Tanara crestina sudaneza condamnata la moarte pentru apostazie a nascut in inchisoare, a precizat marti un diplomat occidental, citat de AFP.

"A nascut o fetita astazi", a spus acest diplomat. Meriam Yahia Ibrahim Ishag, 27 de ani, nascuta dintr-un tata musulman si o mama crestina, a fost condamnata la moarte la jumatatea lunii mai, in virtutea legii islamice din Sudan, in vigoare din 1983, si care interzice renuntarea la religia musulmana.

"Mama si copilul se simt bine", a precizat acest diplomat, sub acoperirea anonimatului. "Este crud ca se afla intr-o astfel de situatie", a adaugat el.

Ishag, casatorita cu un crestin din Sudanul de Sud, a fost condamnata si la o suta de lovituri de bici pentru "adulter".

Potrivit interpretarii date in aceasta tara shariei, o musulmana nu se poate casatori cu un barbat care nu este musulman, orice casatorie de acest tip fiind considerata adulter.

In caz de executare, Ishag ar fi prima persoana condamnata la moarte pentru apostazie, in virtutea codului penal din 1991, potrivit grupului de aparare a libertatilor religioase Christian Solidarity Worldwide.

Daca pedeapsa cu flagelarea este aplicata deseori in Sudan, pedeapsa cu moartea este rara.