Premierul moldovean, Vlad Filat, a declarat luni ca este confuz in legatura cu afirmatia premierului rus, Vladimir Putin, potrivit caruia situatia din Republica Moldova este in continuare "instabila", relateaza RFE/RL in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Premierul moldovean a declarat ca nu intelege ce vrea sa spuna Putin prin aceste declaratii, difuzate de postul de televiziune Russia Today. El a subliniat ca Putin l-a tratat ca pe un partener egal in timpul discutiilor pe care le-au purtat in cadrul unei reuniuni a Comunitatii Statelor Independente (CSI), care a avut loc vineri, la Sankt Petersburg.

Filat a spus ca in urma acestei intalniri cu Putin, premierul rus a declarat pentru postul Russia Today ca situatia din Republica este in continuare "instabila". Acesta a comparat situatia politica din Republica Moldova cu cea din Kirghistan, unde presedintele a fost indepartat de protestatari antiguvernamentali, in aprilie.

Premierul rus a adaugat, insa, ca situatia din Republica Moldova nu este "la fel de rea ca in Kirghistan".

O coalitie prooccidentala a preluat, anul trecut, puterea in Republica Moldova, dar Parlamentul nu a reusit sa aleaga un sef de stat, dupa un an de la preluarea puterii. Pana la sfarsitul acestui an urmeaza ca in aceasta tara sa fie organizate alegeri parlamentare anticipate.