Peste 7.000 de persoane continua sa protesteze si vineri in Chisinau impotriva votarii Guvernului de catre o noua majoritate parlamentara. Manifestatiile au loc atat in Piata Marii Adunari Nationale cat si in scuarul din fata Legislativului. Atat sustinatorii partidelor pro-rusesti, conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, precum si cei ai Platformei Demnitate si Adevar, cer dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, scrie Radio Chisinau.

Ora 17.08: Multimea a ajuns la Resedinta Presedintiei, unde au scandat "Paduraru tradator" si "Jos mafia" (Agora.md)

Ora 16.52: Miile de manifestanti au protestat la Televiziunea Nationala, apoi la Penitenciarul unde sunt detinuti membrii gruparii Petrenco (condamnati pentru proteste violente). Ei au cerut eliberarea grupului si au scandat "Dupa Filat, si Plaha arestat" (Agora.md)

Ora 15.34: Consiliul de Securitate al Rusiei (echivalentul CSAT), condus de Vladimir Putin, a discutat azi despre situatia din Moldova, potrivit unui comunicat oficial.

Ora 15.15: Printre manifestanti se numara si Maia Sandu, potrivit Deschide.md

----------------------------

Manifestantii, veniti din mai multe raioane ale Republicii Moldova scandeaza "Jos guvernarea", "Noi suntem poporul", "Demisie", "Jos Plahotniuc" si "Anticipate". Acestia au blocat in totalitate traficul pe artera principala a capitalei, transportul public fiind redirectionat pe strazi adiacente.

Fortele de ordine, inarmate cu scuturi, casti de protectie si bastoane de cauciuc au format cateva cordoane, in fata Parlamentului, Guvernului si Resedintei de Stat, blocand accesul catre institutiile guvernamentale.

Liderii manifestantilor au cerut oamenilor sa protesteze pasnic, fara a recurge la violente.

Presedintele Parlamentului Andrian Candu, impreuna cu alti reprezentanti ai Legislativului, invita liderii protestatarilor la dialog astazi, 21 ianuarie 2016, incepand cu ora 15.00.