Rusia considera desfasurarea de trupe NATO si echipament militar greu in statele baltice, Polonia si Germania drept o amenintare si nu are nicio informatie cand se va termina acest lucru, a declarat ministrul adjunct de externe Alexei Meshkov, citat de agentia RIA, preluata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a precizat ca Moscova urmareste cu atentie aceste evolutii si vrea sa se asigure ca securitatea sa este garantata.

"Desfasurarea este desigur o amenintare pentru noi", a spus Meshkov. "Si cine a spus ca se va termina cu asta? Nu avem astfel de informatii. Pentru prima oara de la al Doilea Razboi Mondial, vedem soldati germani de-a lungul granitelor noastre".

Comentariile sale vin dupa ce SUA a amplasat mii de soldati si armament greu in Polonia, tarile baltice si sud-estul Europei, in cea mai ampla desfasurare de forte de la finalul Razboiului Rece.

Trupe germane si vehicule blindate au fost trimise in Lituania, in cadrul planurilor NATO de reasigurare a tarilor est-europene in fata agresiunii rusesti din Ucraina si a anexarii peninsulei Crimeea.

Cu putin timp inainte, un alt oficial din MAE declarase ca Rusia vede Romania drept un avanpost si o amenintare la adresa sa.

Citeste si