A doua dezbatere televizata intre candidatul democrat la alegerile prezidentiale din Statele Unite, Hillary Clinton, si rivalul sau republican Donald Trump a avut loc luni dimineata, la Universitatea Washington din St. Louis. Pe langa clasicii moderatori, la dezbatere au participat si 40 de cetateni americani alesi prin sondaj pentru a le adresa intrebari celor doi candidati. Donald Trump a fost cotat, inca dinaintea dezbaterii, cu sanse minime de a o castiga, dupa inregistrarile compromitatoare aparute in ultimele zile. Cel mai recent sondaj realizat de Politico.com inaintea dezbaterii indica un avans de 4 procente pentru Hillary Clinton in ceea ce priveste intentia de vot (42% fata de 38% pentru Donald Trump).

HotNews.roFoto: Hotnews

  • Urmareste cele mai importante momente ale dezbaterii:

Ora 5:39: Hillary Clinton si Donald Trump au incheiat dezbaterea cu o stangere de mana.

Ora 5:37: Trump, intrebat daca respecta ceva la Hillary Clinton: "Ea nu renunta, respect acest lucru."

Ora 5:35: Hillary Clinton spune ca ii respecta cu adevarat pe copiii lui Trump.

Ora 5:30: Hillary Clinton spune ca pretul petrolului a afectat companiile nationale, Trump afirma ca "va aduce inapoi" companiile energetice care vor fi in masura sa "plateasca datoria noastra nationala si deficitele bugetare".

Ora 5:28: Trump o intreaba pe Clinton de ce nu si-a folosit propriii bani pentru campania electorala.

Ora 5:27: Clinton spune ca vrea o Curte Suprema care sa sustina dreptul la avort si casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Ora 5:23: Trump spune despre Clinton ca are "o ura uriasa in inima ei."

Ora 5:18: Trump spune si el ca ar fi presedintele tuturor americanilor" dupa ce a fost acuzat de Clinton ca nu si-a cerut niciodata scuze pentru ceea ce a spus despre persoanele de culoare, musulmani, latini, imigranti si prizonieri de razboi.

Ora 5:14: Clinton spune ca ar lua in calcul inarmarea kurzilor.

Ora 5:10: Hillary Clinton spune ca va cere investigarea crimelor de razboi comise de responsabilii sirieni si rusi.

Ora 5:08: Trump afirma ca "nu ii place" Bashar al-Assad, dar spune ca Assad "ucide ISIS" impreuna cu Rusia si Iran.

Ora 5:00: Hillary Clinton sustine ca planul de impozitare al lui Trump le va aduce companiilor si celor bogati cele mai mari taxe pe care le-au platit vreodata. Trump spune ca planul de taxe al lui Clinton este "doar vorbarie, zero actiune".

Ora 4:53: Trump sustine ca nu are legaturi cu Rusia.

Ora 4:50: Hillary Clinton acuza Rusia de influentarea campaniei electorale in favoarea lui Trump: "Niciodata in istoria tarii noastre nu am fost in situatia ca o tara straina sa faca asemenea eforturi pentru a influenta alegerile."

Ora 4:49: Clinton il acuza pe Trump ca limbajul sau la adresa musulmanilor reprezinta "un cadou pentru Statul Islamic", Trump argumenteaza ca "nu avem nicio idee" cine sunt refugiatii sirieni.

Ora 4:45: Trump: "Obamacare este o frauda."

Ora 4:44: Hillary Clinton vrea o tara in care musulmanii "sa fie la fel de bine primiti ca oricare alti oameni."

Ora 4:43: Trump: "Orlando, San Bernadino, World Trade Center sunt exemple de teroare radicala islamista. Clinton si Obama nu vor spune asta."

Ora 4:40: Trump catre Clinton: "Daca voi castiga, voi cere unui procuror sa se uita asupra situatiei dumnevoastra. Ar fi trebuit sa fiti in inchisoare."

Ora 4:33: Trump: "Sunt o persoana care are un mare respect fata de oameni si nu sunt mandru de inregistrari."

Ora 4:30: Hillary Clinton: "Donald Trump nu si-a cerut niciodata scuze pentru nimic."

Ora 4:27: Hillary Clinton: "Fiecare poate trage propriile concluzii despre cat respecta Donald Trump femeile."

Ora 4:25: Hillary Clinton afirma ca nu este vorba doar despre femei, ci inregistrarile cu Trump ridica problema daca acesta este potrivit pentru functia de presedinte.

