta stramt ?
  • +1 (3 voturi)    
   -- (Vineri, 28 mai 2010, 9:52)

   swwwww [anonim] i-a raspuns lui Profu

   inr-adevar un articol foarte bun
 • -8 (14 voturi)    
  Dezinformare (Vineri, 28 mai 2010, 2:46)

  Altu' [anonim]

  Articolul se reduce la: sete de senzational.
 • +9 (11 voturi)    
  bravo baieti (Vineri, 28 mai 2010, 5:30)

  warsteiner [anonim]

  majoritatea comentariilor clar ridiculizeaza idea ca un grup restrans de oameni iau decizii pentru voi toti.
  e ironic, nu, sa fii sclav, si sa nici nu stii asta
  si-acuma o sa sariti toti sa explicati ca voi nu sunteti
  sclavi, ca sunteti oameni liberi
  sigur, nu mai e ca pe vremea romanilor
 • +1 (3 voturi)    
  vezi Cercul Kagan (Vineri, 28 mai 2010, 7:32)

  gina [anonim]

  Pentru mai multe lamuriri legate de Noua Ordine si Bilderberg, vezi cartea Cercul Kagan
 • +4 (6 voturi)    
  bogatii vor intotdeauna mai mult (Vineri, 28 mai 2010, 8:07)

  supergirl [anonim]

  Daca presa nu vorbeste despre ei (marile trusturi de presa din occident, ca in Romania....) nu inseamna ca nu exista si nu pot influenta cum vor ei "evenimentele" mondiale de orice natura.
  Chiar ideea in sine este ciudata: daca tot nu au nimic de ascuns de ce nu scrie aproape nimeni despre ei (si ma refer la publicatii importante) si despre ceea ce discuta acolo, avand in vedere ca mai toti sunt persoane publice?
  Cand ai puterea si banii (pentru ca acolo se intalnesc de zeci de ani cei mai puternici oameni din lume, inclusiv marele Bill Gates) cred ca tentatia este foarte mare sa ai si mai multa putere si bani. Priviti doar ce se intampla in Romania: ai zice ca celor bogati le-a ajuns cati bani si avere au strans, insa....intotdeauna vor mai mult.
  • 0 (6 voturi)    
   chiar vrei sa stii tot? (Vineri, 28 mai 2010, 10:00)

   dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui supergirl

   ce-ai zice daca vre-un for de oameni cu influienta ar stabili ca romanii nu sint compatibili cu sistemul democratic? sau daca s-ar stabili ca avem coruptia si hotia in singe? ar putea asta sa apara ca pozitie oficiala a grupului?

   numarul de adevaruri (ADEVARURI am zis) care nu pot fi declarate oficial este imens. cum crezi ca ar arata lumea daca toate adevarurile ar fi publice? nu stiu cine esti dar nu cred ca ai fi de acord sa se stie totul despre tine.....

   insa, dat fiind faptul ca "aia" actioneaza si au si cum sa-si duca planurile la indeplinire, uite ce au realizat "ei" la noi in 20 de ani : ne-au scapat de comunism, ne-au adus democratia (atita cita o intelegem si o folosim), ne-au adus libertatea cuvintului si ne-au dat mijloacele sa ne-o exercitam (vot liber, desi de vinzare, telefonie mobila, internet toate la preturi accesibile tuturor...), ne-au dat libertatea de a calatori liber in toata lumea civilizata si ne-au dat si mijloacele sa o facem (de la masini la transportul cu avionul toate la preturi foarte accesibile) si multe altele.

   noi in schimb am dat la "export" hotia, fraudarile "populare" , violurile si traficul de fiinte umane, si multe altele.... cauti raul? nu este la "ei", este la "noi"....(atentie, nu vorbesc de marii romani respectati in toata lumea ci de modul de comportare a multor cetateni romani obisnuiti....)...
 • +5 (7 voturi)    
  noua ordine mondiala (Vineri, 28 mai 2010, 8:08)

  sile [anonim]

