Salah Abdeslam, considerat principalul suspect in organizarea atentatelor de anul trecut de la Paris, a fost interogat doar o ora intre arestarea sa vinerea trecuta si momentul atentatelor de la Bruxelles, potrivit avocatului sau si a doua surse apropiate anchetei. Interogatoriul de saptamana trecuta a vizat doar implicarea lui Abdeslam in atentatele de la Paris, anchetatorii luand lucrurile "cronologic" si neadresandu-i nicio intrebare legata de o posibila noua amenintare terorista, scrie Politico.eu.

Salah AbdeslamFoto: Captura YouTube

Anchetatorii intentionau sa clarifice implicarea lui Abdeslam in atentatele din 13 noiembrie de la Paris, astfel ca audierea sa, care a avut loc sambata trecuta la inchisoarea din Bruges, a vizat doar atentatele de anul trecut.

"Nu s-au gandit (anchetatorii - n.red.) la posibilitatea a ceea ce s-a intamplat marti", a declarat o sursa apropiata anchetei.

Informatia a fost confirmata si de avocatul lui Salah Abdeslam.

Postul public belgian VRT a afirmat joi ca Salah Abdeslam, suspectul-cheie in atacurile de la Paris arestat saptamana trecuta, planuia un multiplu atac armat si atentate sinucigase la Bruxelles, similare cu cele de la Paris din noiembrie anul trecut.

Salah Abdeslam a refuzat sa colaboreze cu anchetatorii belgieni si a cerut sa fie transferat in Franta, dupa atacurile din Bruxelles.