Un politist belgian din orasul Malines avea din 7 decembrie 2015 adresa exacta la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam, unul dintre organizatorii atentatelor din Paris si posibil implicat in organizarea atentatelor din Bruxelles. Politistul a dat informatia superiorilor sai din Malines, dar raportul confidential nu a fost niciodata transmis politiei din Bruxelles, scrie ziarul La Derniere Heure, citand surse judiciare.

Salah Abdeslam (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Adresa din raportul confidential s-a dovedit corecta: Salah Abdeslam a fost gasit pe 18 martie (deci trei luni mai tarziu de la momentul scrierii raportului) in imobilul de pe strada Quatre Vents, numarul 79, in cartierul rau famat Molenbeek.

Salah Abdeslam, considerat unul dintre organizatorii atentatului din Paris soldat cu 130 de morti, era cautat de politia din intreaga Europa, dar s-a ascuns mai mult de trei luni in cartierul Molenbeek din centrul Bruxelles-ului.

In acest moment, o ancheta a fost declansata pentru a afla motivele pentru care informatia precisa detinuta de politistul din orasul Malines nu a fost comunicata colegilor din Bruxelles, mai scrie La Derniere Heure.

Raportul transmis de politist era extrem de precis. In el se arata ca Salah Abdeslam este ajutat sa se ascunda si sa se deplaseze de Abid Mohamed. In operatiunea politiei belgiene din 18 martie, Abdeslam a fost prins impreuna cu complicele sau, exact cum indicase politistul din Malines. Politistul aflase informatia de la un coleg de origine musulmana, care la randul sau aflase informatia din comunitatea musulmana din orasul Malines.

UDPATE Ora 14.37: Seful Politiei din Malines a recunoscut ca informatia data de politistul din subordinea sa nu a fost transmisa mai departe catre politia din Bruxelles. Yves Bogaerts, seful politiei Malines, a declarat, potrivit portalului 7sur7, ca informatia nu a fost ascunsa in mod deliberat. El a spus ca nu a fost tinut la curent cu aceasta informatie, ci un coleg din politie ar fi tinut informatia fara sa o transmita mai departe superiorilor sai.