Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat ca exista mai multi cetateni romani blocati in zona libera a aeroportului Ataturk din Istanbul, iar o echipa de la Consulatul Romaniei s-a deplasat in zona aeroportului incercand sa ii preia, transmite Agerpres.

O echipa de la Consulatul Romaniei s-a deplasat la aeroportul Ataturk, dar este in afara zonei protejate de autoritatile turce. Exista un grup de romani blocati in zona libera, dupa controlul pasapoartelor, cu care echipa consulara tine legatura telefonic. Sunt romani care asteptau sa plece cu o cursa Turkish Airlines care nu a mai mai zburat. Echipa de la Consulat incearca acum sa ii preia si sa ii ajute", a afirmat Iolu.

Anterior, Liviu Iolu precizase pentru Agerpres: "Consulatul nostru General de la Istanbul este deja in legatura cu autoritatile turce. S-a organizat o celula de criza la nivelul Consulatului. La ora actuala nu avem date referitor la cetateni romani implicati. Se verifica in permanenta cu autoritatile locale. MAE a activat Call Centerul pentru orice eventualitate".

Doi suspecti s-au aruncat in aer la Aeroportul International Ataturk din Istanbul in fata punctelor de control de la terminalul de sosiri, dupa ce politia a deschis focul asupra lor, a anuntat un oficial turc, citat de DPA. Ministrul turc al Justitiei, Bekir Bozdag, a precizat, potrivit EFE, ca cel putin zece persoane au fost ucise in acest atentat-sinucigas.