Doua explozii s-au produs, marti seara, pe aeroportul international Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia, fiind precedate de focuri de arma, au relatat posturile de televiziune turce, care privilegiaza ipoteza unui atentat sinucigas si care evoca zeci de morti si raniti, transmis AFP si Reuters.

Atentat in IstanbulFoto: Captura YouTube

Vezi desfasurarea LIVE TEXT a evenimentelor:

06.10 Ministrul Justitiei Bekir Bozdag a precizat ca 147 de persoane au fost ranite in exploziile de la aeroport.

04.42 Administratia Federala a Aviatiei Americane a ridicat un ordin emis ieri seara cu privire la zborurile intre Statele Unite si Aeroportul Ataturk,in urma atacurilor.

03.27"Conform celor mai recente informatii, 36 de persoane si-au pierdut viata", a declarat premierul turc Binali Yildirim la locul atacului, adaugand ca indiciile duc spre Statul Islamic.

02.22 Ultimul bilant anunta cel putin 32 de persoane ucise, conform AFP.

01.13 "Marea majoritate" a victimelor sunt cetateni turci, dar sunt si straini printre acestea, a afirmat un oficial, citat de Reuters.

01.33 Televizunea turca NTV afirma ca 106 persoane au fost ranite in atentat, citand surse spitalicesti.

00.35 Un numar de 28 de persoane au fost ucise si alte 60 au fost ranite in atentatul din Istanbul, care a fost comis de trei atacatori, a anuntat guvernatorul metropolei turce. "Trei kamikaze au comis atacul. 28 de persoane si-au pierdut viata si sunt de asemenea 60 de raniti", le-a precizat Vasip Sahin jurnalistilor, potrivit AFP.

00.25 Indiciile initiale sugereaza ca gruparea Stat Islamic se afla in spatele atacului - transmite agentia de presa Dogan, citand surse din politie

00.19 Presedintele turc Recep Erdogan a avut o reuniune de urgenta cu premierul si seful armatei la palatul prezidential, dupa atac - surse prezidentiale, citate de Reuters

00.15 Autoritatile turce cred ca au fost trei atacatori sinucigasi implicati in atentat, a spus guvernatorul Istanbulului, potrivit televiziunii NTV

00.10 Guvernatorul Istanbulului anunta ca 28 de persoane au murit in atentat

23.57 Un politist a incercat sa-l puna la pamant pe unul dintre atacatorii sinucigasi inainte ca acesta din urma sa-si detoneze bomba, a relatat un reporter NBC News pe Twitter, citand un martor la scena.

23.52 Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului: Nu avem date referitor la cetateni romani implicati in atentatul de la Istanbul

23.51 Politia turca a evacuat intreg aeroportul (Reuters)

23.42 Circa 60 de persoane ranite, sase in stare grava - a anuntat agentia de stat Anadolu

23.27 Toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Atatürk (AFP)

23.23 Unele zboruri ce urmau sa aterizeze pe aeroportul Atatürk au fost redirectionate, a informat un oficial al aeroportului, adaugand ca nu se stie precis inca ce curse vor fi anulate miercuri dimineata (Reuters)

23.04 Doi suspecti s-au aruncat in aer pe aeroportul Ataturk, detonandu-si explozibilul cu putin timp inainte de controlul de securitate de la terminalul international, a informat un oficial turc, potrivit Reuters.

Politia a deschis focul pentru a incerca sa ii "neutralizeze" pe suspecti, a mai precizat oficialul.

22.51 Ministrul turc al Justitiei anunta ca cel putin 10 persoane si-au pierdut viata in atentat, citeaza televiziunea NTV.

Un atacator a deschis focul cu o arma Kalashnikov in incinta aeroportului, ar fi declarat ministrul Bekir Bozdag, potrivit NTV.

In schimb, un oficial turc si mai multi martori afirma ca au fost doi atacatori, care s-au aruncat in aer dupa ce au deschis focul.

22.46 Suspectii au detonat dispozitivele explozive inainte de a trece prin controlul de securitate cu raze X - a afirmat un oficial turc, potrivit Reuters.

22.42 Aproximativ 40 de persoane ranite in explozie au fost transportate la spital, a transmis postul tv Habertürk

22.36 Oficialii turci suspecteaza ca cel putin una dintre explozii a fost provocata de un atacator sinucigas, relateaza CNN Turcia.

22.25 Doua explozii au lovit aeroportul Ataturk, ranind numeroase persoane, a declarat un oficial turc pentru Reuters.

Un martor a povestit pentru CNN Turcia ca focuri de arma au fost de asemenea auzite dinspre parcarea aeroportului, cel mai mare din Turcia.

Totodata, a mai relatat martorul, taxiurile transportau oamenii raniti de la aeroport.

O explozie s-a produs marti seara pe aeroportul international Ataturk din Istanbul, au anuntat posturile de televiziune NTV si CNN Turcia, precizand ca mai multe persoane au fost ranite, transmite Reuters.

Imaginile difuzate de CNN Turcia aratau ambulante sosind la fata locului.

Se actualizeaza.