Liderul formatiunii britanice eurosceptice UK Independence Party, Nigel Farage, a anuntat luni ca se retrage dupa ce si-a realizat ambitia de a castiga referendumul de luna trecuta in favoarea Brexitului, informeaza Reuters.

Nigel FarageFoto: Hotnews

“Nu am fost si nici nu am vrut sa fiu, un politician de cariera. Tinta mea de politician a fost sa scot Marea Britanie din Uniunea Europeana”, a spus el.

“Asa ca mi se pare corect sa nu mai fiu liderul UKIP”, a adaugat Farage.

“In timpul referendumului am spus ca imi vreau tara inapoi… acum imi vreau viata inapoi”, a spus Farage intr-o conferinta de presa din Londra, potrivit Guardian.

Farage, 52 de ani, a condus in mai multe randuri partidul in ultimii 10 ani. El a demisionat de la sefia UKIP dupa alegerile generale din mai 2015, dupa ce nu a fost ales parlamentar. Totusi, s-a razgandit curand si s-a intors ca lider al formatiunii, dar spune ca nu se va mai intampla si acum.

Cititi siCum am luat un mic dejun cu noduri in gat impreuna cu Nigel Farage. Plus un mini-interviu despre romanii din UK, Brexit si "curcanul care a votat pentru Craciun"