  De 2000 de ani invatam de o noua ordine mondiala:sa vina regatul Tau,precum in cer, asa si pe PAMANT(pe intregul pamant,nu doar intr-o tara)
  Lacomia,ura si invidia umana arata ca nu oamenii vor raliza unitatea mondiala.
  • +4 (4 voturi)    
   pace tie! (Vineri, 28 mai 2010, 11:26)

   flo [anonim] i-a raspuns lui sile

   si sanatate!
 • +4 (6 voturi)    
  Societati secrete (Vineri, 28 mai 2010, 8:18)

  Mihai [anonim]

  In afara de ultimul raspuns, tipu' e echilibrat si nu cade in extreme. Bravo!
 • -1 (5 voturi)    
  Romani in Bilderberg (Vineri, 28 mai 2010, 8:22)

  Despina [anonim]

  Exista si romani in acest grup.

  Poate cineva sa-i enumere?
  Eu stiam de : Geoana, Tariceanu, Adrian Cioroianu.
  Mai stiti si pe altii?
  • +1 (1 vot)    
   pentru Despina (Vineri, 28 mai 2010, 16:05)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Despina

   Nu cred ca cei enumerati de tine fac parte din grup.
   Nu au " greutatea" necesara!
 • +2 (8 voturi)    
  Hamburger-berg (Vineri, 28 mai 2010, 8:27)

  flo [anonim]

  mda, o propaganda a corectitudinii politice era tot ce lipsea din hotnews!
  iar cu "intalnirea din 1973" care "a dus, in ultima instanta, la varful de crestere a pretului la petrol din 1970" a fost chiar amuzant omul. la fel cum sunt amuzante si toate corelatiile care "leaga" teoria conspiratiilor.
 • -1 (5 voturi)    
  pentru completarea informatiilor (Vineri, 28 mai 2010, 8:37)

  vasile [anonim]

  citeste cartea Adevarul te va elibera de DAVID IKHE
 • +5 (9 voturi)    
  pt ce ne doare capul (Vineri, 28 mai 2010, 9:03)

  ela [anonim]

  bilderbergii au facut criza de titei din 2008
  au decis sa urce pretul petrolului cum - publicand zeci si sute de estimari ca va ajunge la 200$/ baril
  n-a ajuns decat la 150 dupa care au fortat scaderea drastica pt a prelua banii acumulati
  problema noastra este Trilaterala ce se intruneste in toamna
  Isarescu este membru in Trilaterala si de-alungul timpului a folosit informatiile si a luat decizii in intersul acestora
  • 0 (0 voturi)    
   Tipic... Rokefeller! (Duminică, 30 mai 2010, 17:36)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui ela

   Tot prin intermediul inselaciunii a preluat si puterea bancara, din Anglia. Ce este Trilaterala si cine sunt membrii acesteia?
 • +6 (6 voturi)    
  Sitges (Vineri, 28 mai 2010, 9:14)

  sibianul [anonim]

  intalnirea de la sitges va avea loc intre 3-9 iunie 2010. ma mir ca ajunge in presa un asemenea material. stiam ca mass media nu scoate un cuvant despre intalnirile astea secrete.
  • +1 (1 vot)    
   Te miri? (Duminică, 30 mai 2010, 17:44)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui sibianul

   Eu m-asi mira daca s-ar vorbi deschis si liber despre aceasta tema in presa Spaniola. Dar uite ca nu se face, desi se cunoaste situatia, cam de cand s-a difuzat pelicula lui Tuker, in 2008, in Romania. Regii au morcovul in c... de doi metrii, mai ales ca socialistii care ii protejeaza si fac ce li se dicteaza, sunt intr-un colaps inevitabil. Guvernatorul, isi joaca ultima carte, dar nu inteleg cum de nu este constient, ca o data cu el pierde si partidul protector al regilor. Are acceasi atitudine de masina mecanica, precum o avea Tariceanu, candva! Pare ca un robot teleghidat.
 • +2 (10 voturi)    
  Este adevarat acest articol (Vineri, 28 mai 2010, 9:14)

  alexandru [anonim]

  trebuie doar sa privesti lumea de azi si vei constata adevarul celor scrise in articol

  ma uimeste cum a aparut asa ceva in presa online. poate e doar o scapare sau se urmarete reactia noastra .

