Seicul din Emiratele Arabe Unite, care a fost filmat in timp ce tortura un barbat, este suspectat de implicare in alte 25 de cazuri similare, sustine un om de afaceri american, citat de AFP. Issa bin Zayed al-Nahyan este anchetat in prezent dupa aparitia imaginilor in care poate fi vazut in timp ce-l biciuieste si electrocuteaza pe un afgan, caruia ii indeasa in gura nisip si il calca cu masina.

Avocatii omului de afaceri american Bassam Nabulsi, care a dus in SUA caseta cu incidentul violent, au afirmat ca poseda peste doua ore de materiale filmate cu 25 de cazuri de tortura in care este implicat Issa bin Zayed al-Nahyan. Ei au adresat, in acest sens, o scrisoare catre ministrul justitiei din Abu Dhabi.

Postul de televiziune ABC a relatat, la mijlocul lui aprilie, ca seicul Issa bin Zayed al Nahyan poate fi vazut in in timp ce tortureaza un om de afaceri afgan care l-ar fi inselat cu 5.000 de dolari. Victima este batuta cu biciul, electrocutata si lovita cu o scandura cu cuie. Un politist leaga mainile si picioarele barbatului, pe care-l tine la pamant in timp ce seicul toarna sare pe ranile victimei si apoi il calca de cateva ori cu un SUV Mercedes.

Oficialii din EAU au lansat o ancheta

Ministerul de Interne din EAU a declarat ca a vazut caseta si a confirmat participarea in torturarea barbatului a seicului Issa bin Zayed al Nahyan, fratele printulului seic Mohammed.

"Incidentele surprinse de camera video nu sunt parte a unui model de comportament", sustine Ministerul de Interne, care a declarat ca ancheta sa a indicat ca "toate legile, politicile si procedurile au fost respectate in mod corect de catre Departamentul Politiei".

ABC precizeaza ca barbatul torturat a supravietuit "in mod miraculos" si a avut nevoie de luni de zile de spitalizare pentru a-si reveni. El nu a depus plangere impotriva seicului.

Press TV a relatat ca "video-ul a fost inregistrat de fratele lui Nablusi, deoarece seicului ii place sa urmareasca ulterior scenele de tortura".

Guardian precizeaza ca in imaginile detinute de avocatii lui Nabulsi pot fi observati ofiteri de politie ce tortureaza barbati, despre care se crede ca sunt imigranti sudanezi.

Vezi aici o parte din imaginile publicate. Atentie, secvente violente!