Politia franceza a dat publicitatii vineri fotografiile a doua persoane - un barbat si o femeie - suspectate de implicare in atacul de joi dimineata de la Montrouge (o suburbie din sudul Parisului), in care o politista a fost ucisa. Potrivit politiei, Amedy Coulibaly (32 de ani) si Hayat Boumeddiene (26 de ani), care sunt "susceptibili a fi inarmati si periculosi", fac obiectul unor mandate de urmarire. Amedy Coulibaly este de asemenea suspectul in cazul luarii de ostatici de vineri dintr-un magazin evreiesc de la marginea Parisului. El ii cunoaste pe fratii Said si Cherif Kouachi. Atat Coulibaly, cat si complicea sa, au iesit recent din inchisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amedy Coulibaly (32 de ani) este originar din Juvisy-sur-Orge, in Essonne (circa 20 de km sud-est de Paris). Potrivit rapoartelor directiei antiteroriste franceze, Cherif Kouachi, unul dintre presupusii autori ai atentatului de la Charlie Hebdo, si Amedy Coulibaly au fost doi dintre principalii discipoli ai lui Djamel Beghal, deja condamnat pentru terorism si prozelit recunoscut al miscarii radicale Takfir, considerata drept o secta in randul comunitatii salafiste.

Potrivit unor interceptari telefonice, Amedy Coulibaly si Cherif Kouachi l-au vizitat pe Djamel Beghal, aflat in arest la domiciliu in localitatea Murat, departamentul Cantal (centrul Frantei). In timpul unei deplasari comune, impreuna cu partenerele lor, ei au fost nevoiti sa faca cale intoarsa imediat ce au plecat din Paris, Beghal avertizandu-i in ultimul minut ca nu poate sa-i primeasca.

UPDATE: AFP scrie ca Amedy Coulibaly a fost arestat in 2010 si ulterior condamnat in decembrie 2013 la cinci ani de inchisoare in dosarul privind tentativa de evadare a islamistului Smain Ait-Belkacem. Acesta din urma, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), fusese condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru comiterea atentatului de la gara Musee d'Orsay din Paris in octombrie 1995.

Coulibaly a iesit din inchisoare in martie anul trecut.

Hayat Boumeddiene (26 de ani) a fost prezentata in timpul anchetei privind tentativa de evadare drept partenera, sotia religioasa a lui Coulibaly. Numele fratilor Said si Cherif Kouachi apar de asemenea in acest dosar.

Potrivit unor surse citate de Le Monde, Hayat Boumeddiene este fosta iubita a lui Amedy Coulibaly. Ei locuiau impreuna in 2010, cand Coulibaly fusese arestat. De asemenea, Boumeddiene era cu el cand acesta l-a vizitat pe jihadistul Djamel Beghal. Coulibaly locuia in casa ei primavara trecuta.

RTL relateaza ca Hayat Boumeddiene are reputatia unei "dure" si a iesit din puscarie in 2014.