  criza din grecia este prototipul crizei pe care arhitectii crizei il urmaresc interesati

  cei care denigreaza articolul acesta sunt suspecti de ignoranta, letargie si o eventuala apartenenta la masonerie
 • -2 (10 voturi)    
  dar de cine sa fie decisa? (Vineri, 28 mai 2010, 9:26)

  cet23 [anonim]

  Dar de cine sa fie decisa soarta lumii?
  De negrii tineri, violenti si fara nici un fel de educatie din Africa?
  Sau de catre arabii tineri, "revoltati" si intretinuti social din suburbiile Parisului?
  Sau de catre "marii" lideri ai lumii islamice, spre exemplu presedintele Iranului sau atat de celebru Osama ben Laden?
  Si - apeland macar putin la logica - soarta lumii nu e decisa numai de albii "batrani" si bogati. Eu cred ca un cuvant important il au si asiaticii.
 • +3 (9 voturi)    
  Isarescu si-a rezervat deja biletele de avion (Vineri, 28 mai 2010, 9:40)

  tom jones [anonim]

  E, poate, singurul membru din Romania, din cate se cunoaste. Si singurul atat de protejat de catre lojile si restul structurilor alea influente din afara, ca nici cu tancurile nu poate fi dat afara de la BNR. Nici de Parlament, nici de armata, de nimeni. Orice om sau structura a statului roman care si-ar propune sa il debarce, ar fi calmate instantaneu.

  Probabil ca e bun in meseria lui de finantist, dar e ingrijorator cum ajung structuri paralele cu cele ale statului roman sa dicteze in Romania, in anumite privinte. Pentru ca noi avem cozi de topor, nu lideri adevarati, cu sange-n instalatie. Pana si Basescu le sterge pantofii americanilor, cand i se permite sa faca macar asta.
  E suficient ca alor nostri sa li se dea o functie si sa li se bage niste bani negri in fund, ca si incep sa se gudure si sa urmeze instructiunile din exterior, de la ritualurile acelea penibile pana la asocieri in vederea comiterii de infractiuni babane.
  • 0 (0 voturi)    
   RE:Isarescu si-a rezervat deja biletele de avion (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 13:08)

   zwt [anonim] i-a raspuns lui tom jones

   Wow, cate voturi negative! Probabil ca in cazul lui Isarescu nu exista suspiciunea de incompatibilitate intre functia lui publica din BNR si pozitia lui din Clubul de la Roma.

   offtopic:
   Apropo de voturi, este incredibila tendinta ipocritilor care stau toata ziua in gura cu democratia, institutii, concepte abstracte si in practica de zi cu zi cenzureaza cu lejeritate opiniile altora, doar pentru ca sunt opuse opiniilor lor.
 • 0 (10 voturi)    
  Mananca si el o paine (Vineri, 28 mai 2010, 9:41)

  mihair [anonim]

  Inca un ziarist care mananca si el o paine, batand campii cu teoriile conspiratiei. Din puncte de vedere jurnalistic, mi se pare un articol aberant plin doar de supozitii, presupuneri, insinuari, speculatii sau de-a dreptul tampenii crase. Nimic verificat, doar ce crede ziaristul, nici o proba dar absolut nici una. Oamenii sunt persoane private care se intalnesc sa schimbe idei si sa se puna la curent reciproc in ceea ce se intampla in lumea asta nebuna. Nu datoreaza nimic nimanui, si asta-i innebuneste pe ziaristii din tagma iubitorilor de senzational cu orice pret si care, in lipsa oricarei informatii certe sau declaratii oficiale, incep sa abereze cu teorii idioate si fara nici o baza reala ci doar in fantezia lor bolnava. Am citit multe materiale despre acest grup si n-am reusit sa vad macar un fapt, unul singur, care sa de-a dreptate denigratorilor. Fara sa am vreo dovada, tare mi se pare ca in spatele denigrarilor sistematice la care este supus acest grup/club, stau factori privati si statali care crapa de ciuda ca nu sunt si ei invitati sa participe la intalniri.
 • +2 (10 voturi)    
  Un citat al autorului (Vineri, 28 mai 2010, 9:42)

  Amoredivino [anonim]

