Bugetul armatei moldovene este inferior celui al asa-numitei armate a regiunii transnistrene, a spus ministrul Apararii de la Chisinau, Anatol Salaru, potrivitUnimedia.

Soldati armata Republicii MoldovaFoto: Wikipedia

"Bugetul apararii este foarte mic, chiar mai mic decat in regiunea transnistreana, deoarece ei pe langa cele aproape 18 milioane de euro prevazute in buget, mai beneficiaza de salarii din Rusia, au acces nelimitat la armament rusesc, mai au 2200 de militari si ofiteri rusi din trupele de ocupatie", a subliniat ministrul Apararii.

Salaru a mai spus si ca regiunea transnistreana este mai dotata si mai puternica decat Republica Moldova din punct de vedere militar.

Ministrul roman al apararii, Mircea Dusa, a anunta in luna mai disponibilitatea acordarii asistentei tehnico-materialein contextul consolidarii capacitatii de aparare a Republicii Moldova, dupa ce s-a intalnit cu omologul sau de atunci de la Chisinau, Viorel Cibotaru.

In luna aprilie, Viorel Cubotaru spunea caRepublica Moldova are in plan achizitionarea de tehnica militara modernasi infiintarea unei noi unitati militare. Noul guvern spera sa primeasca sprijin de la tarile partenere.