Pro-rusii Igor Dodon (Partidul Socialist), Renato Usatii (Partidul Nostru) si pro-europeanul Andrei Nastase, liderul Platformei DA, au explicat vineri seara la un post de televiziune de ce si-au unit eforturile in protestele impotriva actualei puteri de la Chisinau, prin care cer anticipate si demisia guvernului.

Proteste la ChisinauFoto: Captura Realitatea.md

"Noi suntem uniti la aceasta etapa de faptul ca dorim sa dam jos oligarhii de la putere si sa ajungem la alegeri anticipate. Indata ce obtinem dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate, fiecare partid merge cu programul lui. Noi suntem pentru Uniunea Vamala (Rusia-Belarus-Kazahstan, nota red.) si o declar deschis. Totusi la aceasta etapa noi ne-am inteles ca toate lozincile geopolitice sa dispara. Daca vom incepe sa le promovam vor aparea doar contradictii si Plahotniuc se va bucura de acest fapt" a declarat liderul PSRM Igor Dodon, potrivitAgora.md.

"Plahotniuc este cel care ne uneste. La aceasta etapa trebuie sa scapam de tot raul. Pentru mine ese mai simplu sa fiu parte din aceasta uniune, fiindca eu reprezint tot poporul indiferent de viziunile politice, sustine Renato Usatii.

"Esenta mea nationala si europeana nu o schimba nimeni, s-a facut o conjugare de eforturi pe palier civic. Faptul ca a iesit Dodon si Usatii, ei au oferit cetatenilor dreptul de a alege, dupa care fiecare cu optiunile log geopolitice. Va ajunge timpul cand daca Dodon si Usatii au gresit cumva, ei vor raspunde. Acum trebuie sa acordam cetatenilor dreptul de a alege si sa obtinem o Justitiei libera", remarca unul din liderii Platformei DA, Andrei Nastase.

Duminica la ora 11.00, Platforma DA, PSRM si Renato Usatii vor organiza din nou proteste in centrul Chisinaului. Ei sustin ca vor face tot posibilul ca numarul protestatarilor sa fie de peste 100 mii de persoane.

Peste 7.000 de persoane au continuat sa protesteze si vineri in Chisinau impotriva votarii Guvernului de catre noua majoritate parlamentara. Manifestatiile au avut loc in Piata Marii Adunari Nationale si in scuarul din fata Legislativului.