  Grupul Bilderberg imbunatateste vietile membrilor sai si ale institutiilor care il compun. Ei actioneaza si iau decizii care aduc foloase elitei occidentale si sunt deseori nocivi si daunatori pentru vietile majoritatii oamenilor.
  Cu alte cuvinte sunt o secta parsiva si criminala, o mina de oameni cu o putere enorma, care dispun dupa bunul lor plac de absolut toate resursele si pirghiile de forta de pe aceasta planeta.
 • +5 (7 voturi)    
  nici macar nu ati citit articolu (Vineri, 28 mai 2010, 9:46)

  cosmin [anonim]

  Dupa cum chiar recunoaste unu dintre voi probabil nu at citi articolu. Cititi un titlu si va introduceti opinia. Dupa cum spune si Profu articolu este foarte bun.
  Exagerati prea mult despre treaba cu cu rasa alba, dar asta probabil pentru ca nu ati citit. Sigur vi sa parut cam lung. In momentul in care o sa cititi o sa observati ca acest Andrew Marshall nu este deloc nu conspirationist. El nu spune ca lumea este condusa de cativa batrani albi si bogati, ci ca la aceste intruniri ale grupului Bildeberg se reunesc oameni influenti care au rol in modelarea economiei mondiale. Numai intr-un sens filozofic si toretic se poate afirma ca grupul Buildeberg este un guvern mondial.
  • +1 (3 voturi)    
   Bilderberg = guvern mondial (Vineri, 28 mai 2010, 12:52)

   toteaw [anonim] i-a raspuns lui cosmin

   ... nu numai in sens filozofic, ba chiar DE FACTO.
 • +3 (5 voturi)    
  inter-dependenta (Vineri, 28 mai 2010, 9:50)

  sabin [anonim]

  Interesant articol, multumesc. E important sa se scrie mai mult si mai documentat despre asta. Poate ne mai luminam si noi dincolo de iluzia libertatii, minciuna si frica ce ni se servesc pe tava.

  Putem astepta mai multe detalii despre romani implicati in grupurile astea? Rolul Romaniei?

  E la fel de interesant sa vezi ca sunt unii care comenteaza fara sa citeasca articolul :-)
 • +5 (7 voturi)    
  nici macar nu ati citi articolul (Vineri, 28 mai 2010, 9:55)

  cosmin [anonim]

  Mare tristete este ca aceste intalniri se fac in particular si dupa cum bine se afirma in acest articol oficialii americanii incalca legea cand se duc la aceste intalniri ca persoane private.
  Intrebarea care i-as mai fi adresat-o eu lui Andrew Marshall este despre Comisia Trilaterala si importanta acesteia. Un renumit jurnalist pe nume Benjamin Fulford spune ca Comisia Trilaterala nu are nici pe departe influenta pe care o are grupul Buildeberg ci ca ea a fost creata cu scopul de a le da impresi tarilor asiatice ca Japonia si China , ca iau si ei parte la luarea deciziilor.
 • +4 (8 voturi)    
  ofo (Vineri, 28 mai 2010, 10:11)

  eu [anonim]

  Evident, romanului daca nu-i scrii de Boc, Basescu sau Simona Sensual, nu-i dai doza zilnica de prostie necesara sa supravietuiasca.

  Daca cineva are impresia ca tot ce se intampla in lume de 100-200 de ani este la voia intamplarii, are mari probleme de perceptie. Totul este foarte bine planuit si e suficient sa privesti in retrospectiva anii 1989 -> 2010 pentru a intelege ca lumea se indreapta catre guvernarea mondiala. Ca unii sunteti prea inapti sa intelegeti, e problema voastra. Nu inteleg, cum un om al secolului 21, poate trai linistit ca o leguma, fara sa cerceteze si sa-l intereseze lumea inconjuratoare. V-au tampit chipsurile si Coca-Cola.
 • 0 (6 voturi)    
  reconfortant (Vineri, 28 mai 2010, 10:13)

  amidona [anonim]

  e desigur reconfortant sa stii ca exista un tanar, director la un institut , care se ingrijeste de soarta populatiilor de pe glob.
  desemenea ma bucur sa aflu ca acest tanar inimos militeaza pentru ca treburile omenirii sa fie discutate de "oameni si nu de batrani albi bogati".
 • +6 (8 voturi)    
  Religiile (Vineri, 28 mai 2010, 10:21)

  eu [anonim]

  Sa nu mai vorbim de religii si institutiile subordonate, adevaratele mafii mondiale de manipulat mase uriase de prosti.

