Unii dintre deputatii partidului aflat la guvernare in Grecia, Syriza (stanga radicala), se aflau sambata in Parlament, reuniti intr-o sesiune plenara pentru a dezbate referendumul fulger convocat de premierul Alexis Tsipras, insa cel putin doi parlamentari se aflau in afara salii, stand la coada la un bancomat, asteptand sa retraga bani cash, relateaza portalul grec protothema.gr.

Politicieni greci, la coada la bancomatFoto: Captura protothema.gr

Numerosi cetateni greci s-au asezat la cozi in fata bancilor, sambata, inca de la primele ore ale diminetii, pentru a retrage bani de la bancomate, dupa ce premierul Tsipras a anuntat in cursul noptii de vineri organizarea unui referendum la 5 iulie pentru a se decide pro sau contra acordului de salvare oferit de creditorii internationali.

Imaginile surprinse de site-ul protothema.gr arata un sir de persoane stand la coada in fata unui ATM aflat in interiorul cladirii Parlamentului, printre acestia numarandu-se si ministrul adjunct al Culturii, Nikos Xydakis.

O alta figura importanta care a stat la coada pentru a retrage bani de la bancomat a fost parlamentarul Nikos Filis, purtator de cuvant al partidului Syriza.

Alti parlamentari Syriza care au stat la coada la dar nu au reusit sa scoata euro - bancomatul fiind aprovizionat cu numerar cateva ore mai tarziu - au fost ministrul Muncii, Panos Skourletis, si foarte vocalul "aparator al drahmei grecesti" Costas Lapavitsas, mai scrie site-ul citat.