O alerta terorista de nivel maxim a fost declansata sambata in regiunea Bruxelles, unde autoritatile vorbesc despre o amenintare "precisa si iminenta", scrie 7sur7. Metroul din Bruxelles a fost inchis, toate concertele, evenimentele publice si meciurile au fost anulate. Autoritatile au facut apel la populatie sa evite locurile aglometare, precum "concerte, evenimente, gari, aeroporturi, transport in comun si centre comerciale".

Filtre ale politiei pe strazile din BruxellesFoto: Captura Youtube.com

Numeroase locuri din Bruxelles sunt inchise. Printre ele centrele comerciale, celebrul Atomium, unul dintre simbolurile orasului si obiectiv turistic important, Parlamentarium, centrul pentru vizitatori al Parlamentului European, centrul sportiv si piscina Etterbeek, precum si cluburi de noapte. Fortele speciale ale Politiei belgiene au arestat 4 persoane care se aflau intr-un vehicul suspect in Piata Grand Sablon din Bruxelles, insa autoritatile nu au oferit mai multe detalii in acest caz.

Sistemul de securitate de la sediul Comisiei Europene se afla si el in alerta din cauza amenintarii teroriste. In toate cladirile sunt instituite controale, doar angajatii Comisiei Europene au acces in cladirile Comisiei.

Vezi mai jos principalele momente ale zilei de sambata:

Ora 18:22 Sistemul de securitate de la sediul Comisiei Europene, in alerta din cauza amenintarii teroriste. In toate cladirile sunt instituite controale, doar angajatii Comisiei Europene au acces in cladirile Comisiei.

Ora 18:01 Fortele speciale ale Politiei belgiene au intervenit in jurul orei locale 15:00 in Piata Grand Sablon din Bruxelles, unde se afla un vehicul suspect cu 4 persoane. 4 oameni au fost arestati, insa autoritatile nu au oferit mai multe detalii in acest caz. (7sur7.be)

Ora 17:15Bruxelles-ul, oras pustiu dupa declansarea alertei teroriste.

Ora 16:40 Circulatia autobuzelor se desfasoara normal in Bruxelles, insa cativa soferi de autobuz au refuzat sa lucreze sambata, din cauza alertei teroriste.

Ora 15:57VIDEO O femeie a fost "uitata" in metroul din Bruxelles, dupa ce s-a declansat alerta terorista.

Ora 15:10 Un nou Consiliu de securitate este programat sa se reuneasca la Bruxelles duminica, dupa ora 17:00. In functie de evolutia amenintarii teroriste, masurile recomandate pot fi revizuite.

Ora 14:20 Toate centrele comerciale din Bruxelles, inchise. Este recomandata anularea tuturor adunarilor publice si activitatea in toate cladirile publice.

Ora 13:45 A fost infiintata o linie telefonica (numarul 1771) prin care cetatenii se pot adresa centrului de criza. Autoritatile recomanda sa se evite supraincarcarea liniei telefonice si sa fei consultate mai intai recomandarile de pe site-ul www.centredecrise.be.

Ora 13:41 Toate concertele si meciurile programate in acest weekend in regiunea Bruxelles au fost anulate.

Ora 13:12Numeroase locuri din Bruxelles sunt inchise. Printre ele celebrul Atomium, unul dintre simbolurile orasului si obiectiv turistic important, Parlamentarium, centrul pentru vizitatori al Parlamentului European, centrul sportiv si piscina Etterbeek, precum si cluburi de noapte.

Ora 13:01Un concert al lui Johnny Hallyday, programat sambata la Bruxelles, a fost anulat si reprogramat pentru 26 martie.

Ora 12:40Premierul belgian Charles Michel vorbeste despre "riscul unor atentate comise de indivizi care au asupra lor arme si explozibil". (7sur7).

Ora 12:21 Evenimentul Sound/Check, "o zi intreaga pentru muzicieni", programat sa aiba loc sambata intre orele 12:00 si 19:00, a fost anulat.

Ora 12:15Meciurile de fotbal din campionatul Belgiei si alte evenimente sportive, anulate.

Ora 12:09VIDEO cu filtrele politiei pe strazile din Bruxelles.

Ora 12:02 Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis o atentionare pentru cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze pe teritoriul Belgiei, aratand ca autoritatile belgiene au ridicat nivelul de alerta terorista la nivelul maxim pentru orasul Bruxelles, 4 pe o scara de 1 la 4, ceea ce semnifica "o amenintare serioasa si iminenta".

Ora 11:45Premierul Charles Michel a convocat Consiliul national de securitate. "Avem suficiente elemente pentru a estima ca este o amenintare precisa si iminenta", a afirmat ministrul de Externe Didier Reynders.

Ora 11:40 Toate statiile de metrou sunt inchise sambata in capitala Belgiei, un numar mare de evenimente urmeaza sa fie anulate.