  E de-ajuns sa arunci o privire in Romania si intelegi la ce grad de indobitocire poate fi adusa o natiune prin impunerea credintei. Cum este exploatata la maxim nevoia omului de a se declara incapabil. Cum niste jmecheri profita de prostia multora si in loc sa le explice ca fulgerul e o simpla descarcare electrica, le baga gogoasa cu "blestem de la Dumnezeu".

  Din punctul meu de vedere, Vaticanul e adevarata conducere a lumii. Ce vrea nenea ala, aia se intampla. Mai grav e ca oamenii au inceput sa divinizeze oameni, ajungandu-se ca un simplu prostanac cu un chipiu in cap dar cu foarte mult tupeu sa tina jumatate de lume la degetul mic. Valabil si pentru musulmani.

  Inca n-am trecut de prejudecati, inca nu suntem maturi sa ne intelegem existenta.
  • 0 (0 voturi)    
   RE:Religiile (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 13:01)

   zwt [anonim] i-a raspuns lui eu

   "Din punctul meu de vedere, Vaticanul e adevarata conducere a lumii."
   Cum ai ajuns la concluzia asta?
 • -4 (6 voturi)    
  sa clarificam (Vineri, 28 mai 2010, 10:24)

  gigel preclasicu' [utilizator]

  Bai baieti... mai bine mergeti la un mic si o bere si bucurati-va de viata cat inca mai sunteti liberi si aveti bani in buzunare, oricum nu veti avea nici putere, nici vointa si nici unitate sa faceti ceva impotriva acestor elite, soarta ne este pecetluita. Daca am fi fost uniti... era altceva dar... efectele atitudinii noastre mioritice le vad cei care vor avea de la 1 iunie reducerile de pensii si salarii si restul bomboanelor.
 • +5 (5 voturi)    
  bildenberg (Vineri, 28 mai 2010, 10:37)

  felix [anonim]

  ...comentariile sunt mai interesante decat articolul...se dezvaluie modul in care fiecare intelege....de fapt acelasi lucru....oricum....am o singura afirmatie de facut....stie cineva ca firma McDonalds este cea mai mare propriteara de terenuri din lume?....fiindu-i concesionat terenul pe un numar considerabil de ani...de reflectat....de fapt..care este afacerea dezvoltata de ea....?....
  • 0 (0 voturi)    
   spectaculos (Vineri, 28 mai 2010, 12:12)

   amidona [anonim] i-a raspuns lui felix

   am sa reflectez ziua intreaga la chestia asta si poate trec si pe la mcdo , imi place, nu de alta.
 • 0 (4 voturi)    
  Vrem si noi ! (Vineri, 28 mai 2010, 10:58)

  XtrO [utilizator]

  Pe modelul 'a noastra-i mai smechera', s-au gasit si la noi cativa indivizi suspecti care au creeat Grupul Grivco. La asa tara si asa magnati, asa grup !
 • +2 (2 voturi)    
  bildenberg (Vineri, 28 mai 2010, 11:50)

  oblio [anonim]

  Viata noastra e plina de teama; conspiratii si atentate...

  Societatile secrete exista de mii de ani. De unde le vine puterea? Ce informatii se transmit intre generatii si de ce natura sunt acestea...

  Lumea pare un univers de necuprins dar, tot mai multe descoperiri ne duc cu gandul ca suntfplosite un numar mic de modelee, fractii, elemente de baza...

  Daca aceste chei ale existentei sunt cunoscute, se cunoaste lumea si se poate influienta evolutia ei...

  De ce sunt banii importanti?
  De ce aurul are puteri miraculoase, ezoterice, in a ne influienta sanatatea, "norocul", prosperitatea?

