Barbatul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei in Turcia Andrei Karlov avea 22 de ani, absolvise o scoala de politie in urma cu doi ani si facea parte din fortele antirevolta din Ankara, scrie News.ro citand avazturk.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, Mevlut Mert Altintas s-a nascut in 1994 la Aydin. In 2014, a absolvit Scoala de Politie Rustu Unsal din Izmir si facea parte din fortele antirevolta din Ankara.

Luni seara, barbatul, care era inarmat, a deschis focul la o expozitie organizata in incinta unui centru cultural din Ankara. Atacatorul a reusit sa intre la expozitia de fotografie cu ajutorul legitimatiei de politist.

Martorii prezenti la expozitie sustin ca atacatorul a tras initial un foc in aer, iar apoi l-a impuscat in spate pe ambasadorul Rusiei Andrei Karlov. El a mai tras un foc de arma in ambasadorul rus, dupa ce invitatii au inceput sa fuga din galeria de arta din Ankara.

In momentul atacului, barbatul a strigat "Allahu Akbar. Nu uitati Alepul, nu uitati Siria!".

"Allah akbar! Nu uitati Alepul, nu uitati Siria! Atat timp cat localitatile noastre nu sunt in siguranta nici voi nu veti simti gustul sigurantei. Dati-va inapoi. Pe mine ma va lua de aici doar moartea. Toti cei vinovati pentru aceasta cruzime vor da socoteala!", a strigat atacatorul in timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care tinea un discurs in galeria din Ankara.

Autoritatile turce au anuntat ca atacatorul a fost ucis in urma unui schimb de focuri cu fortele speciale.

Recomandare de lectura: