Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, continua sa se opuna concluziilor la care au ajuns serviciile secrete americane asupra implicarii Rusiei in alegerile din 2016, iar sambata, acesta si-a aparat vechea credinta conform careia relatia stransa dintre SUA si Rusia nu este un lucru nociv, ci chiar benefic pentru SUA, transmite CNN, citata de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Comentariile lui Trump au fost facute dupa ce serviciile secrete americane au realizat un raport de evaluare si au ajuns la concluzia ca guvernul din Rusia a influentat scrutinul prezidential american din 2016, acest lucru ducand la victoria lui Trump.

"Principala concluzie este ca presedintele Vladimir Putin a ordonat o campanie de influentare a scrutinului prezidential desfasurat in SUA in 2016. Scopurile Rusiei au fost subminarea increderii publice in procesul democratic american, denigrarea candidatului Hillary Clinton, compromiterea capacitatii sale de a fi aleasa si afectarea eventualului mandat prezidential. Vladimir Putin si Administratia de la Moscova au dezvoltat o preferinta clara pentru republicanul Donald Trump", precizeaza raportul citat.

Trump si-a exprimat indignarea pe Twitter in ceea ce priveste concluzia acestui raport:

"Faptul ca avem o relatie buna cu Rusia este un lucru bun. Numai oamenii "prosti" sau fraierii ar crede ca acest lucru este unul rau. Avem suficiente probleme in lume si fara asta. Cand voi fi presedinte, Rusia ne va respecta mai mult decat o face in prezent, iar ambele tari, cel mai probabil, vor lucra impreuna pentru a rezolva unele dintre cele mai presante probleme si aspecte ale LUMII!", a fost mesajul postat de Trump pe Twitter.

Presedintele american in exercitiu Barack Obama i-a reamintit sambata succesorului sau republicanca "suntem in aceeasi echipa", dupa raportul serviciilor de informatii potrivit caruia Moscova a intervenit in procesul electoral din toamna trecuta in Statele Unite ale Americii pentru a-l ajuta pe Trumpsa castige.

Presedintele rus Vladimir Putin a dat ordinul pentru eforturile de a-l ajuta pe republicanul DonaldTrumpsa castige alegerile prezidentiale din SUA, prin discreditarea democratei Hillary Clinton, au anuntat agentiile americane de informatii, intr-un raport dat publicitatii vineri.

Trumpa declarat vineri dupa-amiaza ca intreaga campanie din jurul presupuselor atacuri ciberneticelansate in perioada electorala de Moscova nu reprezinta altceva decat o "vanatoare de vrajitoare" orchestrata de adversarii sai politici de la Washington. Miliardarul republican a explicat ca cei care au lansat aceste acuzatii impotriva hackerilor rusi sunt doar rusinati ca au pierdut alegerile prezidentiale