  Unde se termina universul nostru indarjit si "nemarginit" si unde incepe tabla de sah, parcul de distractii, terenul de joc/joaca al unui univers minuscul si controlabil?

  Unde se termina imperiul stiintei si al tehnicii si unde incepe puterea intuitiei?

  Daca acesti oameni pot raspunde la toate intrebarile astea...bolnave!?

  De ce ar fi determinati indivizi bogati, puternici, inteligenti sa faca rau "musuroiului de furnici"?

  Aceste intrebari nu vor putea primi raspuns atata timp cat noi cautam vinovati pentru ce ni se intampla!
  • 0 (0 voturi)    
   pt consolare (Vineri, 28 mai 2010, 23:42)

   dumitru [anonim] i-a raspuns lui oblio

   "Mulţi copii bătrâni crezut-au cum că ei guvernă lume,
   Nesimţind că-s duşi ei singuri de un val fără de nume.
   Că planetul ce îi poartă cugetă adânc şi sfânt."
   ( Mihai Eminescu, Memento mori )
   • 0 (0 voturi)    
    Superbe versuri! (Duminică, 30 mai 2010, 17:09)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui dumitru

    Oare sunt scrise constient? Buna, replica!
 • 0 (4 voturi)    
  grupul Dambovitza (Vineri, 28 mai 2010, 12:26)

  anton [anonim]

  avem si noi grupul nostru Dambovitza...Vantu, Patriciu, Voiculescu, Tiriac, Iancu, etc etc...se intalnesc si decid soarta bugetarilor si pensioanarilor...plus ca ii mai cheama din cand in cand la consfatuiri pe Ilici, Geoana, Base, Antonescu, etc...e lucru stiut si pe fata...poate bagam si noi niste proteste, pietre in burdihan, etc....

  la fel exista si grupul fotbalistic Valiza...Sandu, Lupescu, Dragomir, Proumboiu, Jiji, Iancu, Copos, Borcea, Padureanu, etc...cei ce decid soarta campionatului inainte de a incepe, scorurile meci cu meci, etc....

  munca grea....ar da lectii ai nostrii la Bildenberg....ce-ar face un Patriciu din ei...
  • -1 (5 voturi)    
   dambovitza (Vineri, 28 mai 2010, 12:01)

   oblio [anonim] i-a raspuns lui anton

   "Base" asta e cine cred eu ca e? Ma mir ca nu l-ai uitat; in fond el, saracu', aste asuprit de "grup" si este singurul care ne tine partea!

   Prietene Anton, ia-ti betonul si lasa-ne! Sau, mai bine, toarna-i-l lui Base asta, cum ii zici tu...
 • +4 (4 voturi)    
  Teoriile conspirationiste sunt vrajeala (Vineri, 28 mai 2010, 14:19)

  Bogdan C [anonim]

  M-am ocupat si eu o perioada de studierea asa-ziselor conspiratii, a grupului Bilderberg, a Noii Ordinini Mondiale etc.

  Problema cu teoriile conspirationiste e ca in marea majoritate a cazurilor sunt praf in ochi care pana la urma te impiedica sa vezi ce se intampla cu adevarat. Pe masura ce te documentezi mai mult iti dai seama ca unele sunt de-a dreptul stupide. Cam toti astia care se ocupa cu deconspirarea secretelor mai mult intoxica lumea cu prostii. Daca as fi cineva la putere care are ceva de ascuns, unul dintre cele mai destepte lucruri pe care le-as putea face ar fi sa angajez un grup de dezinformatori care sa lanseze tot felul de teorii false care sa tina lumea ocupata si departe de adevar.

  In al doilea rand, cei bogati si puternici intotdeauna vor colabora pe ascuns pentru a-si realiza mai usor anumite planuri comune. Asta nu inseamna ca grupul X e mai important sau mai secret decat grupul Y. A te concentra pe activitatea unuia crezand ca numai acolo se discuta modul in care se va organiza lumea in continuare e pierdere de timp.

  Si nu e de mirare ca teoriile conspirationiste au cel mai mare succes in tarile sarace. Oamenii au probleme, nu sunt suficient de informati si educati ca sa inteleaga ce se intampla, asa ca isi folosesc imaginatia si ajung la tot felul de concluzii.

