Bulgaria va organiza o serie de exercitii militare langa granita cu Macedonia pentru a sprijini politia de frontiera, a anuntat marti ministrul apararii de la Sofia, in contextul fluxului in crestere de imigranti prin cateva tari vecine cu Bulgaria, informeaza Reuters.

“Situatia in statele vecine Macedonia, Grecia si Serbia este foarte complicata si trebuie sa reactionam preventiv”, a declarat Valeria Kardashevska, seful de cabinet al ministrului apararii.

25 de soldati si blindate usoare au fost relocate in cele patru puncte de trecerea a frontierei cu Macedonia, potrivit agentiei Focus.

Bulgaria a majorat in ultima perioada numarul politistilor de frontiera, a instalat camere de supraveghere si senzori de miscare si extinde gardul de 160 de km de la granita sudica pe care o imparte cu Turcia.

Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR) a indemnat Europa sa se uneasca pentru a face fata crizei imigrantilor, in urma haosului din weekend in Grecia, Macedonia si Serbia.

Sute de imigranti si refugiati, in special sirieni, au patruns in Macedonia sambata, dupa ce au strapuns cordoanele de politieinstalate la punctul de frontiera greco-macedonean din Gevgelija.