Ora 4:23: Clinton: Trump trebuie sa fie responsabil pentru vorbele si faptele sale.

Ora 4:20: Trump spune ca "nu a sarutat sau pipait" femei fara acordul lor.

Ora 4:15: Donald Trump: "Am intrat in campanie pentru ca m-am saturat sa vad atatea lucruri prostesti intamplandu-se in tara noastra."

Ora 4:12: Hillary Clinton: "Vreau sa fiu presedintele tuturor americanilor, indiferent de rasa sau religie."

Ora 4:10: Dezbaterea a inceput.

Ora 4:02: Donald Trump s-a intalnit cu "femei care il acuza pe Bill Clinton de hartuire sexuala" chiar inaintea dezbaterii.

Prima dezbatere televizata Clinton - Trump a avut loc in urma cu doua saptamani si a fost castigata de Hillary Clinton.

Dezbaterea din 27 septembrie a batut recordurile de audienta, fiind urmarita in direct de aproape 100 de milioane de oameni.

Dezbaterea are loc in contextul in care, in urma cu doar cateva ore, o a doua inregistrare compromitatoare cu Donald Trump, in care candidatul republican la Casa Alba vorbeste vulgar despre femei si despre fiica sa Ivanka, a aparut in presa. Intr-o noua inregistrare care dateaza din anul 2006, Donald Trump, intervievat de Howard Stern, vorbeste vulgar despre femei si despre corpul acestora, inclusiv despre fiica sa, Ivanka Trump. "It's okay to call my daughter a " (in traducere: "Este ok sa o numesc pe fiica mea o bucata de fund"), a afirmat Donald Trump. Inregistrarea a fost data publicitatii de CNN.

Tot intr-o discutie cu Howard Stern, Trump vorbeste despre corpul fiicei sale, inclusiv despre dimensiunea sanilor acesteia

Ivanka Trump este antreprenor, are acum 34 de ani si este primul dintre cei 5 copii ai lui Donald Trump, din prima casnicie a acestuia, cu Ivana Trump. Donald Trump a fost casatorit de 3 ori.

  • Doua inregistrari compromitatoare in decurs de cateva zile

Aceasta a fost a doua inregistrare compromitatoare cu Donald Trump aparuta in decurs de cateva zile. In prima dintre ele, care data din anul 2005, actualul candidat republican la presedintia Statelor Unite afirma ca a pipait multe femei fara sa le ceara acordul deoarece, fiind celebru, acestea i-au permis, si a povestit inclusiv despre o relatie cu o femeie casatorita.

Vineri, Trump si-a cerut scuze public pentru aparitia inregistrarii: "Am spus si am facut lucruri pe care le regret", a afirmat Donald Trump, potrivit Fox News. Afirmatiile lui Trump au provocat un scandal in SUA, mai multi lideri republicani cerandu-i retragerea din cursa prezidentiala.

  • Trump, popular in sondaje dupa aparitia primei inregistrari

Aproape trei sferturi dintre alegatorii republicani (74%) din Statele Unite il sustin pe Donald Trump si considera ca acesta trebuie sa continue cursa pentru Casa Alba, a aratat primul sondaj de dupa aparitia inregistrarii compromitatoare cu Trump, in urma careia mai multi lideri republicani i-au cerut retragerea. In ceea ce priveste intentia de vot, Hillary Clinton are un avans de 4% (42% intentie de vot) fata de Trump (38%), arata sondajul realizat de Politico.com.

Acelasi sondaj a aratat ca, din totalul alegatorilor americani, 45% considera ca Donald Trump trebuie sa ramana in cursa pentru Casa Alba, alti 39% cred ca acesta ar trebui sa se retraga.

In ceea ce ii priveste pe alegatorii democrati, 70% dintre ei sunt de parere ca Trump ar trebui sa paraseasca cursa prezidentiala.

Sunt "zero sanse sa abandonez" campania prezidentiala, declara sambata Donald Trump, aflat sub un tir de critici venite chiar si din partea colegilor de partid dupa ce a afirmat ca a pipait multe femei fara sa le ceara acordul deoarece, fiind celebru, acestea i-au permis.

"Niciodata, niciodata nu voi renunta", a dat asigurari candidatul republican pentru Wall Street Journal, negand existenta unei crize care sa ii afecteze parcursul catre Casa Alba, cursa in care se confrunta cu democrata Hillary Clinton.