  In plus, asa-zisii "cercetatori" gen Andrew Marshall si altii sunt doar niste indivizi care s-au documentat mai mult sau mai putin pe anumite teme si au ajuns la niste concluzii mai mult sau mai putin eronate, dupa cum i-a dus mintea. "Cercetator" parca suna putin prea stiintific pentru ceea ce fac ei. Sunt mai mult niste jurnalisti.
  • 0 (0 voturi)    
   Mda! (Duminică, 30 mai 2010, 17:25)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Bogdan C

   Si eu m-am intrebat cum se face, faptul ca Jim Tuker, inca traieste si mai ales felul in care ii parvin acele liste de nume, imi pare destul de dubios. Un ziarist cu renumele sau, s-ar fi intrebat si cercetat, sa afle sursa acelor liste. Nu sunt de acord cu o chestiune, in ceea ce opinezi. Daca ar angaja dezinformatori, ar atata si mai mult spiritele, asa ca tacerea este mai buna, din partea acestora. Eu vreau doar sa raspunda regina Sofia, in fata ziaristilor, ce cauta dumneaei anul trecut in tara de origine, Grecia si in mijlocul acestui grup? Se crede regina dintotdeauna si stapana lumii, iar ei stiu sa vorbeasca societatii cu TU, incalcand regula respectului, in timp ce regele se considera seful statului, desi prin constitutie are putine drepturi de comanda. L-a intalnit pe papusica de Zapatero si Spania joaca dupa cum vor muschii Bilderbergilor. Bogdan, am o simpla intrebare. Cum ai facut acest studiu? Daca este facut doar in lumea internetului... atunci ai o parere pe jumatate formata.
 • +2 (2 voturi)    
  bild (Vineri, 28 mai 2010, 14:56)

  victor ioan frunza [anonim]

  este o mare eroare sa puneti in circulatie ipoteze caraghioase privid dominatia lumii de catre un grup select "de albibatrani". pe langa faptul ca va discrediteaza ca site de stiri si va trimite in zona tabloida, argumentul pus in circulatie (albii batrani) este rasist si nedemn. VIF
 • 0 (0 voturi)    
  chestiuni generale de luat in seama (Sâmbătă, 29 mai 2010, 15:04)

  Andrei [anonim]

  1 - Intotrdeauna lumea va fi condusa de elite, acolo unde va dori sa evolueze.
  2 - Cei condusi vor considera intotdeauna conspiratii pentru ca nu pot vedea mai departe de ele.
  3 - Grupuri de elite sunt peste tot nu doar Bilderberg, unele mai mari unele mai mici, e si un proverb, cine se aseamana se aduna.
  4 - Daca pui un muritor de rand fara cap la conducerea unei societati o va face praf (exemple in istorie).
  5 - storyofstuff este un site antiglobalizationist de propaganda.
  • 0 (0 voturi)    
   RE:chestiuni generale de luat in seama (Sâmbătă, 30 aprilie 2011, 12:54)

   zwt [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   "1 - Intotrdeauna lumea va fi condusa de elite, acolo unde va dori sa evolueze."
   Si cum propui tu sa masori "evolutia" asta?

   "2 - Cei condusi vor considera intotdeauna conspiratii pentru ca nu pot vedea mai departe de ele."
   Si cei carora le e bine se vor prostitua fara retinere sa-si apere stapanii.

   "4 - Daca pui un muritor de rand fara cap la conducerea unei societati o va face praf (exemple in istorie)."
   Poate ar trebui sa nu mai existe conducere, dar ar contraveni principiului tau al evolutiei.

