Directorul CIA, Mike Pompeo, sustine evaluarile agentiei sale privind implicarea Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016, desi presedintele Donald Trump a afirmat ca il crede pe liderul rus Vladimir Putin, care sustine ca tara sa nu a avut niciun amestec, informeaza News.ro citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Directorul sustine si a sustinut din ianuarie 2017 programul: Evaluarea activitatilor si a intentiilor Rusiei in alegerie din SUA", a anuntat CIA, intr-un comunicat privind remarcile presedintelui. "Informatiile privind amestecul Rusiei in alegeri nu s-au schimbat", a precizat CIA, care a mentionat ca nu va mai face niciun comentariu pe aceasta tema.

Presedintele SUA Donald Trump a declarat sambata ca liderul rus Vladimir Putin, cu care s-a intalnit de trei ori cu ocazia participarii la Summitul APEC, i-a transmis ca Rusia nu s-a implicat in campania electorala prezidentiala din Statele Unite. Trump a sustinut ca Putin se simte foarte jignit de aceste acuzatii. Contactat de CNN, secretarul de presa al lui Putin a negat ca acest subiect ar fi fost abordat.

"A spus ca nu s-a amestecat. L-am intrebat din nou", le-a spus Trump jurnalistilor aflati la bordul Air Force One, mergand de la Da Nang, unde a avut loc summitul, la Hanoi.

"De cate ori ma vede, imi spune: Nu am facut asta", a afirmat Trump, adaugand: "Si cred, chiar cred, ca atunci cand imi spune asta, asa e".

"Cred ca se simte foarte jignit", a mai afirmat presedintele SUA, conform CNN.