Talibanii pakistanezi, Tehrik-e-Taliban, au revendicat intr-o inregistrare video postata pe Internet atentatul esuat de la New York, a anuntat duminica centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Potrivit inregistrarii video, aceasta tentativa de atentat cu masina-capcana a fost comisa ca forma de razbunare pentru atacurile cu avioane americane fara pilot in Pakistan si moartea a doi lideri ai Al-Qaida din Irak, ucisi recent intr-o operatiune.

"Tehreek-e-taliban, cu toate mandria si vitejia, isi asuma intreaga responsabilitate pentru atacul recent din SUA," se arata un mesajul in limba engleza.

AFP precizeaza totusi ca nu a reusit sa vada acest video, care ar fi fost retras ulterior din motive de securitate.

Centrul orasului New York a fost evacuat, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce pompierii au descoperit o masina plina cu explozibili, iar o persoana a fost vazuta fugind de la locul incidentului.

Primarul Michael Bloomberg a declarat ca "fiecare terorist al lumii are harta orasului New York in buzunar" si ca, simtindu-se amenintati de libertatea americanilor, ei se concentreaza pe simbolul acestor libertati, vizand orasul New York.

"Am fost foarte norocosi...evitand ceea ce ar fi putut fi un eveniment extrem de sangeros", a mai declarat Bloomberg, in cadrul unei conferinte de presa.