   "5 - storyofstuff este un site antiglobalizationist de propaganda."
   De cand propaganda antiglobalizare este ceva rau? Consideri ca globalizarea inseamna "evolutie"?
 • 0 (0 voturi)    
  Mari Ticãloshi! (Sâmbătă, 29 mai 2010, 18:23)

  Metallicus [anonim]

  Lole, Victor Ioan Frunzã si altzii care facetzi pe "ratzionalii", suntetzi niste mari ticalosi! Cu ce drept arucnatzi cu noroi in cei care nu au ochelari de cal ca voi? Cei ca voi sunt dintotdeauna complici in solidar cu tot rãul care existã pe lumea asta!
 • 0 (0 voturi)    
  Despre articol! (Duminică, 30 mai 2010, 16:36)

  Ioana [anonim]

  !Oye! Se intampla ca toti romanii sa cunoasca engleza? Ce cauta un video, intr-un articol romanesc, daca nu are traducerea? Stiti pentru ce sunt mai presus spaniolii ca romanii? Faptul ca si-au respectat la sange, limba si obiceiurile. Iar de la Regi si regine, care fac parte din fanaticul club bilderberg, au invatat sa speculeze si sa exploateze fortza de munca umana straina, pana la pierderea vietilor omenesti. Isi imagineaza cineva dintre cei care sunt pe acest forum si urmaresc stirile on-line, cata energie depune un creier pentru a invata o limba straina fara ajutorul unor studii si lipsa unui timp accesibil studiului? Distrugerea monarhiei globale este inevitabila si foarte evidenta. Iar, UE are o stransa relatie cu acest Club. Candva, l-am auzit pe domnul presedinte Basescu, opinand asupra IQ-ului, romanesc. Spunand ca romanii il au destul de mare dar nu stiu sa-l valorifice. Eu il intreb, acum. Cu ce si cu cine? Unde sunt scolile care ar fi trebuit construite inaintea bisericilor si unde sunt romanii educati si civilizati, daca tara este condusa de INCAPABILI si RAUVOITORI?
 • 0 (0 voturi)    
  Despre grupuri si interese... (Duminică, 30 mai 2010, 20:19)

  Ovidiu [anonim]

  OK, sunt unul dintre tipii care a citit cu mult mai mult decat lecturile obligatorii (asta, insa, nu-mi da dreptul sa ma consider implicit si obligatoriu mai destept...)
  Citind insa articolul si comentariile, am simtit nevoia sa astern si eu aceste randuri...
  O vorba populara romaneasca spune ca INTERESUL POARTA FESUL!
  O alta (deja spusa de altcineva si aici): CINE SE ASEAMANA SE ADUNA.
  Inca una: O MANA O SPALA PE CEALALTA, IAR AMANDOUA SPALA FATA! (a se citi fatza).

  Toti facem, mai mult sau mai putin, parte din grupuri - inca de cand ne jucam cu stiti voi ce, in nisip...
  Toti vrem sa influentam intr-un fel sau altul mediul in care traim - ca de-aia gandim, de-aia suntem fiinte sociale (si de dorit, sociabile...).

  Viata mi-a oferit oportunitatea de a ma invarti atat in medii de oameni foarte bogati si influenti, dar si saraci, amarati...

  Nu se poate absolutiza - ca unii ar fi destepti 100% iar altii invers...

  Ca au existat, exista si vor exista grupuri, este o realitate a fiintei umane, manata de interese pe care, zic eu, cele trei zicale de mai sus le creioneaza atat de bine...

  Inchei cu o alta zicala, chit ca, probabil, se vor gasi destui care sa faca misto de mine: SA TE FERESACA DUMNEZEU SA AJUNGI IN SITUATIA IN CARE SA NU TE MAI URASCA (INJURE) NIMENI!
 • 0 (0 voturi)    
  Omne ignotum pro magnifico est...:) (Luni, 31 mai 2010, 10:55)

  Reader [anonim]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission
  • 0 (0 voturi)    
   punct de vedere (Luni, 3 februarie 2014, 18:12)

   ion ionita [anonim] i-a raspuns lui Reader

   Dragii mei, sunt incantat de interesul acordat de voi toti care ati intervenit mai sus. Interventiile voastre sunt in felul lor corecte, fundamentate si dovedesc ca exista destui oameni capabili sa judece si sa exprime un punct de vedere cu privire la evolutia societatii omenesti, la fortele care o determina. Punctele voastre de vedere, contradictorii in buna parte, dovedesc ca nu ne sunt indiferente actiunile semenilor nostri care ne implica existenta, ca dorim sa nu ne fie trasat un destin la care noi sa nu participam.
   Ma bucur ca existati


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by